• uzaktan algilama yontemleri ile cografi bilgiyi birlestirerek alan kullaniminin en optimum duzeye cikarilmasi icin gelistirilmis sistemler. ulkemizde ilk onemli adimlari ankara universitesi peyzaj mimarligi bolumunde 1992 yilinda atilmistir.
  • kullanilan populer yazilimlari,

    arcinfo, arccad, erdas, autocad map vs vs vs

    autocad uzerine gelistirilmis cok faideli query yetenegi bulunan yazilimlari mevcuttur.
  • dunya uzerinde var olan nesneler ve olaylari, analiz, isleme ve haritalama icin bilgisayar tabanli kullanılan, bir sistemdir.
    cbs ya da uluslararasi kisaltmasi ile gis teknolojisi, haritalama sayesinde kamu yararina sorgulama amacli veri tabanlarini ve istatistiksel analizi kullanarak, bilginin tasnifini saglar.
    haritalamayi, bilgilerin haritalara entegre edilmesini, senaryolar kurmayi, komplike problemleri cozmeyi saglayarak; bireylerden organizasyonlara, okullara, hukumetlere, ordulara, belediyelere * ve tabii ki is yasamina kadar, cok genis bir yelpazede kullanilabilir.
    yaygin olarak kullanildigi iliskisel uygulama sahalarindan biri de:

    (bkz: kent bilgi sistemi)
    (bkz: cbs) (bkz: gis)
  • uydularla algılanan görüntülerin kullanımını kolaylaştıran ve eldeki diğer harita, görüntü, resim, sözel ve grafiksel bilgilerle birlikte kullanımına olanak veren, bilgisayar ağırlıklı teknoloji (bkz: gis)
  • turkiye`nin 3. degil 5. dunya ulkesi oldugunun ispati niteligindeki dunyada asmis uygulamalari bulunan ve sonuna kadar yararlanilan, turkiyenin ise google earth`tan izledigi bilim bransi.
  • cbs konusunda dünya genelinde en iyi satış rakamlarına sahip olan esri firmasının arcmap, arcgis gibi ürünlerine modül hazırlamak ve script yazmak istiyorsanız vb bilmeniz gerekmektedir. ayrıca silverlight konusunda kendinizi geliştirip firmanın pahalı sdk larını satın alırsanız, çalışmalarınızı web server üzerinden kolayca dünya ile paylaşabilirsiniz.
  • ülkemizde bir türlü oturtulamamış eğitim süreci bulunan disiplin. uzun süreli teorik ve pratik eğitimin yanı sıra veritabanı tasarımı, konumsal analiz ve daha bir çok konunun detaylı olarak işlenilmesi gereken bir disiplinken uzaktan eğitim yoluyla üniversite onaylı sertifika verilebilmesi oldukça mantıksız geliyor. gerçi 1 ay kursa gittikten sonra kendini analiz yoda sı zanneden insanların bu sektörde var olduklarını hatırlayınca çok da yadırgayamıyorum.
  • harita muhensislerinin cekilin yoldan bu bizim isimiz bu oyunun kurallarini biz belirleriz ulkedeki butun yetkinlik bizde dedigi bi sey
  • elektrik, su, doğalgaz şebekeleri başta olmak üzere her türlü dağıtım şebekesi için kullanılabilen ve gerekliliği yüksek sistemlerdir. bu sistemler sayesinde şebeke envanterlerinin hem koordinatsal yerleri hem de gerekli bilgileri elimizin altında olmuş olur. her hangi bir arıza da, istatistiksel veriler elde etmede, veri - abone entegrasyonunda, stratejik planlamalar da bu sistemler kilit rol oynar. coğrafi bilgi sistemleri bir organizasyonun beyni görevini görür, gelişmeye açık bir sektördür.
  • ülkemizde halen tam anlaşılamamış, anlatılamamış olaydır. istanbul teknik üniversitesi tarafından yürütülen, çevre ve şehircilik bakanlığı'nın tucbs ve trkbis projeleri ile de ülke genelinde bir standarta kavuşturulması beklenmektedir.
hesabın var mı? giriş yap