• javascript öğrenenler için training js serisi çok başarılı challengelar içeren uygulama.

    codefighters, hackerrank vb gibi rakiplerine kıyasla avantajı, her seviyeden bulmacanın yer alması. yani giriş seviyesi programcılar da kendi seviyelerine göre zorlu bulmacalar çözebilir, ustalık kazanabilir.

    merak edenelr için

    www.codewars.com
  • kata - kyu gibi tabirlerle uzak doğu dövüş sanatları kültürü ile harmanlanmış bir temaya sahip kod yazma - bulmaca sitesi.

    sitede çözümlere bakarsanız clever ve best practice olarak oylama yapılıyor. bu da farklı çözümlerin en iyilerini yakalamanızı sağlıyor.
  • python da bilmediğim,görmediğim,"oha lan böyle oluyor mu mk" dedirten kod parçalarını gözüme sokan site.

    programlama ile uğraşanlar için beyninizi 5 dk boş bırakmayacak soruları da var . ayrıca nasıl yapsam da kodumu az kısa yapıp çözüme ulaşsam dedirtiyor belli bir zamandan sonra.
  • bir programlama dilini öğrenmek ve bu dildeki becerileri ustalaştırmak için tercih ettiğim ilk yöntem bu platformdaki problemleri çözmektir. kendi çözümlerinizi başka insanların çözümleriyle karşılaştırıp çoğu zaman yeni şeyler öğrenmenizi sağlamasıda burayı güzel yapan özelliklerden biridir.
  • güzel girişim. bildiğiniz clash of clans gibi klan falan var. challengeları geçerek puan kazanma(rank up)sistemi oluşturmuşlar, kapışabiliyorsunuz. bir de iş görüşmelerinde burdaki puanınızın da stack overflow'daki gibi etkisi olabilirmiş.
  • elliden fazla programlama dilinde alıştırma yapabileceğiniz bir sitedir. sitede rekabet olması ve kodlarınızın diğer kullanıcılar tarafından oylanması motive edici ve siteyi güzel yapan faktörler.
  • bir kaç gündür baya sardığım site. acayip güzel çözümlere gebe sorular var burada mesela şunun gibi. bu sorular sayesinde bazen öyle çözümlere denk geliyorum ki, resmen kendi yazdığım koddan utanıyorum. adam benim satırlarca kodla çözdüğüm soruyu tek satırla pratik zekasını kullanarak öyle güzel çözmüş ki, kıskanmamak elde değil.
  • son üç gündür bağımlılık yapan site. sabah kalkar kalmaz başına geçiyorum. sorular sekiz (kyu) seviyede mevcut. sekiz kyu en düşük seviye. ilk başlarda yedi kyu ile başladım, şimdi ise beş kyu'lu sorulardayım. ben yandım siz de yanın. çok eğlenceli.
  • bir yazılım dili öğrenicekseniz çok güzel bir site. savaş başlasın.
  • 6kyu dayım
    200 honor ı geçince qualified.io sitesi ile ilgili notification gösterdi.
    daha fazla honor kazanınca başka hangi bildirimler geliyor bilmiyorum
    ayrıca fcc + codewars + cssbattle da iyi işler çıkarınca bence tamamdır bu iş
    tavsiyeler için her zaman yeşil kutum açıktır

    edit1 : 5kyu ve 330 küsür honor
    gittikçe güzelleşiyor ve sizi daha da zorluyor

    edit2 : 4kyu 750 honor algoritmalar artık sizi daha akılcı düşünmenizi istiyor.

    edit3: 3kyu 16xx honor soruların çözümleri artık hiç de basit değil. temel bilgiler ve çokça pratik gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap