• (bkz: darth tyrannus)
    (bkz: count)
  • kılıcının oyuncağı e-store da satışa çıkan bu starwars karakterinin kılıcının yamuk olmasıyla ilgili çeşitli rivayetler vardır bunların başlıcaları:
    1. o adamın savasma seklı bır sovalye gıbı..
    kılıcı dıgerlerı gıbı yukarı bakacak sekılde yanda tutmuyor.
    one dogru tutuyor...
    yaaa...
    kaynak: bir sw fanatiği
    2. kılıcı kalorifer veya soba üstünde unutup yamultması ve yiğitliğe poh sürdürmememek için çaktırmayıp o eskidende böyleydi tavrı takınmasıdır.
    kaynak: götüm
  • (bkz: count duckula)
  • butun diger onemli sithler lord iken neden ve nasıl kont oldugu anlasilamayan karakter. karizma mi yapmak istemekte acaba kendince...
  • iki ünvandan isim olmaz kaidesini sarsan karakter, kont dükü?
  • count dooku, star wars'ın en etkileyici kotu kahramanlarindan birisidir.

    --- spoiler ---

    count dooku, ustad yoda'nin ogrencisi ve qui gon jinn'in hocasidir. politika ile ic ice oldugundan jedi konseyinin* aldigi kararlardan genellikle memnun kalmamis, ve ansizin ortadan kaybolmustur. aradan gecen kısa süre icinde, count dooku binlerce gunes sisteminde ayrilikci hareket baslatmis, ve cumhuriyet*'den kopmalar yasanmaya baslamistir.

    dooku, karanlik tarafa* gecerek, darth sidious'un bilgilerini ogrenmis, sith gelenegine uyularak adi darth tyranus olmustur.

    geonosis merkezli bagimsiz sistemler konfederasyonu* kurmus, ve ayrilikci senatorleri ve bunlarin askeri guclerini bir araya getirmistir.

    jango fett'i senator padme amidala'yi oldurmesi icin gorevlendirmistir. obi-wan kenobi ve anakin skywalker jango fett'in tuttugu suikastciyi engellemis ve senator amidalayi kurtarmislardir. obi-wan kenobi, elde ettigi ip uclari sayesinde, kamino adli bir gezegene ulasmis, burada, cumhuriyet adina olusturulmakta olan klon ordusuyla karsilasmistir. ayni yerde, jango fett'le de tanismistir. jango fett'i izleyen obi-wan kenobi, geonosis'e varir. count dooku ve ayrilikci senatorlerin planlarindan haberdar olur. durumu jedi konseyine iletmek uzere, kendisine yakin bulunan tatooine gezegenine, ogrencisi anakin skywalker'a bir mesaj gonderir. ve bu esnada yakalanir. count dooku'yu obi-wan kenobi'ye kendi safhinda yer almasini onerir.

    bu esnada, durumdan haberdar olan jedi konseyi, ve cumhuriyet birlikleri, kim var kim yok, herkesi toplar geonosis'i basar. obi-wan kenobi, anakin skywalker ve padme amidala kurtarilir. bir cok jedi olur. klon ordusu ilk defa cumhuriyet icin kullanilir.

    anakin skywalker ve obi wan kenobi, kacan count dooku'yu izlerler. count dooku ucaginin bulundugu hangara vardiginda, arkasindan iki genc jedi iceri girer. muhtesem kilic:lightsaber kullanma yetenegi, ve guc*'teki becerisiyle, anakin skywalker'ın kolunu keser, obi-wan kenobi'yi etkisiz hale getirir. bu esnada olay mahalline gelen yoda ile de kapistiktan sonra kacar.

    count dooku komutasindaki ayrlikci gucler, coruscant'dan sansolye palpatine'ı kacirmislardir. sansolyeyi kurtarmak icin gorevlendirilen obi-wan ile anakin, bir kez daha count dooku'yu ile karsilasir. palpatine'in onunde olan kapismada, count dooku obi-wan kenobi'yi force grip uygulayarak etkisiz hale getirir. anakin skywalker ile yaklasik 4-5 dakika ugrastiktan sonra, yaptigi cok aptalca bir hata ile iki elini kaybeder. palpatine, yani darth sidious, anakin'e ogrencisini oldurmesini soyler. bir sith'den beklenilmeyecek sekilde, saygisindan dolayi susan count dooku'yu son kez hocasina bakar. ve anakin skywalker count dooku'nun basini keserek oldurur.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---
    episode 2'de hem obi-wan'ı hem de anakini pataklayan, yoda'ya kafa tutan alemin en taşşaklı eski jedi'ı yeni sith lordu..
    --- spoiler ---
  • "twice the pride double the fall" sozunun sahibi kont.. kont adnan.
  • tüm jedi aleminin kullanmayı reddettiği antik bir kılıç stilini benimsediği için gayet güçlü ve esaslı bir dark jedi abimizdir, hatta sith lordudur. söz konusu stil eskrim tarzı saplama ve ani hamlelerden oluşmaktadır. ayrıca kendisi kayıp yirmi'nin son üyesidir.
hesabın var mı? giriş yap