• bir kişiyi, kendi seçtiği bir başkasının tipine dönüştürmeye yarar.

    malzemeler: zarkanatlı sinekler (21 gün ağır ağır pişmeli), sülükler, iki boynuzlu bir atın boynuzunun tozu, çobandeğneği, hardalotu (dolunayda toplanmalı), yüzülmüş doğranmış kanguru derisi, kime dönüşmek istiyorsan ondan bir parça.
    · bu iksir hogwarts kütüphanesinin kısıtlı bölüm’ündeki fevkalade muktedir iksirler kitabında bulunur.

    (bkz: harry potter)
  • içeriğinde zarkanatlı sinek, hardalotu, sülük, çobandeğneği, iki boynuzlu atın boynuzunun tozu, yüzülmüş doğranmış kanguru derisi ve kime dönüşmek istiyorsan ondan bir parçayı içeren bir iksir.

    her bir içeriğin farklı bir anlamı var.
    - sülük (leech): kişinin özünün emilmesini
    - zarkanatlı sinek (lacewing flies): iki ayrı bireyin bağlanmasını
    - iki boynuzlu atın boynuzunun tozu (horn of a bicorn): iki boynuz, iksirde gerekli olan ikiliği
    - çobandeğneği(knotgrass): başka bir bireye bağlanmayı
    - hardalotu (fluxweed): başka bir bedene dönüşümü, mutasyonu
    - yüzülmüş doğranmış kanguru derisi (boomslang skin/neden kanguru diye çevrilmiş bilmiyorum çünkü boomslang bir yılan türü): dıştaki kişiyi/deriyi döküp yeni bir birey ortaya çıkarmayı simgeliyor.

    bir de bu iksir içenin sesini de değiştiriyor, filmlerdeki saçmalığa aldırmayın.
  • dönüşen kişi dönüştüğü kişinin sesine sahip oluyor, evet. çünkü iksir sadece dış görünüşü değiştirmiyor, biyolojik olarak o insan olunuyor ve buna ses telleri de dahil. filmlerde neden sesin değişmemesi, aynı kalması gibi bir saçmalığa gerek duymuşlar anlamak mümkün değil.

    içilen iksirin tadı ise neye göre çirkin neye göre tatlı onu bilmiyoruz. yani, dönüşülen kişinin karakteri iyiyse iksirin tadı da iyi oluyor gibi bir denklem mi var? yoksa dönüşülen kisiye karşı hissedilen duyguya göre mi iksirin tadı değişiyor? mesela harry ginny'ye dönüşmek istese, içtiği iksir şekerli mi olacaktı, aklımda deli sorular.
hesabın var mı? giriş yap