• 225/50/17 ebadındakilerini 1 yıldır ve yaklaşık 20.000 km’dir kullandığım, yol tutuş ve frenleme disiplinlerinde çok başarılı olan kara nakil vasıtası lastiği.

    edit: 30.000 km’den sonra lastikler çok sertleşti ve gürültü çok arttı. 50.000 km’de normal olarak yol da tutmaz hale geldi. daha sessiz ve konforlu lastikler var, onları tavsiye ederim.
  • michelin pilot sport 4 ile arasında kaldığım. 225/45 r17 için ikisininde kendine göre iyi tarafları var görünüyor. tyrereviewsdaki testlerde de genelde bu ikisi öne çıkıyor. kış lastiklerimden* sonra bakalım bu bahar hangisiyle yola devam edeceğim.

    *

    edit: michelin aldım.
  • adamlar harbiden yapmış beee , güzel lastik , 225/50/17 98y xl kullanıyorum ve çok memnunum kuş gibi arabam...
  • uzun kullanım editi;

    piyasadaki en başarılı lastik olduğu kanaatindeyim artik.
    4 sene sonunda 308 aracımda 60 bin km sonrası diş kalınlığı henüz iyi iken radyal yapısı bozuldu ve virajlarda lastik kapmaya, tam direksiyon kirarak yapilan parklarda arabayi sarsmaya başladı.

    sportcontact icin yorumum ise almayin arkadaşlar, cok kisa omurlu ve turkiye yollarina uygun degil, premium contact 6 alın geçin
    --------------------------------------

    opel grandland x 1.2 puretech eat6 excellence aracımla beraber bunun 235 50 19 olan contisportcontact5 olanı gelmişti, lastiklerden inanılmaz memnunum.

    öbür aracım peugeot 308 1.2 puretech allureun ise üzerinde gelen good yearlar artık 60 bin kmden sonra patlamak üzereydi. bunun 225/45 17 olanlarını hepsiburada üzerinden aldım. güzel bir rot ayarıyla beraber lastiklerde balanslanarak ve jantlarda çok hafif bir yamulma varmış düzeltilerek montajı yaptık. 308 şase olarak zaten başarılı bir araç ama bilen bilir antalya 60 lık dediğimiz yerde araçla 160-170 le gidiyormuşum hiç haberim bile yok. bukadar başarılı sessiz yol tutuşu iyi bir lastik. ıslak fren mesafeside çok iyi. bence de konu güvenlikse continentale güvenebilirsiniz.
  • bende şu anki aracımda bunun 5 i var. set halinde 4 adet bulabilmek için bayi bayi gezmiştim.şimdilerde iyi ki vazgeçmemişim diyorum.bu aralar lastik zamanı yine aynı modeli 6 serisine göz kırpıyorum.özetle kesinlikle tavsiye ederim.
  • inanılmaz bir lastik, neye göre derseniz sport contact 5'e göre.

    sport contact 5 iyi bir lastikti, yol tutuşu, frenlemesi, ıslak zemin performansı harikaydı. bu ise ondan özellikle kuru zeminde çok ilerde. giu'da (170'lik) ikisini de denedim. evet giu multilink arka süspansiyonu ile c sınıfı yol tutuş liderlerinden biri. buna rağmen giu'nun sınırlarını yukarı çektiğini görebiliyorsunuz. mesela primacy 3 giu'nun sınırını gayet aşağı çekiyor.

    asıl merakım, arakda torsiyon olan b sınıfı bir otomobilde örneğin 185/65 15 gibi bir ölçüde ne yapabilir. umarım bir gün test edebilirm böyle bir konfigürasyonu. çünkü b sınıfı otomobillerde pilot sport, sport contact, assymetric gibi perf lastiklerinin kalın yanak ve baskı alanı düşükken nasıl performans gösterdiği oldukça ilginç bir konu.
  • auto bild'in 2020 yaz lastikleri testinde birinci seçilmiş - https://www.tyrereviews.com/…d-summer-tyre-test.htm

    pilot sport 4 ile arasında kaldım ama bu hazırda vardı aldım, gayet çiçek (225 45 r17). önceki lastiklerim epey eski dunlop idi, fren mesafemde bariz fark var. gürültüsü ama bi tık fazla, onu kesin farkettim.

    bi de pilot sport 4 fazla yumuşak olduğu için ömrünü çabuk tükettiği söyleniyor. diyorlar falan...
  • 1 aydır piyasada bulunmayan lastik. önce 1 mart dediler şimdi 26 mart olmuş geliş tarihi.
  • yol tutuş, fren mesafesi gibi majör konularda gerçekten iyi işler çıkaran continental modeli. ses açısından ise deneyimlerime göre sınıfta kaldı, çok gürültülü bir lastik. keşke başka marka model alsaydı dedirtecek kadar içeri yol sesi alıyor. konfor önceliği olanların iyi düşünmesi gerek.

    225/50/17 made in germany 2020 mayıs üretimi. araç bmw f30 3.16i
  • yol tutuşu ve fren performansı mükemmel, eski lastiklerim pirelli cinturato p7'ydi ancak continin yanakları ince olmasından dolayı 3 bin km olmadan 2 kez 6 gün arayla lastiğim patladı
hesabın var mı? giriş yap