• francisco de costa, portekiz milli takımı orta saha oyuncusu*
  • porto orta saha oyuncusu.74 dogumlu ön libero. vaktinde çalışkan, her yana koşan bir adamdı...porto başarılarında kilit rol sahibidir. sonra her portekizli milli oyuncu gibi yaşlanınca rusya'ya transfer olmuştur.
  • 4 milyon euro karşılığında dinamo moskova takımına transfer olan futbolcu.. moskova'da maniche ve derlei ile birlikte porto çetesini oynayacaklar..
  • 25 haziran 2006 portekiz hollanda maçında ortada pozisyon bile yokken yaptığı elle müdahalenin ardından gördüğü kırmızı karttan sonra, eğer portekiz elenirse başı epey ağrıyacak futbolcu. costinha, oyundan çıkarken scolari, uçan tekme atmaya hazırlanan yılmaz vural edasıyla kendisini süzmekteydi ki soyunma odasında dayak yemişse hiç şaşırmamak lazım.
  • 25 haziran 2006 portekiz hollanda maçında kendi takimini resmen sabote etmi$ futbolcudur. elle oynama pozisyonundan once yaptigi faulde 2.sariyi gormemesine $ukretmemi$ akillanmami$ bunca yillik tecrubesine inat davrani$lar sergilemi$tir. benim boyle futbolcum olacak ilk olarak kamuoyuna vatan haini diye aciklamalar yapardim bi de sinir di$i ederdim. ederim evet ozcan deniz'i de yaninda gonderirim.
  • 25 haziran 2006 portekiz hollanda maçında resmen çıkmak için uğraşlar göstermiş, faullerle atılamayacağını anlayınca artık işin suyunu çıkararak anelka vari bi hareketle isteğine ulaşmış , düşüncesiz ama kabiliyetli defans oyuncusu.
  • bir senelik, pek de başarılı sayılamayacak atletico madrid macerasının ardından yaklaşık 3 sezondur atalanta kadrosunda yer alıyor. maalesef kuzey italya'daki kariyeri tobias linderoth'un galatasaray günlerinin dahi bir adım ötesinde. bu üç sezon içerisinde yalnızca bir iki maçtan fazlasına çıkmayı başaramayıp genellikle fizyoterapistler eşliğinde salonda çalıştı. sözleşmesi atalanta tarafından fesh edilmeye çalışılsa dahi bu da oyuncular birliği engeline takıldı. birkaç ay sonra sözleşmesinin de nihayete ermesiyle aktif futbol yaşantısına noktayı koyacak.
  • bir ara monaco'da da oynamıştı, yalnız o zamanlar kendisine costinha yerine da costa diye hitap ediliyordu, hatta aynı dönemde şampiyonlar ligi yarı finalinde juventus'a bir gol attığı anımsanır.
    geçtiğimiz ay nihayet atalanta ile yollarını ayırıp futbolu bırakabildi, futbolu bırakır bırakmaz yeni rotası sporting lizbon'da sportif direktörlük oldu. akıbetinin kendisinden önce bu görevi üstlenen ve liedson ile kavga etmesi sonucu kovulan sa pinto gibi olmamasını umut ediyoruz.
hesabın var mı? giriş yap