• kanlı kartal ve yeni çıkan kanlı masallar kitaplarının yazarı. 1956 iskoçya doğumlu yazar, bir süre polis teşkilatında çalıştıktan sonra reklam sektöründe metin yazarı ve yaratıcı yönetmenlik yapmış.

    türkçe'ye çevrilerek yayımlanan her iki kitabında da hamburg polisinde herr fabel'in takip ettiği olayları anlatan yazar, alman kültürüne sıkça atıfta bulunmuştur.
  • 1956 yılında fifede doğan, polisiye romanlar yazan kişi. poisiye romanlar yazmasında kısa bir süre polis teşkilatında çalışmış olmasının etkisi büyüktür. doğan kitap tarafından iki kitabı türkçeye çevirtilmiştir. (bkz: kanlı kartal)
    (bkz: kanlı masallar)
    denilene göre serinin üçüncü kitabı (bkz: eternal) da yayıma hazırlanmaktaymış.
  • resmi sitesi şurasıdır:

    http://www.craigrussell.com/
  • nihayet eternal isimli romani da "olumsuz" adiyla cevrilerek dogan kitap etiketiyle turk okurlarin begenisine sunulmustur.
    (ceviren: hayrullah dogan)
    polisiye gerilim sevenlere duyrulur.
  • kanlı kartal, kanlı masallar ve ölümsüz ile güzel bir üçlemeye imza atan yazar.

    --- spoiler ---

    üçleme olmasına rağmen kitaplar arasındaki bağ oldukça sınırlı. sanırım her kitabın bağımsız okunmasını istemiş. ilk kitaptaki psikopat ukraynalı diğer kitaplarda şöyle bir geçiyor. birbirine yakın seçilen karakter isimleri ve polis merkezi, özel kuvvetler ve rütbelerin almanca olması dikkati dağıtıyor. gerçi bir kere yazdıktan sonra kısaltma koyuyor ama sonra 3-4 birimin kısaltması geçen diyologlarda okurken şaşırmamak imkansız. zaten kısaltmalarla ilgili kendi de espiri yapmış kitaplarda.

    anafikir ve karakterler sağlam ama son kitap ölümsüzde kızıl franzın saçlarını boyaması ile kendini gizleme olayı fena batırmış. ulan kafasından başka yerde kıl çıkmıyor mu elemanın? hepsini boyadığına ya da brazilian wax da yaptırdığına dair bir bilgi de yok. bir de kız arkadaşı polis bunun.

    --- spoiler ---
  • günümüz almanya'sında geçen fabel serisinden 5 kitaba, 1950lerin glasgow şehrinde geçen ve henüz 3 ay önce doğan lennox serisinden de 2 kitap sahibi yazar.

    fabel serisi:
    (bkz: blood eagle)
    (bkz: brother grimm)
    (bkz: eternal)
    (bkz: the carneval master)
    (bkz: the valkyrie song)

    lennox serisi:
    (bkz: lennox)
    (bkz: the long glasgow kiss)
  • 5. kitabı da türkçeye çevrilmiştir.

    (bkz: the valkyrie song)
  • jan fabel serisini a fear of dark water hâlâ çevrilmediği, ölümsüz (bkz: eternal) ise senelerdir bulunamadığı için tamamlayamadığım, ayrıca yine aynı seride her kriminalhauptkommissar ve benzeri, don lastiği kıvamında çek çek bitmeyen rütbeler geçtiğinde gerek kendisinin gerekse çevirmenlerin kulağını epey seviyeli bir $ekilde çınlattığım yazar.
  • yıllarca doğan kitap editörünü şu son kitap yüzünden spamliyordum (a fear of dark water) ve sonunda net bi cevap verebildiler. craig russell kitaplarını bırakmışlar arkadaşlar ne yazık ki altıncı kitap gelmiyor.
hesabın var mı? giriş yap