• (bkz: covid-19 dan iyileşenlerin 90 gün taşıyıcı olması)

    semptom göstermeyen hastaların, hastalığı yayıp yaymadıpı konusunda kesin bir bilgi yok zaten.

    kaynak

    fakat doktorun da sana demiştir, hastalık geçse bile hala hastalığı yayıyor olabilirsin.

    10 gün kuralı ekonomimizin çok iyi olduğu, dolar kurunun bizim için önemsiz olduğu için var. 10 gün yat, yeter 10 gün işgücü kaybı. işe dön sonra. yatan adama para veremem ben diyor ve işveren. kur bizim elimizde diye ekliyor sonra.

    "sen zaten hasta değilsin, vakasın" diye bir gönderme de hastaneler zinciri sahibi sayın sağlık bakanımıza gönderecektim ama neyse.

    sonuç olarak bence iznin varsa kullan. sözlüğü google gibi kullandığın için de seni ayrıca kınıyorum.
  • üçer gün arayla test yaptırmaya devam edin. maksimum hassasiyetle sosyal izolasyonunuzu sağlamayı da unutmayın. genel olarak hastalığın 12 ile 14. günlerinden sonra bulaştırıcılığı kalmıyor dense de temkinli olmakta fayda var.

    bu arada, ventili olan maskeleri kullanmayın. kullanacaksanız da üzerine ikinci bir, cerrahi maske takın. o ventilli maskeler sizi korurken, sizin hasta olmanız durumunda karşıdakini korumaz. siz nefes verirken valf açıldığı için bütün virüsler o valf yoluyla dışarı çıkıyor. hasta olanların ventilli maske kullanmaması gerekiyor.

    geçmiş olsun.

    edit: imla
  • öncelikle hep aynı yerden test yaptırıyorsan hatalı testlere de denk gelmiş olabilirsin. başka bir yerde test yaptırmanı öneririm. ofisimizde pozitif çıkan bir vaka olmuştu herkesi karantinaya aldık ve tekrar test yaptırdık. herkes bu sefer negatif çıkmıştı. ikinci testleri yaptırdığımız yer piyasada bir sürü "false pozitif" veren test dolaştığını söyledi.

    diğer taraftan, arkadaşımın 15 yaşındaki kızı 30 gün sonra bile hiçbir belirti göstermemesine rağmen pozitif çıkmaya devam etmişti. farklı yerlerde test yaptırmasına rağmen yine pozitif sonuç almaya devam ettiler. bu duruma doktorların yorumu şu oldu: "bilmiyoruz."

    hatırlarsanız ideal karantina sürecinin de 14 gün değil 21 gün olduğu söylenmişti.

    bu durumda yapılacak en doğru şey beklemeye devam etmek sanırım.
  • çin de ve avrupa'da hastalığı geçiren bazı kişilerin doksan gün sonra bile test sonuçlarının pozitif olduğu görüldü.

    ancak ortalama görüş virüs ortalama 25-30 günde vücuttan atılıyor.bu kişiden kişiye,vücut direncine ve başka sebeplerle ilgili.karantina süresi uzadıkça hem sosyal hayat çok etkileniyor hem de insanlar maddi olarak çok zor durumda kalıyor. bakanlığın izolasyon süresini mümkün olduğunca kısa tutmasındaki amaç biraz bu sanıyorum.* düğünler, siyasi toplantılar ve daha birçok alandaki önlem ve yasakların gevşetilmesinin altındaki en büyük sebep tamamen siyasi.

    söylenenlerin ve tavsiye edilenlerin ortalama görüşler olduğunu, kesin olmadığını, istisnaların hep olduğunu aklınızdan çıkarmayın. kafanız karışabilir bu gayet doğaldır.

    tavsiyem beslenmenize, uyku düzenine dikkat edin, kişisel önlemleri almaya devam edin ve en azından bir hafta daha karantinada kalabilirsiniz.
  • amerika icin bilgi vereyim;

    cdc ye gore hastaligi pozitif çıkan kisilerin 14 gun boyunca karantinada olması gerekli. yani cdc ye gore 14 gun boyunca hastaligi birilerine bulastirabilirsin; ancak yönetmelikler 14 gun sonra hastaligin geçtiğine dair negatif test sonucu vermeyi ret ediyor çünkü 90 güne kadar testler pozitif sonuc verme eğiliminde.

    genelde işverenden gelen sağlık kurumlarına gelen "calisan iyileşmiştir isine dönebilir; bunu destekleyen test sonucu ektedir" temalı yazı istekleri sağlık kurumlarınca ret ediliyor.

    ayni sağlık kurumları "calisanin testi ilk kez pozitif ciktiktan sonra 14 gun gecmistir; cdc tamimleri uyarinca, calisan negatif test sonucu olmaksızın isine donebilir" temalı yazılar verebiliyorlar.
  • cok gecmis olsun. bu hastalikla ilgili bilinen en buyuk gercek, hic kimsenin hic bir sey bilmemesidir. italyan bir tanidigimiz iki ay boyunca pozitif cikti haftada bir test yaptilar. sebebini bilmiyorlar. ancak en mantikli teorilerden biri ise su. vucudun hastaligi yenidigi ancak arta kalan virus artiklarinin test sonucunu pozitif cikardigi seklinde. ancak bu durumda vucutta aktif virus olmadigindan hastaligi bulastirma riski olmuyor. tabi ki bunlar hep hipotez.
  • 15 gün sonra ikinci testi pozitif çıkan hemşire bir tanıdığımızı, pozitif olmasına rağmen işe başlattılar.
    hatta filyasyon ekibinde şuan. pozitif pozitif çalışıyor valla.
  • tv de izlediğim bir programda semptom göstermeden pozitif çıkan vakaların ‘süper bulaştırıcı’ olduğundan bahsetmişler ve bu kişilerin bulaştırıcılık katsayısının daha fazla olduğunu anlatmışlardı. bu sebepten evinizde kalmanızda hem sizin hem de çevrenizdeki insanların sağlığı açısından fayda var. geçmiş olsun
  • sana 14 gün sonra negatif çıkacaksın dememiş ki kimse, negatif sayılırsın demiş. zaten 20 güne kadar pozitif çıkabilirsin normal, ama bulaştırıcılığının kalmadığı söyleniyor 10. günden sonra. yani için rahat etsin istiyorsan 2 gün arayla sürüntü vermeye devam edebilirsin. çift kat maske ile hayata devam, bakan amcanın covid protokolü o şekil. sen yinede çok kalabalık ortamlarda gezme negatif olana kadar. sevgiler
  • olası durum. bir tanıdığım almanya’dan antalya’ya ailesiyle tatile gitti, uçağa binmek için zorunlu test yaptırdı, ailesinden sadece kendisinin pozitif olduğu ortaya çıktı. ailesi almanya’ya geri döndü, adam 14 günlük karantinadan sonra ikinci test de pozitif çıktı. tekrar bekledi, üçüncüyü yaptırdı, o da pozitif. hala otel odasında karantinada.
hesabın var mı? giriş yap