• çoklu baro için daha demokratik olur diyenlerin düşünmesi gereken oluşumdur. bu ülkedeki tüm dinlerin kendilerini temsil edecek bir diyanet kurmaları kadar normal bir şey yoktur. halihazırda sadece tek bir din adına görev yapan, diğer din mensuplarını görmezden gelen anlayış demokratik olmadığı gibi farklı dine mensupların ödediği vergiler islam dini için harcanmaktadır. bir çok müslümanın farklı din mensubundan gelecek parayı kabul etmeyeceğini düşünüyorum. bu sebeple çoklu diyanete geçiş yapılması elzemdir.
  • ayni dine mensuplar icin bile coklu sistemlere gecilmelidir. sonucta din bile icinde mezheplere, mezhepler icinde cemaatlere ayriliyor.
    bu kadar cesitliligin oldugu konuda tek bir kisi, tek bir gorusu savunmamalidir. farkliliklara da soz hakki taninmalidir.
  • biz birini beslerken zorlanıyoruz.
    daha çok diyanet besleyecek durumumuz olmadığı için karşı çıktığım öneri.
  • zaten bunca tarikat varken "çoklu" kavramını yeterince karşılıyor.
  • çoklu baro sistemi geliyorsa bunun da olması gerekiyor dediğim oluşum.

    madem olacak, dairelere bölünsün diyanet; diyanet 1. dairesi islam dininin sünni mezhebine, diyanet 2. başkanlığı ıslam dininin şiilik mezhebine, diyanet 3. dairesi katolikliğe, diyanet 4. dairesi de protestanlığa destek olsun.

    her bir dairenin başkanları da din delegeleri arasından, salt çoğunlukla seçilsin.

    bak mis gibi sistem.
    katolik mezhebinin hakkı yenmiyor mu şimdiki sistemde? sünniliğe devlet desteği, katolikliğe "başınızın çaresine bakın" anlayışı.
    oluyor mu böyle ?

    ha hepsi aynı cübbeyi giysin de ayrım belli olmasın.
    tabi tabi o da uyar.
  • böyle bir şey diyanetler arasındaki rekabeti de arttıracaktır. mesela şu an uluslararası arenada kaç tane diyanetçimiz var? ben söyleyeyim, hiç yok. dinimizi ülke dışında geniş kitlelere ulaştırmada diyanet çok yetersiz kalıyor çünkü içeride rakibi yok. oysaki rekabet başarıyı da beraberinde getirir.

    edit: türkad başkanının açıklamasını örnek alarak yazmıştı;

    --- spoiler ---

    türkad başkanı av. dr. mehmet sarı

    "bu tasarının içerisinde 2 bin avukatın bir araya gelip oluşturacağı birden fazla baronun kurulabilmesine imkan tanınmasından bahsedilmektedir. bu meslek açısından kendi içerisinde daha rekabetçi bir ortamın kurulmasını, avukatlık mesleğini öne çıkaracak bir alternatifin ortaya çıkarılmasını sağlayacak daha efektif bir baro-avukat ilişkisinin kurulacağını ifade edebilirim."

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap