• iyiden iyiye düşünülmesi, titizlikle planlanması ve ivedilikle uygulanmaya başlanması gereken yaptırımlar.

    gelecek haftadan itibaren neredeyse tüm yaş grupları aşı olmaya hak kazanacak. ancak maalesef aramızda bilim ve tekniğe tepki olarak doğmuş insanlar mevcut.

    nasıl avrupa aşı kartı istiyorsa dışarıdan gireceklere, bizde de bu kişilere:

    -toplu taşımaya belli saatlerde binememek
    -avm, restoran vb. kapalı alanlara girememek
    -futbol maçı, sinema vb. aktivitelerde sadece belli günlerde izin vermek
    -sağlık sigorta primlerini %50 oranında artırmak

    gibi yaptırımlar uygulanabilir.
    ben de kendi özelimde, vücudu ne kadar güzel, cicickleri ne kadar iri ya da keçi sütü rengi teni ne kadar parlak olursa olsun, flört ve buddy'lerimden aşı olmasını isteyeceğim katiyetle.

    unutmayın, aşı hayat kurtarır.
  • markete, avmlere almamak.

    aşının içinde çip ve mıknatıs olduğuna inanan bir tanıdığım sırf markete, avmlere giremeyeceğini düşündüğü için aşı oldu.
  • demokrasi karşıtı ne çok insan varmış. hayır bunlar bir de monarşi ve şeriata hayır der. despot kafalarla aynı ülkede yaşıyor olduğumuzu gösteren, faşizmin bir başka çeşidini tanımlayan basliktir.
  • aşı karşıtı olmayı demokrasinin bir ilkesi sananları ortaya çıkarmış başlık.

    yaptırım olarak ise en fazla şehir içi otobüs ve avm yasaklanabilir. geri kalan her yerde serbestçe öksürüp tıksırarak sonbahar ve kış aylarında yeniden sokağa çıkma yasağı çıkmasına vesile olurlar.

    normalde taşradaki yaşlı hastalara bir türlü anlatamazsın derdini. nasıl bir eğitimsizlikse artık bildiğin gençler ve orta yaşlılar "bizim üzerimizde deney yapıyorlar, oyun çoh böyük yeğenim." modunda. veya şımarık çocuklar gibi sırf otorite figürüne ters görüneyim diye atar yapıyorlar "olmıycam işte, bana ne bana ne!" diye. milyonda 10-15 kişide görülen orta düzeydeki yan etkiden korkan insan davranışı değil bunlar.

    edit: gelen mesajlardaki üslupları görseniz gözleriniz kanardı. kendini dev aynasında görüp karşısındakine cahil muamelesi çekenler mi dersin, sokak ağzıyla laf sokabildiğini sananlar mı dersin? ne ararsan var. laf anlatmak faydasız. seri eksileyin, küfredin ne halt yiyorsanız yiyin uğraşılmaz artık sizinle. sönümlenmesin de hastalık filan, 5 yıl daha insanlar zatürre olsun. yazın açılıp kışın kapanalım. ölen insanlar için "ölecekti zaten." demeye devam edersiniz.
  • yarın öbür gün gözünün üstünde kaşın var diyerek yaptırım uygularlarsa görürüm ben o zaman sizi.

    t: boş küme
  • - covid-19 olmaları halinde tedavi masraflarını devlet karşılamasın.
    - toplu taşıma kullanmaları yasaklanmalı.
    - belli toplu ortamlara girişi yasaklansın hes kodu uygulamasıyla bu gayet mümkün. en azından pcr testi şartı getirilmeli. taşıyıcı mı değil mi bilmek lazım.
    - şehirler arası seyahatte yalnızca kendi özel araçlarını kullanmalı. otobüs, uçak vb. kullanmaları yasaklanmalı.
  • hirsizlara, tecavuzculere, katillere bile verilmeyen cezalari verebilirsiniz. aptal dunyada sadece asi olanlar yasayabilsin. sen de o kucucuk beyninle bu satirlari girip, basligi açtığın icin mutlu ol.
  • -şehir girişlerinde çarmıha gerelim, üç gün kalsınlar
    -çivili sandalyeye oturtalım
    -ben eşeğim baskılı tişört giydirerek, bütün şehri dolaştıralım
    -yapılan bütün aşıları izlemeleri zorunlu olsun. gerekirse sandalyeye bağlayıp, gözleri bantlansın.

    bunlar daha başlangıç, sizlerin yaratıcılığıyla eminim çok daha ikna edici yöntemler bulunabilir.
  • medyanın ne kadar başarılı bir beyin yıkama yapmış olduğunu görmemizi sağlayan başlık:)
    utanmasalar aşı olmak konusunda kararsız/isteksiz olanlar asılsın diyecekler:))

    şunu da söyliyim, ben aşı karşıtı değilim. sadece başıma bir zarar geldiği takdirde hiç bir sorumluluk almayacağını belirten x firmalarının araştırmasında denek, kobay olmak istemiyorum.

    tüm doktorlar aşı olun dese tamam düşünelim ama covid-19 aşısıyla ilgili riskleri dile getiren, bu aşıların aceleye getirilmiş olabileceğinin altını çizen sayısız doktor ve bilim adamı var. daha geçenlerde texas’ta 170 sağlık personeli aşı olmak istemediği için işten çıkartıldı. sizce bu insanlar, hem de bu sektörün içerisinde olan bu sağlık çalışanları neden olmak istemiyor?

    bugün bu yeni geliştirilmiş, etkinliği henüz kanıtlanmamış aşıları olmak istemeyen milyonlarca insan var. kitlelere zorla istediğinizi yaptıramayacaksınız.
  • aşı olmanın hastalığı tamamen önlediğine ya da hastalığın bulaşıcılığını yok ettiğine inananları ortaya çıkaran başlıktır. tanıdığım bir çok kişi aşı olmalarına rağmen bu hastalığı geçirdi. bazıları tekrar geçirdi. aradaki tek fark biraz daha hafif atlattılar. hastalığın etkilerini azaltmak için evet aşı olun ancak mevzuyu başka bir boyuta taşıyıp faşoluk yapmayın. dipnot: yaştan sebep henüz randevu hakkı kazanamadığım için randevu alamadım
    edit: ilk doz alman aşımı 11 ağustosta vuruldum.
hesabın var mı? giriş yap