• baglama icin koncerto; arif sagin, girizgâhi dile mi sewda isimli turkuye pek benzeyen, yurtdisinda gerceklesen bir festivalde de, orkestra esliginde yorumladigi eseri

    (bkz: orkestrasyon)
  • istanbul devlet senfoni orkestrasi ile albumu yapilmis arif sag eseri. baglama ile klasik muzik ancak bu kadar kadar uyum icinde olabilirdi dedirten basarili calisma. hele altinci track olan yandim seker vardir ki onda da baglama ile nasil jazz yapilir onu gosterir arif sag bize.
  • 1996 yılında arif sağ ve erol parlak ve erdal erzincan'ın birlikte betin güneş yönetimindeki köln flarmoni orkestrasıyla verilen konserin albüm haline gelmesiyle meydana gelmiş çalışmadır.. dinlemeye doyulamayacak bir albümdür. yaılma kaygısı ne için vardır bu tartışılır. özünde bağlamanın çalınma tekniklerini kapsayan ve yapıldığı yıl itibari ile bir çok gence katkısı anlatılmayacak derecede önemli olan bir albümdür. bizzat ben kendim bu albüm ile jazz a yönelmiş, enstrumanımı daha nasıl geliştirebilirim, farkı teknik ile nasıl yorumlayabilirimin düşüncesine dalmışdım. kişi üzerinde bağlamanın sadece trt notalarında belirtildiği üzere kullanılmayacağını, bir kural olarak görülen trt notalarına bağımlı kalınmayacağını anlamamı sağlamıştır ki o dönemler en güzel türkü düzenlemesi trt'nin meydana getirdiği düzenlemeler olarak gören bir kişi olarak düşüncelerim de böyle bir değişikliğe gark etmiştir beni. daha sonraları "kadın sesli" adam erkan oğur a bakış açım değişmiştir. iyi ki de değişmiştir. bir şekilde kopuza yönelmiş ve üzerine çalışmışımdır.

    sonuç olarak bu albüm bir çok halk müziği seveninin görüşlerini önemli derecede değiştirebilecek bir albümdür. dinlenilesidir.
  • ülkemizde yapılmış en iyi albümlerden biridir.
  • cengiz özdemir'in yapdığı düzenlemelerin damgasını vurduğu albümdür.
    üçlünün bağlama çalışlarına sadık kalarak ve saygılı bir şekilde orkestrayı katmıştır.
    bu birliktelik adına eşsiz bir albümdür.
  • itunes'dan 3,99 tl'ye alınabilecek harikulade yapım.
  • cornetto for bağlama şeklinde okuyarak, sanatın ve sanatçının dostu bir dondurma hayal ettim. kendime not: açken entry girmiyoruz.
  • hani ülkenin tanıtım videoları oluyor ya, böyle bilindik mekanlar gösterilirken fonda bir şarkı eşlik ediyor ona. hah, orada o yayvan oryantal saçmalıkları çalıp, "aha bu bizim kültürümüz" diye saçmalayacağınıza, şöyle bir şaheser yapımdan herhangi bir parça seçseniz, insanlar gerçekten bizi de, kültürümüzü de daha iyi tanıyacak. biz bağlamayla biziz, darbukayla değil gencolar.

    ulan ne efsane albümdür bu ya. cidden huzur. yıllardır dinlerim, hala da her açışımda ilk kez dinliyormuş gibi heyecanlanırım. yapan, yapımında katkısı olan herkesin ellerine sağlık. hem filarmoni orkestrasına, hem de 3 üstada.
  • dinlenesi çok hoş bir albüm.
  • muhteşem bir albüm.
hesabın var mı? giriş yap