• teroriden ziyade fiili gerçek olma ihtimali olandır esasen. ben olaylara farklı açılardan bakan bir salağım. dolayısıyla bir problemden en çok kim menfaat sağlıyorsa problemi o çıkarmıştır düsturunu kendime bir ışık, bir yol gösterici olarak benimsemişimdir.

    1 nolu teori: netflix denen yeni nesil internet televizyonu tarafından yayılmış olacağını tahmin ediyorum. virüs yayılacak, insanlar 1 ay boyunca kola, cips, makarna alıp evde pinekleyecek. sıkıntıdan film izleyecek.. bu durumda kazanan kim? tahmin ettiniz sanırım.

    2 nolu teori: abd denen emperyal güç odağı halihazırda çin ile ticaret savaşında. fakat yaptığı her hamlede çin büyük zararlar görse de kendisi de azımsanamayacak kadar zarar görmektedir. çin'e kimse gitmesin, çin ile alışverişi durdurun, çin'den kimse başka ülkelere gitmesin, ve çin üretim yapmasın. bunları nasıl yapabilirdi ki başka türlü? bakın 1 taşla 5-6 tane kuş indi.

    ayrıca avrupaya aba altından sopa gösterildi, iran'ın meclisine kadar girildi, rusya ekonomik olarak çökertildi. şu durumda tekrar soralım bu virüsün kazananı kim?

    abd menşeili netflix mi? büyük resme bakarsak abd mi?

    not: 2 ay büyük resim kursu aldım.
  • virusu italya bulmuş ve üretmiştir, batılı güçlerin ortak bir şekilde çine saldıkları bu virüs , çinliler tarafından kaynağı belirlendikten sonra (italya), çin istihbaratı tarafından mutasyona uğramış bir formatı italyaya geri salınmıştır...
  • komple teoridir bunlar. umarım teoride kalır ve gerçek değildir.
  • corona virüs herkesin elindeki akıllı telefonlarda kendine has oluşan kişisel algoritmalar üzerinden uydu vasıtasıyla gönderilen kızılötesi mikro dalgacıklar vasıtasıyla yeryüzünde doğal seleksiyon eliminasyonuna yarayan bir sistemsel bir virüs olup, virüsün bulaşma algoritmik ortalaması her hasta hayatını kaybettiğinde, hastalığın bulaşmadığı diğer insanlar için yeniden hesaplanarak bir önceki kümeden bağımsız hesaplanıyor bu yüzden bütün eliminasyon işlemi bittikten sonra en güçlü aryan ırkının hayatta bırakılması hedefleniyor, bu arada bu devirde eski tip telefon kullanmak çok büyük bir sabır ve postmodern bir tavır olduğundan bu insanlar direk eliminasyon dışı kalarak yeni dünyada yerlerini alacaklar.
  • bazı yazarların da belirttiği gibi bu virüs dünyada artan,gelişen sağlık sistemiyle yaşı daha da uzayan ve çalışan kesime bir "kambur" olarak görülen yaşlı nüfusunu seyrekleştirmek olabilir. buraya kadar komplom diğerleriyle aynı. ayrıldığımız nokta alınan önlemlerde.
    şöyle ki;
    bu covid-19 belasının geçici olduğunu düşünüyoruz ve önlemlerimiz de buna yönelik. sokağa çıkma yasağı, belirli saatler çıkma yasağı,65 yaş yasağı vb...
    bizlerin acilen bu kafadan kurtulup sanki bu beladan hiç kurtulamayacakmış gibi önlemler almamız şart. nedir bu önlemler?
    1- insan yaşamında kilit rol oynayan marketler,kargo şirketleri vb yerlerde çalışan insanlar aynı virüsle mücadele eden doktorlar gibi giyinecek.
    2- mesai saatleri yarı yarıya düşürülerek değişimli mesaiye geçilecek. 8-12,12-17 saatleri gibi. böylelikle kişisel alana müdahale olasılığı düşecek hem de ekonomi dönmeye devam edecektir.

    3- sokağa çıkma yasağı çıkarmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.her insanın hiçbir şey yokmuşçasına sokaklarda avare avare dolaşmasından da bahsetmiyorum.sadece temel ihtiyaçlar için dışarı çıksınlar yeter..devlet dışarı çıkmak isteyen her kişi için koruyucu kıyafeti zorunlu tutacak. apartman girişlerine küçük kafelerde serinletme sistemine benzer nitelikte mekanizma kurduracak ve alış verişe giden kişi geldiğinde buralarda koruyucu kıyafetini dezenfekte edip öyle girecek. (her apartmanın önüne yaptırmak maliyetli olabilir ama bir yerden başlamamız şart.)

    4- amazon'un kasiyersiz mağaza uygulamasına derhal geçilecek.bunun yapılamadığı bölgelerde öğrencilerin okula kaydı için aynı hinterland içerisinde yer alması gibi insanların en yakın markete kaydı olacak. alacağı market eşyasını önceden markete bildirecek hatta markete gitmeden online parasını ödeyecek. market çalışanı da poşetleri güvenli bir bölgeye üstüne isim soyisim yazarak bırakacak.

    hiçbir devletin buna benzer şekilde önlem aldığını görmedim duymadım.
    bu da aklıma karanlık kapılar ardında bir grup insanın dünya nüfusunu seyrekleştirmek için düğmeye bastıklarını getiriyor.

    nasıl ki tarihte bir daha çıkmamacasına yok olup gitmiş salgın hastalıklar olmuş ise bu covid-19 belasını da bu şekilde durduracağımızı düşünüyorum. son enfekte kişi kurtulduğunda veya öldüğünde yaşam normale dönecektir.

    lütfen düşüncemde hata varsa beni eleştirin nerede hatalıyım daha iyisi yapılabilir mi?
  • türkiye de 13 nisan 2019 da yayınlanan pandemi genelgesi ulusal pandemi planı

    2019 küresel risk planı

    23 nisan 2019 tarihli haber
  • komplo teorisine hiç gerek yok.
    deprem gibi bu da doğal süreçlerin bir sonucu.
    nerede yanlış yaptık diye düşünüp ders almazsak aynı şeyleri tekrar tekrar yaşarız.

    küresel ısınma, orman alanlarının talan edilmesi, insanların vahşi doğadaki yaşam alanlarına zorla girmesi, bu nedenler açıkça ortadayken başka nedenler aramaya gerek yok.

    çözülmesi gereken bu sorunlar üzerine kafa yoracak insanlara ihtiyaç var, komplo teorilerine değil.

    "...çünkü virüs bir biyoterör silahı değil, doğanın gerçek bir tokadıdır."

    evrimagaci.org/wuhan-koronavirusu-gibi-virusler-insan-eliyle-uretilmis-ve-biyoteror-amacli-kullanilmis-olabilir-mi-8237
  • arkadaşlar grip olmuşum amerika dünya'yı yok etmek istiyor ve uçaklarla virüs atıyor havadan. (evet ciddi ciddi söyleyen oldu). daha amerika yokken hastalıklar vardı. şimdi hastalık çıkınca yok bilmem kimin desteği yok 5g yok bilmem ne. bence ha burçlara bakmışsın, fal bakmışsın ha teorilere inanmışsın. aynı şey.
hesabın var mı? giriş yap