• kuzey italya'da bir dağ kasabası. mont blanc dağının eteklerinde yer alır.aosta vadisinde bulunur.

    mont blanc dağının güneyinde kalan bu kasaba ile güneyinde kalan chamonix kasabası ünlü mont blanc tüneli ile birbirine bağlanır.

    courmayer elbette doğası gereği kayak ve diğer kış sporlarının merkezidir ancak bunun yanı sıra, yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinlikler ve festivaller ile de oldukça hareketli bir yerdir.

    aralık ayında noir film festivali düzenlenir. bunun dışında, golf, dağ bisikleti, patika yarışları, gece sokak etkinlikleri de oldukça eğlencelidir.
  • ultramarathon yarışlarının kabesi yada hacı olma yeri-yarışı olan ultra trail the mont blanc yarışının finiş noktalarından birisidir. 2017 ağustosta chamonixe den çıkıp buraya kadar koşma hedefimiz de var nacizane
  • internet bilgisinin dışında, gidip gördükten sonra aktaracaklarım şunlar: gece sokak etkinliği falan yok. gece sokakta insan görmek bile çok mümkün değil. doğru düzgün yemek yiyebilecek yer yok. eğlenmek için gece kulübü yok, bar denebilecek yerler yok. sezonun açılmasından 1 hafta önce gitmiş olsam da, sezonda ne olabilir diye oldukça kendimi zorladığımda yine de çok ümitsiz yaklaşıyorum.

    bunun dışında oldukça pahalı. kayak için evet çok güzel ancak neden chamonix (ilgili başlıkta ayrıca değerlendirilmiştir) değil de burası seçilsin sorusuna verilebilecek tek bir cevap yok.
hesabın var mı? giriş yap