• 33.istanbul film festivalinde izlediğim bir film.
    1977 yılında robyn davidson adlı genç bir kadın batı avustralya çölünü dört devesi ve sadık köpeği ile boydan boya yürür. bir başına. yolculuk 6 ay sürer. film robyn davidson'un anılarını kaleme aldığı kitaptan filmleştirilmiş.
    ızleyin derim. ısteyince bir insanın yapamayacağı hiç bir şey olmadığını kanıtlayan, süper ilham verici bir film.
  • beyoğlu sinemasında izleyebileceğiniz ve oldukça sempatik avusturalya yerlilerini görebileceğiniz doyurucu film.
  • güzel vakit geçirmenizi sağlayacak, görselliğin ön planda olduğu bir film. ancak film biraz duyguları verme bakımından yavan kalmış. biz filmimizin baş kahramanı robyn davidson’un aslında bu yolculukla ne amaçladığını ne istediğini çok da iyi anlayamıyoruz. tamam filmin içinde annesinin intiharı ekseninde gelişen aile travmalarına zaman zaman yer verilmiş ama bu izleyiciye duygunun tam olarak geçmesine yetmiyor. ama yine de tatlı bir film olmuş, insan sinema salonundan mutlu ayrılıyor.

    --- spoiler ---

    bazı göçebeler gittikleri her yerde kendilerini evlerinde hissederler, bazı göçebeler ise kendilerini hiçbir yerde evlerinde hissetmezler.

    --- spoiler ---
  • yolda olmak ne demek sorusunun cevabını tam anamı ile alacağınız muhteşem bir film. başımızdan geçenlerin bir kısmı'nı bulduğumuz sarsıcı bir yapıt.
  • (bkz: tracks)
hesabın var mı? giriş yap