• eloy'un yarmi$ tribal albumlerinden biri.. kapak dizayni ilgi cekicidir.
  • bayim ingiliz ve amerikan ingilizcesi farki vs. "renkler" sonucta..
  • benetton'un parfumu ayni zamanda.
  • www.colorsmagazine.com

    sitesi de güzeldir.
  • fabrica tarafindan cikarilmaktadir..
  • toscani fabricadan ayrildiktan sonra elimi bile sürmedigim dergi
  • benetton'un şu günlerde darphanede düzenlemiş olduğu çok enteresan ve bi okadar da eğlenceli fuarın adi.tuvalet kağıdından standlar içerisinde birbirinden enteresan objeler bulunmakta .misal tahta el bombası,göğüs ucu rengi açıcı krem,homoseksüel bebek,fil dışkısından yapılmış kağıt,ingilizce öğreten tuvalet kağıdı...vb
  • kurucusu toscani derginin kuruluşu ve misyonu hakkında şunları söyler;
    “1990 yılının sonunda colors gazetesi yayınlanmaya başladı. benetton’un reklam bütçesiyle yayınlanan bir uluslar arası laboratuar gazeteydi bu, altı dilde sekiz yüz bin basılıyor ve tasarımcılar, fotoğrafçılar, röportajcılar bir “görsel yazı” tasarısı üzerinde işbirliği yapıyorlardı. doğal bir girişimdi ve “colors” kampanyalarının etkisini yazı yoluyla, felsefeyi zenginleştirerek, ana temaları geliştirerek sürdürüyordu. dördüncü sayıda, grafik yöntemle kapkara bir ingiltere kraliçesi, asyalıya dönüştürülmüş papa jan pol’ü, ağartılmış ve pespembe michael jackson’u, mike tyson kılığında shwarzenneger’i gerçekleştiriyorduk. bu görüntüler önyargılarımıza sesleniyor ve onları sarsıyor. aynı halkın içinde renk değişimlerini öne çıkartarak, başka başka ırklar arasındaki aşkı gözler önüne sererek, insanların çıplak gövdelerini, derileri ötesinde göstererek, ırk kavramını eskimiş ve geçersiz kılıyor.”
    (bkz: reklam bize sırıtan bir leştir)
  • şu güne kadar kapkalın ve nefis içerikli rengahenkli bir basılı materyal olarak bilirken, megerse internet uzerinden de insanı kendine ayran* bırakacak bir dergi oldugunu ögrenmis bulundugumuz benetton imalatı. ben bunu ogrenene kadar, 58 sayı birden siteye eklenmiş bile...
    asıl dikkat çekmek istedigim nokta, derginin bu ayki-58inci sayısıdır ki kendisinin konusu stüdyo resimleridir. bildigimiz abidik gubidik, cogunlukla-'kafanı biraz saga, şimdi çeneni biraz sola, üst dudaginin sag kivrimini biraz daha kıvır' gibi dongi direktifler sonucunda-domuz gibi çıkan stüdyo fotoları.
    fakat elbette ki colors dergisinin konuyu ele alış biçim, dünyanın dört bir yanından stüdyo fotolarını alıp bizlere göstermek şeklinde olmuştur ki ben ömrümde böyle harika bir varyasyon görmedim.
    herkesi şiddet ve dehşet içerisinde, şu adrese, ellisekizinci sayıyı görmeye davet ederim:
    http://www.benetton.com/colors
    gülümseyin. çott!*

    not: gözünü sevdigim memleket india'ya dikkat!
hesabın var mı? giriş yap