• karaköy'de inanılmaz güzel kahveler yapan ufak, şirin bir dükkan. drip coffee maker, aeropress, syphon coffee maker, belgian royal gibi yöntemlerle kahvenizi alabiliyorsunuz. çalışan arkadaş da* gayet güler yüzlü ve yardımsever biri. fiyatlar biraz pahalı ama third wave coffee olayına aşinaysanız piyasanın çok da üzerinde değil. orada içecekseniz bir bardak kahve 8-10 tl civarı. ev için 100g'lık paketler de 10 tl.

    kahveler çok taze. eve aldığım 100g'lık guatemala antigua'nın sadece kokusuyla başka dünyalara gidiyorum resmen*. dünyanın en iyi kahvelerinden denen jamaica blue mountain da mevcut menülerinde (bir bardak 20-22 tl falandı).

    not: adına da ayrıca hastayım, isim babasına buradan selamlar*
  • taze meyveli soğuk kahveyi muhtemelen her mevsim muz ile yapacak ama her seferinde de muhteşem yapacak olan şirin kahveci. denediğimiz her şeyden mutlu olduğumuz, konumu itibariyle de insanı memnun eden mekân. taze taze çektirip alabileceğiniz kahveler de oldukça uygun fiyatlı. son olarak çalışanlarından bahsetmek gerekirse oldukça sevimli ama çok muhabbetçi olmayan - ki en sevdiğimdir- insanlar var. var ol coffee sapiens!
  • üç günlük yorucu, sıcak ve nem ile boğuştuğumuz, üstüne bir de üzücü haber aldığımız bir istanbul macerasının
    üç gününde de bize ilaç gibi gelmiş kahveci.

    gezerken tesadüfen keşfettik. iyi ki de keşfettik, üç akşamımızın üçünde de kendimizi buraya attık. beş farklı çeşit denedik ve hepsinden de çok çok memnun kaldık. ne güzel şanstır ki her gittiğimizde de yer bulduk.

    çalışanlar çok ilgililer. usanmadan size tavsiyelerde bulunabiliyorlar. giderken kahveleri nasıl bulduğumuzu sorup beğenmediysek hoşumuza gidebilecek bazı yerler tavsiye edebileceklerini de söylediler. bunu herkes yapmaz sanırım.

    kullanılan siyah seramik fincanlar beni mest etti. ayrıca etraftaki kedileri sevmek de cabası.
  • 15.time out yeme içme ödüllerinde, en iyi kahveci ödülünü almış ,3.nesil kahve akımının en önemli duraklarından. çikolata sevenler için bicherin vazgeçilmez olabilir.
  • karaköy'ün, bünyesinde bir adet sarışın, oldukça sıcakkanlı ve yakışıklı bir çalışan barındırdığı 3. dalga kahve dükkanıdır. (third wave coffee) kahveleri de oldukça güzeldir tabi.
  • bicherin diye yazdiklari ve de calisanlarin fransiz kahvesi diye tanittigi kahve esasinda bicerin ve de italyan? buyrunuz cortado'su soguk, filtre kahvesi de eksi. diyecegim o ki, personeli sempatik ama kahveleri guzel degil dostum.
  • aeropress için öncelikle, chemex ile demlendiğinde en sevdiğim çekirdek olan ethiopia yirgacheffe almıştım buradan ama bu açık renk kavrulmuş yüksek asiditeli çekirdekler aeropress'e hiç uymadı.

    arayışımı ise yine buranın kolombiya, yemen ve etiyopya(herhalde sidamo) kahvelerinden oluşan evolution blend'iyle sonlandırdım. düşük asiditeli, gövdeli ve neredeyse sıcak çikolata tadı alabileceğiniz bir kahve çıkıyor aeropress ile.

    internet sitesinde kargo bedava kahve gönderimi yapıyorlar 200 gr harman kahveyi 20 tl'ye eve gönderiyorlar. starbucks'ın yanık ve en az 5 ay önce paketlenmiş bayat kahvesiyle aynı fiyata taze ve düzgün kavrulmuş kahve.

    istanbul içi ertesi gün teslim yapıldı. düzenli olarak buradan sipariş vereceğim artık.
  • romalıların çok övdüğü kahve
    kahve ulaşınca bu entry evrimleşecektir *

    edit: kahveleri gerçekten hoşuma gitti ama kahvenin içinden daş çıktı daş
    yaratılışçıların dışında herkesin hoşuna gideceğini düşünüyorum

    zamanın ötesinden edit: kahveleri fiyatını haketmeyecek seviyeye geldi, fiyatını hakeden bir kahve için (bkz: probador colectiva)
  • kahve siparişi için sekiz tl kargo parası istediklerinden beri başka yerlere yönelttiren kahvecidir. çekirdekleri gerçekten güzeldir, fiyat/performans olarak en iyilerdendir, lakin kargo parasıyla artık olamıyor.
  • çekirdekleri son derece başarılı olan ama daha da önemlisi kahve işine gönül vermiş ve her sorunuzu sabırla yanıtlayan insanların kurduğu bir üçüncü dalga kahve dükkanıdır.
hesabın var mı? giriş yap