• filozof arthur schopenhauer der ki, tüm hakikatler üç aşamadan geçer:
    ilkin, ona gülünür.
    ikincin, ona şiddetle karşı çıkılır.
    üçüncün, onun apaçık gerçek olduğu kabul edilir.

    7 yıl boyunca 6 kıta dolaşmışlar, dünyanın şeklini 15000 saat araştırmışlar ve ortaya bir sonuç bir de belgesel çıkarmışlar. dünya yana yatmış deve kuşu yumurtasına benziyor.

    işte bu da siteleri: http://convexearth.org/

    ingilizce bilmeyenler için ersan juan sitenin belgesel tanıtım videosuna türkçe altyazı eklemiş. siteye girdiğinizde belgeselin yayınlanacağı güne dair geriye sayan bir sayaç görülüyor; ancak bu sayaç aklıma sitenin troll olma ihtimalini de getirmiyor değil. belgeselde brezilyalı bilim adamlarının yer aldığı söyleniyor. peki kim bunlar? bu bilim adamlarının ünvanları nedir ve hangi üniversitelerde çalışıyorlar? sitesinde bu bilgilere ulaşamadım!

    bunların dışında amiral byrd'ün bahsettiği, güney kutbunun ötesinde yer aldığı ve amerikadan daha büyük olduğu iddia edilen o kıtanın varlığını konveks dünyacılar çizdikleri haritada göstermişler. bu araştırmacıların sloganı bilim bilime karşı. ciddi bir oluşuma benziyor. belgeseli ne kadar mantıklı çekmiş, o haritayı da hangi yöntemle çizmişler, izleyip göreceğiz.

    bu konu hakkında bir çok soru aldım, düşüncelerim şunlar: ben dünyanın şekli hakkında kesin bir yorum yapamıyorum. dünya; küre, düz ya da başka bir şekilde olabilir, bilmiyorum. açıklıkla söylüyorum ki; bu iki teorinin de dünyanın şekli hakkında yaptığı çıkarımlar bana mantıklı ge-li-yor! ancak emin olduğum bir şey var, o da hiçbir devletin uzaya gidemediği! insanoğlu ne ay'a ne mars'a ne de uzay istasyonuna gitti!.. bize gösterilen o görüntüler sahte, bundan eminim.

    youtuber nygma bu gerçeği ezberbozan videosuyla yalanların üzerine balyoz gibi indiriyor. video'nun ikinci bölümü.

    düzenleme: düz dünya modelini eleştirirken öne sürülen birçok argümana karşı düz dünya teorisinin zaten bir cevabı vardı. bir şeyi eleştirirken o şey hakkında mutlaka bilgi sahibi olmak lazım. ben bu yüzden körü körüne dünya küredir veya yuvarlaktır diyemiyorum. çünkü modellerin karşı argümanlarını biliyorum. o halde düz dünya modeli nedir? bu yarım saatlik video açıklayıcı olacaktır.
  • videolarını seyrederken bi ara şahan çıkacak sandım.
    bkz
  • bugün sabah saatlerinde sayacın süresi dolan ve bir çok video, döküman ve resim yayınlayan site. düz dünyacı değilim hatta bana komik geliyor ama ilginç şeyler var. incelemek isteyenler bu siteden bakabilir.

    http://convexearth.org/
  • web sitesinde yer alan sayaç bugün sona erdi ve içeriği yayınlamaya başladılar.
    içerikte bir buçuk saatlik bir video yer alıyor. kolamı çekirdeğimi alıp izliyorum hemen

    https://youtu.be/mcdmmmclgvc
  • bu bitmediniz amk
  • yayımlanan videoyu baştan sona izledim. dünya'nın şekli ile ilgili hepimizin öğrendiği bilgilere sahibim ancak bu çalışmada dikkat çekici iddialar var. dikkat çekici diyorum çünkü bilimsel yollarla yapılan deneyler sonucunda birden fazla noktada denizlerin ve göllerin, dünya'nın yuvarlaklığına aykırı olarak dümdüz olduğunun tespit edildiği belirtilmiş. lazer, radyo dalgaları vs göndererek denizin karşı kıyısından görülmesi/tespit edilmesi yoluyla denizlerde eğimin olmadığı bulunmuş.

    kendim de o deneyleri yapmak isterdim.

    bunların yanında yeni bir kıtanın varlığı, güneşin ve ayın boyutu ve büyüklüğü ile ilgili de standart düz dünya iddiaları var.

    benim ilgimi çeken kısmı, bilimsel deney yapılması. yoksa düz/yuvarlak/convex benane!

    edit: deneyleri yapan kişilerin alanında uzman olmadığına dair yapılan eleştiriler var. bundan dolayı şaibe söz konusu. bilginize.
hesabın var mı? giriş yap