• bu harika $arkinin gufte ve bestecisi orhan gencebay'dir. kendisi abdullah bay$u'nun evinde kalirken bunu bestelemi$, ve bence en iyi yorumlayan $ukran ay da hakkini gani gani vermi$tir.bu $arki belirtildigi uzere meyhane di$inda, hele hele ickisiz* asla dinlenmemeli, $arkinin ruhuna yaki$an agirlikta yerler mekan bellenmelidir.
  • sözleri, rastladığım kadarıyla aşağıdaki gibi olan şarkıdır. eksik var mı bilemeyeceğim.

    çok üzgünsün arkadaş bir derdin mi var?
    derdinden anlamayan sevgilin mi var?
    bir zamanlar ben de senin gibiydim.
    sevgilim için deli gibiydim. hep gecegündüz içen biriydim.
    bak gör aşk beni ne hale koydu.
    simsiyah şaçım bembeyaz oldu.
    ben böyle miydim, böyle mi doğdum?
    genç yaşımda bir ihtiyar oldum.
    elde değil arkadaş çok seviyorum.
    benim gibi seveni göremiyorum.
    sende sevmişsin halinden belli.
    hep ağlamışsın gözlerin nemli.
    anlat arkadaş bana derdini.
    bak gör aşk beni ne hale koydu.
    simsiyah şaçım bembeyaz oldu.
    ben böyle miydim, böyle mi doğdum?
    genç yaşımda bir ihtiyar oldum.

    rakı getirin ılean.
  • gün itibariyle kanal 1 'de zevkle izlediğim bülent ersoy ve gülşen bubikoglu'nun başrollerini paylaştığı "işte bizim hikayemiz" isimli yerli filmde bülent ersoy'un beyaz smokin, taşlı mücevherler ve ojeli uzun tırnaklarla gazinoda seslendirdiği şarkı. bülent ersoy "lösemi yani kan kanseri" hastası sıradan bir genç kıza aşık olan bir ünlü şarkıcıyı canlandırıyordu. delirdim dinlerken. filmin sonuna dek beynimde ben böyle miydim? diye inledi nağmeler, ruhumu filan sardı. ortada şarkı, martı, yeşil tatlı bir bahar yoktu. rakı olsa fena olmazdı. koştum geldim sözlüğe baktım. orhan gencebay'ın eseriymiş.
  • guftesi de bestesi de cavit deringol'e aittir.
  • adnan şenses ile özdeşleşmiş müthiş eser. adnan şenses saçları beyazlaştıkça şarkıyı daha da içten okumuş, bembeyaz olunca mükemmel yoruma ulaşmıştır. adnan şenses dışında şarkıyı seslendirenlerden biri de arabeskin babası müslüm gürses'tir. müslüm gürses'in 6 farklı albümünde yer alan mükemmel şarkının sonunda baba bir dörtlüğü de şiir olarak paylaşır bizimle.
  • esengül de bu şarkıyı oldukça etkili okur. hele ki "bak gör aşk beni ne hale koydu" dediği zaman adamın kalbinden kan damlar, rakı kadehinden yudum değil yudumlar alırsın.
  • adını hatırlayamadığım bir filmde, ahmet özhan'ın mükemmel yorumladığı şarkı.
  • dinledigim kadariyla en guzel, en icten adnan senses abimiz soylemekte bunu.

    https://www.youtube.com/watch?v=feeapqxfxcm
  • cocuklugumda babamin adnan senses yorumunu arabada surekli dinledigi sarki. adeta beynime islemis bir basyapit. universite yillari melodik isvec death metali dinlemis ve dark tranquillity'den arch enemy'e kadar nice damar gruptan nice eserini canli dinlemis bir insan olarak, adnan senses beyefendinin bu yorumundan aldigim tatmini henuz baska bir sarkidan alabilmis degilim. yuregine saglik adnan bey.
  • ahmet özhan ile biricik düeti söyledir;

    http://www.youtube.com/watch?v=p9rgtw4fmhe
hesabın var mı? giriş yap