• tam ismi cossacks 2 napoleonic wars olan ve cossacks isimli strateji oyununun devamı niteliğindeki oyun.

    bu sefer de karşımızda bir başyapıt durmakta. detaylı grafikler, gerçekten strateji yapmak zorunda olmak, devasa ordular. cossacks'ın mirası üzerine konmayan ve ondan devraldığı bayrağı azimle taşıyan bir oyun.

    birkaç saat oynadıktan sonra red alert 2 askercilik oyunu, age of empires'ın orduları ise mahallede su savaşı yapan çocuklar gibi gelecektir, tavsiye ederim.

    http://www.cossacks2.com/
  • üzerinde cidden çok düşünülmüş bir oyun.

    coşkun resource çeşitliliği, bu resourceların oyunun gidişatına etkileri çok iyi düşünülmüş detaylar. tıpkı cossacks'taki gibi burada da ordularınızın ateş edebilmesi tamamen elinizdeki kaynaklara bağlı. örneğin, elinizde kömür yoksa ordulara ateş et komutu verdiğinizde "su tabancası ile mi ateş edek?" der gibi boş ve anlamsız bir şekilde yüzünüze bakmakta neferler.

    aynı anda kaç tane askerin birbirine saldırdığını görünce eminim siz de apışıp kalacaksınız. yüzlerce asker aynı anda birbirine ateş etmekte, böylece gerçek bir savaş karşısında kalmışsınız gibi hissetmektesiniz.

    savaş esnasında karşı karşıya kalabileceğiniz bir diğer detay da hastalık. tam düşmanı çepeçevre sarmış, hücum etmek üzeresiniz ki birden sizin ordularınız arasında bir salgın hastalık baş göstermekte. sapır sapır dökülen neferleriniz için gözyaşı bile dökebilirsiniz.

    gerçekçiliği gösteren diğer bir detay ise topçular. iki çeşit mermi atabilen topçularınız gösterdiğiniz noktaya genelde ateş edemiyorlar. ayrıca düşen merminin verdiği hasar ise tamamen düşme noktası ile ilgili. misal, bataklıkta daha az hasar verirken, suya düşmesi halinde ise fitil sönüyor ve patlama gerçekleşmiyor.

    bu noktada, oyunun arazi yapısı ile son derece alakalı olduğunu da söylemeliyim. eğer ordunuz sık ağaçlarla kaplı bir arazide ise düşman ateşi daha etkisiz bir şekilde size gelmekte. yüksek tepelerden ateş etmek ise birimlerin menzilini arttırmakta.

    final dönemi sonrası oynanacak, kaliteli bir oyun.
  • ünite sistemiyle daha ilk saniyelerde benzerlerinden ve diğer strateji oyunlarından ayrılmayı başarıp yukarı sıralara tırmanan bir oyun. arkasında cdv gibi ingilizce destek özürlüsü bir firma olmasa kanımca çok daha iyi başarılar elde edebilirdi.

    oyunda dikkatimi çeken ve ismine yakıştıramadığım bir hata ise, seçilebilir uluslar listesinde egypt* adlı, osmanlı komutanlarına sahip, türk bayraklı bir seçeneğin de olması. cdv diyor susuyorum.

    that blood uyardı:

    aradan 5 sene geçmiş bu sebeple daha önce söyleyen olmuş olabilir ama ben yine de şansımı denemek istiyorum.. :)

    oyunu oynamadım hiç ama adından (napolyon savaşlarıymış adı) oyunun 1800'lerde geçtiği anlaşılıyor.. 1800'ler osmanlısında kavalalı mehmet ali paşa osmanlı valisiyken, isyan eder ve mısır merkez üssü olmak üzere bir devlet kurar.. fransızların desteğiyle.. yani sizinde bahsettiğiniz üzere o dönemde mısır adlı osmanlı komutanlarına sahip, türk bayraklı bir devlet vardı bağımsız olan.. aslında oyunda böyle bir ülkenin olması çok ince düşünüldüğü anlamına geliyor kanımca.. yani yanlışlık yok.. :)
  • küçükken doyasıya oynadığım oyun.
    osmanlılar'ın ismi oyunda yoktur, onun yerine egypt olarak geçer. osmanlılar tüfekli almanlara karşı kılıçla ve mızrakla savaşıyordu. kıyafetleri hilafet yeşiliydi, mısırdan bir tek güney italya'ya çıkarma yapılabiliyordu.
hesabın var mı? giriş yap