• commitment issues olarak da bilinen, daha çok erkeklerde görülen bağlanma korkusudur. daha doğrusu bir insanın bir ilişkiye, bir insana karar verip "tamamdır ben artık bu kişiyle birlikteyim, evleneceksek evleneceğiz, evlenmeyeceksek de bu birliktelik esastır benim için, eşim bu insandır" gibi bir netlik göstermekten, söz vermekten kaçınması, ne kendi duygularından, ne ne istediğinden ne de kimseden asla emin olamamasıdır. bunun altında biraz da anksiyete yatar. bu sadece hayatım boyunca tek kişiye mi bağlı kalacağım korkusu değildir. bunun etrafında dönen başka korkular da var işin içinde. bunlar genellikle;
    -ya bu insan benim için doğru kişi değilse
    -ya ileride karşılaşabileceğim daha iyi biriyle olan şansımı kaybedersem
    -ya kendime ait dünyamı, bağımsız hayatımı, özgürlüğümü, benliğimi, bireyselliğimi kaybedersem
    -ya kendime ayırdığım zaman kısıtlanırsa
    -ya başkasına karşı sorumluluk almak benim hayatta yapmak istediklerime engel olursa
    vs. gibi korkular, çekinceler buna sebep olur.

    kısacası bu insanlar hayatı bir eş ile paylaşmaya, partner olmaya, iki kişilik bir ekibin parçası olmaya, ve bu hayat tarzına uygun ya da hazır olmayan kişilerdir.
    fakat bir yandan da aşk hayatlarında bir şeyler yaşamak istedikleri için, yakınlaştıkları insanlara yarım yamalak, bir ayağı dışarıda, bir ileri bir geri, dengesiz bir iletişim, belirsiz ve yorucu, genellikle kısa süreli ve sonu kalp kırıklığıyla biten bir birliktelik sunarlar. karşı tarafı üzer ve yıpratırlar.
    bunların olayı şudur, bir commited relationship içinde olmadan, bir commited relationhip'in tüm avantajlarından yararlanmak, onu yaşamak ama asla adını koymamak, kendini dışarıda, izole, bağımsız tutmak.
    o yüzden uzak durmak lazımdır böylelerinden.
  • türkçesi için (bkz: bağlanma korkusu)
hesabın var mı? giriş yap