• cozumun olmadigi durumlardaki ruh hali.
  • cozumun bulunamadigi durumlardaki ruh hali.
  • (bkz: sorunsal)
  • ... "gölge masalı"ndan bir yaprak:

    "ne unutmakmış yalnızlık ne anımsamak
    yetiştirdin beni büyük çözümsüzlük..."
  • çoğu zaman başkalarına bağımlı alacağımız kararlarda oluşan durumdur. arafta kalma duygusunu çok derin yaşatır.
  • çözümü bildiğiniz bazı durumlarda, o çözümün sizi sürükleyeceği sonuçları düşünüp (evet itiraf edeyim, o sonuçlardan korkarak) kendi kendinizi sürükleyebileceğiniz konum.

    bir çeşit kör kuyu.
  • aşağıdaki sorunun cevabıdır;

    mükemmel sayı kendisi haricindeki tüm çarpanlarının toplamı kendisini veren sayıdır. örneğin 6 bir mükemmel sayıdır çünkü kendisi haricindeki çarpanları yani 1, 2 ve 3 toplanınca kendisini verir: 1 + 2 + 3 = 6. diğer örneklerse 28, 496, 8128 şeklinde gidiyor. şimdiye kadar hiç tek mükemmel bir sayıya rastlanmamış. merak edilen böyle bir sayının var olup olmadığı. eğer vardır diyorsanız bu sayıyı, saklandığı yerden bulup çıkarmalı, ya da olmadığını iddia ediyorsanız bunu ispatlamalısınız.
  • insanın en çok kalbini acıtır.
    canınız ciğeriniz size derdini anlatır, o dert sizin de derdinizdir, ama elinizden bir şey gelmez ya, işte o koyar adama...
  • dursan olmaz, durmasan olmaz. yapsan olmaz, yapmasan hic olmaz. dusunerek cozulmedigi gibi, bosvermenin de imkani yoktur. her nefeste cigerine batar gibi acitan sacma durum.
  • çözüm olmak; aslında endişe duygusu olmasını istemediğiniz bir şey için negatif dua etmek gibidir. o yüzden korktuğum başıma geldi denilir. bakın size ne diyeceğim; vizyonunuzda çözüm yerine sorun varsa sorunun bir parçası olursunuz ve maalesef çözüm üretemezsiniz. bir sorun karşısında yapmanız gereken direkt çözüme odaklanmak ve istemediğiniz şeyleri düşünmemektir. bu konuyu aykut oğut kitabında çok güzel özetlemiştir. şöyle düşünün; kare şeklinde bir bahçenin içindesiniz. 4 yanınızda çiçekler var. tam ortada elinizde bir su hortumu var. hortumu sağa ya da sola çeviremiyorsunuz, siz ne tarafa dönerseniz hortumda da orayı suluyor. bir nevi işemek gibi düşünün. bahçenin bir duvarında güller, diğer duvarında limon ağacı, bir duvarında papatya ve bir duvarında da yabani otlar var. şimdi siz bahçenizde yabani otları istemiyorsunuz diyelim ve ha bire o otlara bakıp yani odağınızı sorunda tutup ''off ya ne çirkin bu otlar, bütün huzurumu kaçırıyor'' deyip duruyorsunuz ama siz ne tarafa bakarsanız hortum orayı suladığı için o sevmediğiniz yabani otlar siz düşündükçe daha da gürleşmeye başlıyorlar. o yüzden vizyonunuzda sorun yerine çözüm olsun ve direkt çözüme odaklanın kaygılandığınız şeyler için negatif dua etmeye değil.
hesabın var mı? giriş yap