• - 1x6 spoiler-

    direnişçilerin başındaki kişinin direnişle bir alakası yok büyük ihtimalle snyder'in yerine geçmeye çalışan kişi o haliyle direnişin amacı da uzaylılara direnmek değil güç dengesini kendi taraflarına çekmek bu bölüme kadar sezdiriliyordu bu fakat bölüm itibariyle bu dalaverenin helena adlı kadın tarafından biliniyor ve destekleniyor olma ihtimali de güçlendi.

    katie temellendirilmemiş bir karakter olarak nereye koysan olmuyor neden direnişçilerle, motivasyonu ne doğru düzgün verilmedi şimdiye kadar ve bunu vermeye niyeti de yok dizinin double agent yaftasını da yedi saçmalıklarıyla, seyirci tarafından da sevilmiyor haliyle bunun böyle olacağı belliydi zaten karakter doğru düzgün işlenmediği için klasik lori oldu çıktı.

    bahsetmiştim daha önce #57937332 fakat sorun hala devam ediyor, izleyici will ile özdeşleşti ve will'in karşısında sürekli onun ağzını arayan duyduğu anda zenci elemana yumurtlayan bir karısı var en başta will zorunda kaldığı ve çocuğunu kurtarmak için görevi kabul ettiği anda direnişçilere koşan içeriden bilgi sızdıracağını anlatan bir kadın peki neden bunu yapıyor nedeni yok derinliği de yok altı bölüm geçti hala o konuda bir açıklama yok, yan karakter olan sarışın polis kızın bile neden işbirlikçilere katıldığına dair açıklama yaptılar ama katie için bir şey yok ve bu gizem yaratmıyor sadece rahatsız ediyor.

    onun aksine will gayet iyi işlenmiş - dizide doğru düzgün işlenen tek karakter gerçi- seffaf bir karakter, ne yapıyor, neden yapıyor, ne hissediyor seyirci her şeyi biliyor sözde izleyicinin sevmemesi gereken tarafta olmasına rağmen yaptıkları ile izleyiciyi rahatsız etmiyor dizi güzel de katie tırt.
  • sözlükte daha popüler olmamış dizi. konu olarak sıradışı bir hikayesi var. oyuncular iyi. senaryo akışını da güzel işlerlerse adından çok söz ettirir.
  • --- 1x1 spoiler ---

    gayet iyi bir açılış bölümü yayınlamış dizidir. ele alınan konunun ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz, keyifli gözüküyor. lori her yerde lori.

    --- 1x1 spoiler ---
  • bölümler ilerledikçe konu da yerine oturmaya başladı. güzel dizi boş zamanlarda izlenir
  • --- 1x2 spoiler ---

    konunun biraz yavaş ilerlemesi dışında, gayet iyi ilerlediğini düşündüğüm dizidir. yalnız ana konulara biraz daha ağırlık vermeleri gerekiyor, işgalci tayfadan hiç bahsedilmiyor.

    --- 1x2 spoiler ---
  • --- 1x3 spoiler ---

    güzel bir bölüm oldu. konu yavaş yavaş açılmaya başlıyor, bölüm başında konuşmayı yapan eleman mükemmeldi.

    --- 1x3 spoiler ---
  • bir bilim-kurgu dizisi, son iki yildir ayni temayi paylasan bir cok dizi ortaya cikti. ilk once under the dome daha sonra ise wayward pines . secilen basrol oyunculari ise bana gore son 5-6 yila damgasini vuran dizilerin 2. belki de 3. planda kalan karakterlerden secilmis. the walking dead dizisinden rick'in karisi , lost dizisinden ise sawyer, bana kalirsa amac; bu diziler ile cikis yapan overrated oyunculari basrole alarak, bu iki dizinin izleyenlerini cepte saymak... amerika'da ki ilk iki bolumun reytinleri de bunu kanitlar nitelikte. fakat gelelim dizide ki sorunlara, artik bizi kim yonetiyor bu olaylar nasil gerceklesti, kim ne zaman geldi, nasil yonetimi ele gecirdi, dunyada yasayan o kadar insana ne oldu, buna bir aciklik getirilmesi lazim, koloni kuruldu... onlar, bunlar, liderimiz, misafirler... anladik gizemli bir hava yaratilmaya calisiyor fakat ici doldurulmamis balon bir konuyla. 3 milyar insanin yasadigi dunyada sadece 10-15 koloni kaliyor fakat dizide bunun etkileri sifir, insanlar hayatlarina devam ediyor. dronelar viz viz ucuyor. herkes kontrol altinda ama bir suru bomba patliyor. teror orgutleri girla, bana kalirsa uzaylilar insanlarin ne "mal" oldugunu cozemedikleri icin bu kadar kati olunmasi gerektigini dusunmemisler. dizginleri biraz bizimkilerin ellerine vermisler gibi. nitekim herkes cok rahat silah buluyor, dronelar sucluyu gozunden tanirken *spoiler* kizil berelilere sizanlar valiye suikast duzenlerken dronelar ortada yok. uzun lafin kisasi, dizi bana kalirsa izlenir niye izlenir bu gunlerde cok fazla bilim-kurgu dizisi yok, yok derken x files'i katmiyorum. ızlenmeye deger, yeni baslamis, hadi bir deneyelim diyebilecegimiz dizi yok, denemeler var. bir kac dizi var fakat colony'nin yaninda sirlar dunyasi ile yarisirlar. o yuzden izlemeye devam, belki bir umut duzeltirler, umarim fringe gibi duzelttiklerinde tam duzeltirler.
  • --- 1x7 spoiler ---

    katie ve direnişçiler arasındaki bağdan şüphelenmek 7 bölüm sürmemeliydi. konuyu böyle sündüre sündüre götüreceklerse işleri zor. işgalciler konusunu artık açmaları lazım. broussard işi sıkmaya başladı.

    --- spoiler ---
  • sünepe bakışlı lori'nin dünya içi dışı demeden her türlü varlığın istilası durumunda koca başı yakma huyunun devam ettiğini görebiliriz. çok uzatmadan biletini yine keserler inşallah :/ yalnız walking dead'de de aylak dediler, bişeyler dediler ama zombi demediler burda da kibarlıktan kırılıp uzaylı diyemiyolar bi türlü. şu saatten sonra dünyayı ele geçirseler ben de colonydekiler derim açıkçası risk almak istemiyorum.

    şimdilik puanım 7/10.

    --- spoiler ---

    yine bir adam eşinden çok geç şüphelendi, o kadar geç şüphelendi ki bu ne biçim insanlık diyerek istilacıların tarafına geçtim. dünyaya sömürmek için geldikleri kaynak inşallah bor madenleri ya da banu avar'ın ülkemizde olduğunu ve kullanamadığımızı söylediği şeyler değildir.

    anlamadığım diğer bi nokta da neden hali hazırdaki abd başkanını, yardımcılarını ya da rihanna'yı yönetici yapmak yerine stanford dekanını seçtikleri oldu ama ancak adamın ekonomi değil de başka bölümde olduğu ve önceden iletişim kurma ihtimali varsa makul gelecek.

    bunun dışında da oğulları ya öldü ya da direnişte diye düşünüyorum, will'i konumu sebebiyle de daha fazla oyalayamamaları lazım. bi de adamlar uzaydan gelmiş dizi direnişçilere odaklanıyor, o kısım biraz sıkıcı olmaya başladı 7 bölümde bile.
    --- spoiler ---
  • her hafta merakla beklediğiniz diziler gibi olmayan ama ilginç bir şekilde her hafta kendisini izlettiren dizi. hep bir şeyler eksik geliyor. onlar da tamamlansa sınıf atlayacak ama yine de bir şekilde izliyorum. senaryosu zayıf değil , aksine senaristler çok iyi iş çıkartıyor ama sanırım bütçesi ile ilgili sorunlar var.

    --- spoiler ---

    1x07 ileriki bölümlerin heyecan dozunu arttıracak bir şekilde bitti. açıkçası böyle zeki bir son beklemiyordum.

    --- spoiler ---

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap