• san diego'nun batisindaki yarim ada ayni zamanda da bu adayi kapsayan sehrin ismi. ilginc bir cografi sekli vardir ve daha disaridan baska bir yarim ada ile cevrelenir. san diego downtown'a baglanmasi icin yapilan kopru, uzerinde viraj olan ve hatta 90 derece donen bir asma koprudur zira adanin cografi sekline uygun yapilmistir. baska bir ozelligi de adanin cogunun navy'e ait olmasi ve anakaraya bakan tarafinda ucak gemileri* bulunmasidir, adanin sakinlerinin cogu da askerlerdir buna ragmen halka aciktir ve gezilebilir. eger adayi downtown'a baglayan kopruden cikmazsaniz kendinizi guneyde chula vista'da bulursunuz.
  • convair c-990 model uçakların diğer adı. ilk uçuş tarihi 24 ocak 1961 'dir.

    http://www.super70s.com/…n/aircraft/convair-990.asp
  • kendisine ula$maya yarayan kopru cennete cikar gibi yukselir. tam bir power drift pistidir.
  • oldukca pahalı bir oteli icinde barındırır. loewe's coronado bay hotel. coronadoyu meksikaya baglayan iki yanı deniz olan yolun üzerindeki tek oteldir. arac giris-cikisi dahi ucretlidir. otelden bakıldıgında acık havada meksikayı gorebilirsiniz. otelde calisan personelin bazıları meksika'da oturmaktadır. odaların gecelegi 250 dolardan basliyor.
    otelden cikip kuzeye yoneldiginizde bir kopruyle san diego'ya gecersiniz. san diego'nun en guzel goruntulerinden biri bu kopruden görunendir.
  • icerisinde gamali hac seklinde bir bina varmis ben de simdi google map sayesinde gordum.

    http://maps.google.com/…9&spn=0.004732,0.010729&t=k
  • genelde cok zengin bir kesimin yasadigi,dogal guzellikleri acisindan san diegoya pek benzemeyen,sahilleri asiri temiz olan,senenin 365 gunu bikinili tiplerin boy gosterdigi ilginc bir sehir...
  • evlerin bembeyaz, düz çatılı olduğu, tertemiz bir şehir. şehir sakinleri ciddi derecede zengindir, ev ve arabalardan bunu rahatlıkla farkedersiniz....
  • amerika birleşik devletleri'nin california eyaletinde bulunan san diego şehrine bir köprüyle bağlanmış olan, küçük, şirin, süper düzenli ve görülmeye değer bir yarım adadır. yarım ada olmasına rağmen ada olarak geçer çünkü ana karaya ince ve çok uzun bir yoldan bağlanır. zira köprü de bu nedenle yapılmıştır buraya. ayrıca bu köprü sütunların üzerinde yükselir ve dolayısıyla asma köprü değildir. köprünün coronado kara parçasına bağlandığı noktada gişeler vardır ama kapatılmıştır. geçiş ücretsizdir. aşağıda görülebilir.

    http://poortingafamily.com/…onado-bridge-aerial.jpg
  • cok cok etkileyici bir kopru ile ziyaretcilerini karsilayan sehir. (bkz: http://en.wikipedia.org/…/san_diego–coronado_bridge) zaten o havada ucan kopruyu gordukten sonra coronado'dan etkilenmeye baslarsiniz. sehrin icine girdikce zaten dunyadan apayri bir yerde yasadiginizi hissedebilirsiniz. sehrin merkezi'nde orange street uzerinde abd'nin en iyi microbrewerylerinden, bugday birasiyla unlu yapmis coronado brewery sehrin bir diger guzel yani. centennial park'tan korfezi ve san diego'nun ışıklarini ya da gunbatimini izlemek de ayri bir keyif. en az san diego kadar huzur dolu, masallardaki gibi bir sehir coronado. hem hemyesil, hem masmavi.
  • köprü ile bu adaya geçtikten sonra ilk dikkatinizi çeken şey, her şeyin fazlasıyla düzenli olması olacaktır.

    eğer bu adada birkaç gün geçirirseniz; gittiğiniz her şehir inanılmaz düzensiz ve rahatsız edici gelebilir.
hesabın var mı? giriş yap