• oturan varsa beni de yeşillendirsin
  • fikirtepe bolgesindeki yeni projelerden birisi.
    daireler aslinda cok konforlu, ic ice bakmayan taraflarda dairelerin onu istanbulda bulunamayacak kadar acik ve ferah, dairede herhangi bir sorunla karsilasirsaniz teknik ekip gercekten yok yardimci bu cok iyi bir sey benim icin. sosyal tesisler olarak hem kapali hem acik havuz ve spor salonu var, ki bunlarin hicbirini kullanmiyorum kendi spor salonumda kullaniyorum bunlari.
    ancak, bunlara karsi pek cok negatif noktasi da var. öncelikle, yolu yok. yani arabasizsaniz ve toplu tasimaya yakin diye oturmayi dusunuyorsunuz, goztepe ve unalan metro/metrobus duraklarindan buraya gelene kadar yagmurlu havada camur, kuru havada da toz bulutu icinde geliyorsunuz. ve bu en az bir 10 yil daha boyle kalacak, cunku yolda henuz hic baslanmamis bir proje ve yarim kalan iki proje daha var. krizin bitmesi, emlak sektorunun toparlanmasi ve diger projelerin bitmesi falan filan derken en az 10 yil boyle olacagina eminim.
    bir diger konu da aidatlar, belki diger residence projelere gore makul olsa da hic kullanmadigim sosyal tesisler, ortak alan isitma (ki aralik ayinda kendi dairemin isinma faturasiyla ayni geldi) ve su icin kiraniza en az 500 lira eklenecek, elektrik ve internet de ayrica gelecek.
    emlakciniz buyuk ihtimalle katlardaki cam kapili odalari bir depo olarak kullanabileceginizi soyleyecek ancak yonetim bu odalarin anahtarlarini kesinlikle vermiyor haberiniz olsun.

    artilari kisaca, dairelerin gercekten cok konforlu ve iyi dusunulmus olmasi, eksileri ise fikirtepe'de olmasi, ve fikirtepe'nin en az 10 yil daha insaatlarla dolu olacak olmasi.
  • dumlupınar mahallesinde, e-5 yanında 6 adet binadan, 2 adet farklı parselde oluşan sitelerdir.

    e-5 yanı diye ulaşım kolay görülebilir ama size 80-90'ları aratmayacak şekilde yaşam sunuyor. aracınız yoksa minibüs, metro ya da otobüslere ulaşmak için çukur, çamur ve tozlu bir yolculuk sizleri bekliyor. çevrenin inşaatı uzunca yıllar bitmeyecek gibi.

    yürümek için kaldırım yok. kenarlara arabalar park etmiş. sizde geçen araba ve kamyonlarla karşı karşıya kalıyorsunuz.

    arabanız varsa çukurlardan kaçmak için dans etmeniz gerekli. her gün yeni bir bırakılmış kazı karşınıza çıkıyor. yayalara yürüyecek yol kalmadığından çok dikkatli olmanız gerekmekte.

    binaya gelirsek. dairelerin hepsi tam dolmadığından, iç tarafa bakan bir dairede iseniz ve üst ya da alt daireler boş ise kışın donacaksınız. daire ısınmıyor resmen.

    otoparkı kullanamayan hayvanlarla dolu bina. 5 kat kapalı otopark olmasına rağmen, yolun ortasına araç bırakıp gidiyorlar. girişlerde araç bırakmaları girişi ve çıkışı zorlaştırıyor. güvenliğin skinde değil.

    güvenlik demişken, hiç bir şey umurlarında değil.

    sosyal tesis olarak. kapalı ve açık havuz. tırt spor alanı, hamam ve sauna mevcut. daire sayısına göre yetersiz görünse de kullanan çok az. sadece çocuklar kullanıyor neredeyse.

    kiraları şimdilik uygun gibi ama yanında aidat ve bina ortak giderleri de size kaçıyor. ona göre hesaplayın.
  • kira donemi yaklaşırken bir bakayım dedim bizim muadil daire kiraları ne olmuş diye. ulan bakmaz olaydım. 2400ler mi dersin 2700ler mi dersin. lan en az +500 aidat var neyin kafasıyla bu fiyatları çekiyor ev sahipleri anlamak güç.
  • yatırım amaçlı buradan küçük bir daire almayı düşünüyoruz. ne dersin sözlük?
  • taşınmak ne kadar mantıklı, işleyişsel sıkıntılar yaşıyorlar mı, aidat dışında ek masraflar var mı gibi konularda bilgi almak istediğim teknik yapı projesi.
  • 2+1 b tipi daireler icin bilgi almak istediğim site.
  • matrix' teki insan tarlalarına benzeyen oluşum. ilk yanından geçtiğimde aklıma bunu getirmişti. ondan sonraki geçişlerde gözümü yoldan ayırmadım. bu ve benzeri yapıların fiyatı, kirası ucuz da değilmiş.

    şu devirde ışıklı spor ayakkabı giymek gibi bişey. asansörde yargıç dredd' le karşılama heyecanı için oturulur.
  • üstün bir zeka örneği olarak ikişer tane a,b ve c blok bulunduran yer. misafirler de kuryeler de gezinip duruyor 1. etap nerde 2. etap neresi diye. a-b-c-d-e-f diye isimlendirmek çok zor demek ki.
  • 4 yıl boyunca oturduğum fikirtepe bölgesindeki site. burada oturmayı düşüneceklere fikir vermesi açısından artıları eksileri sıralalayım belki birileri faydalanır;

    + evlerin işçiliği gerçekten kaliteli, mutfak beyaz eşyaları siemens. pencereler kapılar o kadar kullandım ne bir ses gıcırtı yaptı ne bir arıza. bu konuda şimdiye kadar gördüğüm en iyi ev burası net.
    + bütün odalarda duvar içi gömmeli merkezi sistem klima var ve super çalışıyor, bulunmaz nimet. klima taktırma derdi yok, altyapıydı ustaydı ugrasma derdi yok(çok uğraştım saçma sapan klima takıyorlar genelde verimsiz ve kötü görüntü oluyor kırıp döktükleri için). her odada olması inanılmaz konforlu, yazın hayat kurtarıyor.
    + ısı yalıtımı çok iyi, kışın neredeyse dogal gaz acmazsınız evler çok sıcak.
    +lokasyon olarak bence fikirtepedeki en iyi yer, metroya en yakın site burası diğerleri arkada kalıyor.

    - aidatlar fazla, elektrik dışındaki tüm faturaları (su+d.gaz) site yonetimi kalem kalem hesaplayıp size aidatı da ekleyip gönderiyor, 2021 ortalamam kullanıma göre 700-800 tl civarı.
    - insan dışarıdan bakınca nezih site gibi dusunuyor ama oturan kesim malesef ayu. bu gerçi her yerde var ama insan olamayan, toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilmeyen saygısız komşular. terliğini ayakkabısını dışarı koyan mı dersin, son ses müzik, gece yarısı gürültü patırtı yapan mı dersin, saçma sapan arabasını park edenler mi dersin, hepsi bolca mevcut. zaten 3 blok toplamda 600 daire olması lazım o yüzden hayvan çok sitede :)
    - evlerin işçiliği çok iyi dedigim gibi ama ilginç bir şekilde ses yalıtımı vasat, üst komşunun oglu dort nala kosuyor, yan komşudaki gençler parti veriyor, hepsi evinizde sanki. yine çoğu siteye göre iyidir hiç değilse konuşma,telefon sesleri gelmiyor ama eksi olarak yazıyorum.
    - malesef fikirtepe uzun yıllardır kentsel dönüşümde, her yer inşaat gürültü patırdı. geceleri bile çalışıyorlar. penceryi actığınız an toz ve gürültü.
    - sosyal tesisleri tırt, verdiğiniz aidata değmez.

    özetle, buradan ev bakan arkadaşlar üstteki eksiler sorun olmaz diyorsanız burada oturun. evlerin içi gerçekten kaliteli ama gerisi koca bir fiyasko.
hesabın var mı? giriş yap