• zaten istesen de yapamazsın diye cevaplanması gereken söz. istisnasız her salonda vardır bu tiplerden. salonda asılı vücut geliştirme sporcularının fotoğraflarına sanki kamu spotuymuş gibi bakar bu arkadaşlar. bakar ve ibret alırlar,onlar gibi olmak istemezler.
  • steroid kullanmadan kıçınızı da yırtsanız doğal olmayan görüntüyü elde edemezsiniz. o yüzden gönül rahatlığıyla kadın, erkek demeden çok çalışabilirsiniz.

    not: çok kaslı dediğiniz ne kadar insan varsa %99.9999 steroid kullanıyor, savunma olarak da sadece steroid kullanmakla kas yapılmaz diyorlar. doğru ama eksik bilgi; steroid kullanmazsanız yılda 500 gram kas yapabilirseniz, steroid kullanarak 5 kilo kas yapabiliyorsunuz.

    ikinci edit: steroid kullanmayın! ömrünüzle kas takası yapıyorsunuz. eğer ileride arnold gibi kalp nakli olabilecek maddi durumunuz varsa iç organları yenilerim diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. (ben sıradan bir insanım kullanmıyorum ama araştırdım meraktan.)

    son kıyak: eğer zayıf kaslı olmak istiyorsanız spor salonuna gitmenize gerek yok. size taktiği veriyorum ortalama bir insan olduğunuzu farz edelim: günlük kalori ihtiyacınız 2000 kalori, günlük 1800 kalori tüketirseniz kilo verirsiniz. amaa... bir süre sonra 1800 kalori tüketerek kilo verememeye başlayacaksınız o zaman günlük tüketiminizi 1600'e düşürmeniz gerekecek. belki son ince ayar yaparken 1400 kaloriye düşmeniz gerekebilir bünyenize göre.

    eğer sabırlı olabilirseniz tebrikler siz de artık bir six pack sahibisiniz ve kaslarınız daha belirgin yağ oranınız düştüğü için. (burada aldığınız kalori hazır gıdalardan gelmezse ve en azından vücut ağırlığınız kadar protein alabilirseniz daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.)

    bunun yanında beslenmeyi sporla birleştirirseniz gelişiminiz daha hızlı olacaktır ve kaslarınız daha belirgin hale gelecektir. bunun için bir tane barfix barı ve bir tane minder alıp vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz egzersizler yeterli olacaktır.

    iyi çalışmalar dilerim.
  • yıl 99 falan. ronnie coleman'ın en iyi dönemleri. gittiğim salonda dev bir posteri vardı. 60 cm kollar, devasa büyüklükte quadlar, fırlamış damarlar... bir çocuk gelmişti yeni başlayan, kemikleri sayılıyor o kadar zayıf. hocaya " hocam ben aşırı kas yapmak istemiyorum, mesela ahan şuradaki adam gibi ( ronnie coleman) olmak istemiyorum, ona göre program yazar mısınız?" demişti. hocanın ve salondakilerin ona bakışını unutamam :)
  • 1 aylığına salona gidecek cahil lafıdır.
  • doğrusunu yapan kişidir. ne kadar zamanda ne kadar steroid ile nasıl kas yapılacağını bilmiyordur, zaten ilgisini de çekmiyordur. başka niyetle gelenler de zaten "ne kadar zamanda rambo gibi olurum abi?" sorusu ile gelirler salona.
    ben salona ilk gittiğimde ise; "aşırı gelişmiş türk kasımı zayıflatmak istiyorum ama koşu bandı, bisiklet gibi antrenmanlara da karşıyım" demiştim. *
    direkt full body antrenmanları ile başladım, öyle de devam ediyorum.
    beslenme ve yaşam tarzınızı değiştirmediğiniz sürece ne rambo ne de brad pitt olmuyorsunuz zaten. ama eskisine oranla daha düzgün görünümlü, zinde, güçlü ve ince oluyorsunuz.
    (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  • siz kovmadınız ben istifa ediyorum un farklı soylenisi, zaten fazla kas denen yapıya ulasman icin bu ise hayatını koyman lazım.
  • evet, biz malız o yüzden 11/12 senedir salonları arşınlıyoruz...
    bak sinirim geldi yine...ulan define olucam diye 35 gündür şeker girmiyo ağzıma, kendin oturunca 2 kilo baklava yiyorsun, diyetten anlamazsın, spordan anlamazsın fazla kas yapmak istemiyormuş...
    böyle adamlara 1 kg yağ ile 1 kg kasın tuttuğu kütleyi göstermesini isteyin, sonrada tekmeleyin gitsin...
  • ah be kardeşim...
    bu beyan, ben zaten yatay geçiş yapacağım ile yarışır.
  • yüksek protein tüketiminin (özellikle hayvansal) yaşam süresini kısalttığına dair araştırmalardan yana tercihini kullanan kişidir; misal ben (low protein longer life). kaldı ki steroid benzeri takviyeler uzak kalsın.

    sağlıklı bir kas ve iskelet yapısı için, dengeli beslenme ve egzersiz ikilisini uygulayan kişidir. evet ilerde yaşlandığım zaman, özellikle bel ve sırt kısmındaki kaslara ihtiyacım olacak, ama fazlasına değil.

    düzeltme: dediğim gibi, ben tercihim sonunda bunu söyledim, iddia da etmedim ama sanki bu konuda çok biliyorum gibi anlaşılmışsa hatalı olmuş, affola. bunun gibi okuduğum bazı yazılar aklıma yattı. yoksa tam tersini söyleyen de vardır belki. ama ben “tercihimi” o yönde kullandım.
  • 2 ay içinde sporu bırakacak yaz bodycisidir
hesabın var mı? giriş yap