• samsunlu bir matematik hocasının belli bir saate kadar çözüp getirene 93 aylık kendi emekli maaşını verme iddası ile ortaya çıkıp verdiği saatten çok önce 3 kişinin birden soruyu doğru göndermesiyle yediği feci ayardır.

    bi de üstüne en büyük rezillikte çözen hocanın parayı istememesi olmuş.

    ben olsam insan içine çıkamam adam kendini haber yaptırmış.

    samsunlu büyük matematik üstadı
  • güzel olay. hocanın bilgisayarlardan haberi olmuş böylece.
  • küsüratlı sayı vereyim ki kolay sanmasınlar diye düşünmüş ama arkadaşın da dediği gibi bilgisayar diye bir icat olduğunu unutmuş.

    çözen profesör de zaten excell'de çözmüş.çok komplike bir program , işlemci gücü bile lazım değil yani .matematikten az biraz anlayan ve bilgisayar kullanmasını bilen
    5 kişi cevap yollamış 3 tanesi doğru .

    memleketteki dünyadan o kadar kopuk yaşıyor ki insanlar yakında birisi yerçekimini buldum diye çıkacak diye korkuyorum.

    dalga geçmeden yazayım demiştim ama amcanın ilk icraati değilmiş bu,

    "cerit, daha önce de benzer ödüllü sorular denedi. ilk denemesi, ımf'ye meydan okumak oldu. 2011'de, hazırladığı soruyu ımf çözemezse türkiye'nin borçlarını silmesini talep eden cerit, çözebilirlerse ömrünün sonuna kadar ımf için çalışmayı vaat etmişti.

    cerit, daha sonra da 1 milyon ödüllü bir soru paylaştı. bu sorunun da fermat'ın küçük teoremi ve bilgisayar yardımıyla kolayca çözülebildiği anlaşıldı. emekli öğretmen bir sonraki denemesinde, sorusunu çözebilene dükkan vaat etti. "

    kaynak
  • çözen vatandaş hocaya yazdığı mektupta sadece "mağara soğuk muydu hocam" yazsaymış efsane olurdu.*
  • bir soru çözüldüğü için kimsenin ezik duruma düşmemesi durumudur. haberi art niyet çerçevesinde okursanız olumsuz anlam çıkar. iyi niyet veya profosyonellik çerçevesinde okursanız olması gereken sonucun çıktığını görebilirsiniz.

    hocanın kimseye "asla çözülemez" şeklinde beyanı olmamıştır, medyanın biraz fazla şişirmesi durumu var. tam burada ince bir kırılma noktası var;

    emekli bir hocanın üretkenliğinin devam etmesi sizce şaşırılacak bir şey değil mi? bunu bir düşünün isterseniz. ülkemizde kaç emekli şu an aktif çalışıyor veya birikimlerini bir sonraki nesile aktarıyor? nadiren, hatta az sayıda.

    türkiye'de emekli olan ve kültürel, eğitimsel deneyimini bir sonraki nesillere aktaran 3-5 isim sayar mısınız şu an? bakın şu an derken hemen düşünün, yazmanız şart değil. google size mutlaka ilham verecektir, diğer türlü 3-5 isim bile aklınıza gelmiyor maalesef. bu hepimiz için geçerli.

    peki ya durum yurt dışında nasıl? şu an sayın desem muhtemelen çok seri şekilde 10-20 isim sayabilirsiniz -ki bunlar popüler olan isimlerdir. popüler olmayan binlercesi vardır-.
    kültür farklılığı bu noktada da devreye giriyor.

    biz de emekli adam emekliliği kahvede, cami'de, ev'de geçirilen zaman dilimi olarak değerlendiriyor. tüm hedefi yaşlandığı zaman emekli maaşını almak ve artık çalışmamak.

    yurt dışındaysa durum biraz daha farklı. kitap yazanlar, blog kuranlar, hala çalışmaya devam edenler vs vs liste uzar gider.

    şimdi bu hocamız emeklilik sonrasında ne yapmıştı? hah, işte olaya bir de bu açıdan bakın derim. tebrikler hocamıza ve soruyu cevaplayan kişilere.
hesabın var mı? giriş yap