• on saniyede iki fotoğrafını bulabildiğim şair.
  • maldoror'un şarkıları kitabını okuduktan sonra kendime gelemediğim, ismini kendime nick olarak seçecek kadar saygı ve sevgi duyduğum kişi.
  • "bir insan isini iyi yapmak istiyorsa iki işi bir arada yapmamalı." - comte de lautreamont
  • kasırgaların kızkardeşi fırtınalar, güzelliğini kabul etmediğim mavi gökkubbe, yüreğimin aynası ikiyüzlü deniz, öteki gezegenlerin halkları, bütün evren ve onu cömertce yaratan tanrı; sana yakarıyorum iyi bir insan göster bana, o canavarı görünce şaşkınlıktan ölebilirim, daha azı için bile ölünebilir.
    diyen insan.
  • isidore ducasse bu mahlası sadece ve sadece maldoror'un şarkıları'na mahsus olarak kullanmıştır.
    şair jeremy reed tarafından hayatının bilinen ayrıntılarına, bilinmeyen taraflarının kurgusu eklenerek hakkında bir roman da yazılmış olup, ülker ince tarafından çevirisi yapılmıştır. özdemir-ülker ince ikilisinin özel ilgi alanına girdiği bir bakışta anlaşılmaktadır.
  • çocukken evden kaçıp horoz döğüşlerini izlemeye giden şair. (bkz: ece ayhan)
  • uzun boylu, sırtı biraz kambur,soluk tenli, uzun saçları alnının üzerine dökülen içine kapanık ve dahi melankolik şairimiz 4 nisan 1846 günü uruguay'da doğmuş 24 yıl sonra öğrenim görmek maksadıyla geldiği paris'te ölmüş; bu arada hayatının son iki yılında da klasik şiiri tepetaklak edebilmiştir. bir ton şairin derin muhabbetine mazhar olmuş şairimiz için aragon "les chants de maldoror'un tadına biraz bakınca bütün şiiir yavanlaşıyor", andre gide de " maldoror'un vi. şarkısını okuyunca kendi yapıtlarımdan utandım" demiş .

    les chants de maldoror'u piyanosunun başına geçip, cümleleri yüksek sesle tekrarlayarak müzik eşliğinde yazarmış; ben bilmiyorum, dönemin şiir anlayışını daha sessiz değiştirmesini isteyen otel sakinlerinin yalancısıyım.

    lautreamont isminin kaynağı ise eugene sue'nun latreaumont romanıymış.

    dönerken uğrayın: arthur rimbaud
  • istek (cinsel istek) ve doyumun insanın kendi olduğu alanlar olarak gören ve bunun şiirini yazan fransız şair. bu yönüyle lautreamont şiiri sade* yakındır. gerçeküstücülük içinde bu yönüyle ayrı bir kulvar açmıştır lautreamont. ve bizde ikinci yeniciler (cemal süreya hariç) gerçeküstücülerden etkilenirken nedense onu ihmal etmişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap