• çocuklarımızı kafeslere koyarak çözebileceğimiz sorun. aşırı duyarlı anne-babalar bir düşünsün bence.
  • çok ciddi bir haber. özellikle şu kısmı çok önemli:

    https://i.hizliresim.com/ooxmgb.png
  • sırf muhaliflik olsun diye, bir konuyu herkeslerden daha iyi bildiğini gösterip günlük egosunu tatmin etmek uğruna salak salak yorum yazanlar var.

    çocukları oyun parkında çatır çatır elektrik çarpıyor. canları yanıyor. bir daha parka bile gitmek istemiyorlar.

    seni koysam oraya beş dakika zor dayanır, gidersin. yok statik elektrik zararlı değilmiş, yok elini bilmemnereye sokarsan geçermiş... statik elektriğin çocukların üzerinde kalmaması ayrı bir şey, bunun zararlı olması, hiçbir şey değilse çocukların resmen canını acıtması başka bir şey. her konuda fikir sıçmak zorunda değilsiniz.

    ayrıca, yukarıda başka bir yazarın söylediği gibi, beş - on yıl sonra o parkelerin aslında sağlığa ne kadar zararlı olduğu ortaya çıkmazsa ben de bir şey bilmiyorum.
  • toprağa değen her şeyin yükü öyle hemen deşarj olmaz. öyle olsaydı kıytırık esd masa kaplamasının metrekaresine 50$, kıytırık malzeme çekmecesinin tanesine 10€ vermek zorunda kalmazdık... esd eğitimi almış birisi olarak esd' nin uğraşılması zor bir sorun olduğunu söyleyebilirim.

    ama parklardaki sorunun çözümü basit. kullanılan plastik malzemelere belli oranda karbon karıştırarak direncini mega ohmlar seviyesine düşürmek. karbon oldukça bol bulunan ucuz bir malzeme ve iletken...
hesabın var mı? giriş yap