• jean baudrillard'ı evde sokakta okulda yaşatma sebeplerimi en iyi açıklayan kitabı , her sayfada çizilen cümleler , kendilerini en alakasız zamanlarda hatırlatırlar dolmuşta parayı uzatırken aklınızdan :"bilen kişiyle tartışabilirsiniz, bilmeyen kişiyle tartışabilirsiniz , ama buddha'nın kendisi bile bildiğini sanan kişiyle tartışmazdı" cümlesi geçer.
  • * cool anılar 5/2000-2004'ten:

    "mutsuzluğun kökeninde hep bir kaza vardır.
    mutluluğun kökenind hep bir rastlantı" *

    "ölüm her şeyi hale yola sokuyor, çünkü dünya, sizin yokluğunuzda yaşanmayı çok daha az hak ediyor." *

    "yapayalnızken insanın ikili yaşam sürdürmesi olağan bir durum sayılabilir. bunu iki kişiyken yapmak çok daha zor." *

    "sokakta hakiki bir deliye rastladım nihayet- kendi kendine konuşmak için cep telefonuna ihtiyaç duymayan birine" *

    "ondaki bu ikiyüzlü havanın nedeni, kendine karşı hem aşağılık kompleksinden hem de üstünlük kompleksinden musdarip olmasıydı" *

    "ister kendi irademizle yürüyelim ister rastgele; mutlu ya da mutsuz tesadüflerin sayısı hep aynıdır" *

    "memento mori. şu anlama gelmiyor: ölmen gerektiğini hatırla; şu anlama geliyor: ölmeyi unutma, ölmeyi hatırla (çok geç olmadan)." *
  • "bir şeyin parçası değilseniz onun hakkında konuşmaya hakkınız olmadığını öne süren bir tür ahlak yasası var. bir şey hakkında konuşmak ile, o şeyin parçası olmak bambaşka şeylerdir. bunun en iyi örneği ölüm: ölüm hakkında konuşabilmek için canlı olmanız gerekir."
  • (bkz: baştan çıkarma üzerine) adlı kitabı okunmadan okunursa eksik hissedeceğiniz bir kitaptır. evet, kronoloji sevmiyoruz fakat bazı açılım-ardıllar var ki önceki kitaplarına baş vurmadan zihinde işlevsellik kazanamaz. harika bir kitaptır.
  • görsel

    leopardi umutsuzluk felsefesinin ve hiçliği kutlamasının şanssızlıklarına, biçimsizliğine ve kişisel mutsuzluklarına bağlanmasından yakınıyordu. her zaman kötülük ilkesiyle mutsuzluk deneyimini karıştıran yorumun şiddeti işte böyle. bu, zaten iki ağzı keskin kılıç gibidir, #105643066 aleyhe dönebilir, çünkü bu açıdan iyimser sözlerin ne değeri vardır ki? böyle sözler ancak bir dengenin ve genel bir sağlıklılığın ifadesidir - bu da onları anlam ve ahlâk bakımından geçersiz kılar. bununla birlikte, iyi hiçbir zaman tartışma konusu edilmez. dış dürtüleri ya da itiraf edilmemiş nedenleri olmasından hiçbir zaman şüphelenilmez. zaten bu açıdan iyi'dir o: çünkü ondan kuşkulanılmaz bile, o da cezalandırılmadan ortalığı kasıp kavurur.
    cool anılar 3-4 / 1990-2000, s. 240

    pesimizm/#121589109 - evren/#129071475
  • pek unlu bir fransiz sosyolog ve iletisim kuramcisi olan jean baudrillard amcanin toplumsal analiz notlarini iceren parcalar halindeki yazilarini topladigi kitabidir. iki seri halinde (cool anilar i-ii ve cool anilar iii-iv) turkcelestirilip ayrinti yayinlari tarafindan da basilmistir. baudrillard amca yine son derece carpici uslubu ve meta kulturu uzerine pek makul cikislariyla bizi bizden alir.
    ayrica,
    (bkz: bastan cikarma uzerine)
  • bir jean baudrillard kitabi...
  • turkceye siyah anlar adiyla cevrilmis ve ayrinti yayinlarinca basilmistir.
  • foucault ile hesaplaşmasını bu kitapta da sürdüren jean baudrillard'ın baştan çıkarmanın felsefesi üzerine geliştirdiği çarpıcı tezler içeriyor...

    (bkz: http://www.rifatsahiner.com/…kaleler/siyahanlar.pdf)
  • cool anılar şeklinde ayrıntıdan çevrilmiş harika kitap. daha ilk paragrafiyla aklimi alip devamında da şoklara suruklemistir.
hesabın var mı? giriş yap