• ks. confederation of north, central american and caribbean association football. fifa'ya bağlı bir konfederasyon.
  • en prestijli organizasyonu, iki yılda bir düzenlenen gold cup'tır. bu konfederasyonun kralı pek tabii meksika'dır.
  • fifa'nın torpilli alt federasyonu. 3,5 takımı dünya kupasına yollayabiliyor. dandik karayip takımları haricinde abd, meksika veya kostarika yüzde doksan dünya kupasına katılıyor bu şekilde.. 2010 da honduras bu seriyi bozdu bir şekilde..

    bakın bir sonraki kupaya meksika 2 takımla katılacak derseler şaşırmayın.. 55 küsür avrupa takımı 13 e girmeye kasacak, 5 takımdan 4 ü dünya kupasına gidecek. aferim. aslında avrupa takımları dilekçe verip biz de bu sikindirik concacaf da elemeye girelim demesi lazım.
  • 3+1 olan dünya kupasına katılan takım sayısının 2+1 ve yahut 2+2'ye düşürülmesi gereken federasyon. aslında bu artı olayı avrupa dahil her kıta için söz konusu olmalı. yani her kıtadan elemelerde en başarılı olan takımlar kupaya direk gelmeli, başaltı takımlarsa diğer kıtalardan gelecek takımlarla play-off oynamalı. böylece hem yönetimde istikrar(kıtların en güçlü takımlarının dünya kupasına gitmesi), hem de temsilde adalet(isveç, türkiye, irlanda, iskoçya, kolombiya kupa dışı iken honduras ve k.kore gibi ükelerin kupada olması saçmalığının giderilmesi) sağlanmış olur.
  • kuzey ve orta amerika futbol konfederasyonu.
  • kontenjanı 1.5 e düşürülmesi gereken federasyon.. usa, meksiko, costa rika, honduras.. bu dört takımdan dördü de dünya kupasına gidiyor.. konti garantiler..

    afedersin sikeyim böyle dünya kupasını..
  • surinam, guyana ve fransız guyanası gibi kıta dışından ülkelerin de üye olarak sanki güney amerika nın futbol devlerinden sığındıkları konfederasyon.
  • fifa'nın torpilli konfederasyonu.

    konkakaf için ayrılan dünya kupası kontenjanı 3,5. zaten burada toplasan 3-4 tane rekabetçi takım var. bu abd, meksika, kosta rika gibi takımların sürekli dünya kupasına katılması anlamına geliyor.

    öte yandan, avrupa'da en az 25 tane rekabetçi takım varken uefa için ayrılan dünya kupası kontenjanı yalnızca 13. bu italya gibi takımların kupa dışı kalması anlamına geliyor.

    not: 2026'dan itibaren dünya kupasına katılacak takım sayısı 32'den 48'e çıkacak. uefa'nın kontenjanını dalga geçer gibi 13'ten 16'ya çıkarmışlar. en az 20 olması gerekirdi.
  • coğrafya kaderdir kupası. abd,kanada,meksika için her yıl garanti dünya kupasına katılım. kosta rika için ise az bi gayretle yine katılım. sorsan adamlarda futbol bilen toplam kaç kişi var?
  • katılım kotasının tamamı 1 kesin + kaç tane istiyorlarsa uefa takımlarıyla play-off a çevrilmeli. onlarda ingiltere, fransa, almanya, italya, hollanda, ispanya çeksin play-off'da da görelim meksika dışında kim katılabiliyor dünya kupasına. amerika'ya torpil konfederasyonu başka birşey değil. adil olsalar kuzey ve güney amerika kıtası tek federasyonda birleşir.
hesabın var mı? giriş yap