• sanıldığı kadar zor olmayan sınavdır. sınav hakkında bilgi almak isteyenler için ön bir kaç bilgi vermek istiyorum;

    sınav 4 bölümden oluşuyor. reading , listening , language ve writing. reading kısmı 4 5 okuma parçasını okuyup onlarla ilgili 35 soruyu cevaplamaktan ibaret listening kısmı 15 dakkalık 2 ingilizce konu anlatımını dinleyip onlarla ilgili 30 soruyu cevaplayınca bitmiş oluyor. language kısmı en kazık kısımdır. bu bölümde 35 soru bulunmaktadır. ilk 17 soru şıklardan seçmeli geri kalan sorular close test şeklindedir.son kısım ise writing kısmıdır. bu bölümde 2 essay konusundan birini seçip o konu hakkında essay yazarsınız.

    reading ve listening oturup çalışılarak öğrenilecek şeyler değil o yüzden bu bölümlerde başarı zamanla ingilizcenin gelişmesiyle gelir. çalışarak yapılıcak en kolay bölüm language kısmıdır.size verilen word listlerdeki kelimelerin en kullanılanlarını ezberlemeniz sizin için çok faydalı olacaktır. writing kısmında ise bol bol bağlaç kullanmanız bu sınavı kolayca geçmenizde size yardımcı olacaktır.

    birçok kişinin düşündüğü gibi oturmaktan veya yediğiniz kazıktan sıkıntılanmıyorsunuz.zaten heyecandan vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.bu sınavda özellikle hobileriniz çok yardımcı oluyor. mesela saatlerce sandalyeden kalkmayıp wow oynamak size sınavda o dar sıraya otururken pek faydalı oluyor. ayrıca heyecanlandığınızda lost'un ilk bölümünde jack'in söylediği gibi 3'ten geri saymak heyecanınızı atlamakta birebir. bu 3'ten geri sayma işlemini ingilizce yaparsanız sınavdanda artı puan alabilirsiniz.
  • dün girdiğim, insanın insana yapmayacağı kadar sinir bozucu sınav. çok zor bir sınav değil, yani girmeden önce o kadar çok abarttılarki "shakespeare den şiir yorumlayacaz heralde lan" diye geçirmeye başladım içimden hayır efendim dinlemeyin onları. ingilizce bilmeyen asla geçemez ama bilenlerin korkmaması lazım. tek sorun gerçekten sinir bozucu bir sınav olması. saatlerce o rahatsız "şey"lerde oturmak ve sürekli olarak başka heyecanlar yaşamak hiç hoş değil. ayrıca o lecture'larda kimi konuşturuyorlarsa bir uyarsınlar tuvalette ıkınıyormuş gibi çıkıyor sesleri. en lanet bölümü sanırım essay, konular çok kısır ve yazacak birşeyler bulamadım (muhtemelen heyecandan)
    geçip geçmediğimden emin değilim zira essay'imden memnun değilim (yeterli değil gibi geliyor)

    bu saat oldu hala uyuyamıyorum. kelimeler, şıklar, cümleler, paragraflar kafamda uçuşuyor hala etkisinden çıkamadım...

    tanrı düşmanıma vermesin amin.

    edit: sonuçlar ekranında bölüme geçti yazısını okuyunca alınan haz paha biçilemez...
  • bilkentin korkulan 2 basamaklı hazırlık atlama sınavı.
    ilk basamak 3 saat, ikinci basamak 7 saat.
    (bkz: oha)
  • aslında çok saçma olan bir sınavdır kendisi..
    be kardeşim bu millet kur atlaya atlaya gelmiş buraya kadar, neden en sonunda bitirici bir darbe indirmeye çalışırsınız ki zaten siz değil misiniz öğrencileri bu aşamaya kadar getiren..
    başka ne diyeyim ki (bkz: ömür törpüsü)
  • girmeden önce çılgınlarca zor dedikleri, gerçekten de kolay olmayan ama dizi ve filmlerden ingilizce öğrenen adamların takılmadan geçebileceği sınav. tek sorun language kısmının yarısından fazlasını yapamazsınız, belki essay'i de çok verimli yazamazsınız ama geçersiniz. bir de çıkınca "siksen geçemem" diyorsunuz, çevrenizdeki hemen hemen herkes de aynı şeyleri söylüyor ama geçiliyor. sınavdan çıkınca ne hissettiğinize fazla takılmayın.
  • (bkz: 82)
    konuya hakim arkadaşlar bir sayının nasıl küfür etkisi yaratabileceğini anlamışlardır.

    edit: 104 le bölüme geçtim oruspu çocukları sizi o kadar ahahgshshsvsh diye mesaj attınız hırs yaptım.
  • b alarak geçtiğim ve speaking kısmı olmamasına rağmen, kanımca toefl'a göre biraz daha zor bir sınav. bunun nedeni olarak sadece language bölümünü gösterebilirim aslında. girdiğim sınavda reading öyle küçük küçük paragraflardan oluşmuyordu... 3 sayfalık bir reading parçası vardı mesela. language bölümünde ise, hem grammer ölçülüyordu hem de kelime bilgisi. bence, şıklar olursa, boşluk doldurmak kolaydır; ama gelin görün ki boşluk doldurma soruları çoktan seçmeli olmayınca bence o boşluklara her kelime konabilirdi... bana bu kısmı zorlu yapan şey de buydu belki. listening en kolay bölümdü bence. writing ise zorluğu sizin yeteneğinize kalmış. 2 seçenek vardı ve bunlardan birini seçerek yazmamız isteniyordu. 1 saat falan ama bence az.
  • ing. zor olayla baş etme
  • 7 saatlik eski halinin amacinin, ingilizce olcmekten daha ziyade ogrencileri hazirliga birakip cebe para indirmek gibi gorundugu sinav.

    mantikli bir sureye kisaltilmasi amaca cok daha uygun olmus.
  • ing. "i can cope with it" şeklinde kullanımı
    "i can handle that, i will manage" anlamına gelir.
hesabın var mı? giriş yap