• joseph campbell'in, türkiye'de 1994'te yayınlanan kitabı. ( imge yayınevi, çeviren: kudret emiroğlu)

    'avrupa'nın pagan destanları islam-hint kaynaklarıyla beslenmeye başlayan hıristiyanlık efsaneleriyle yeni bir kalıba dökülmeye çalışılırken aynı anda bu düzene karşıt bir tasarım da kendi yorumunu aynı ırmakta izler ve aydınlanma çağından başlayarak yeni dünya görüşlerinin yeni yorumlarına konu oluşturur; çağımızın önde gelen sanatçıları özellikle goethe, wagner, eliot, joyce'un yapıtlarında ve spengler, schopenhauer, nietzsche, jung ve birçok filozof ve bilim adamının eleştirilerinde yeniden biçimlenir.

    insanın tür olarak tanımlanırken birey olma çabası içinde kendini-gerçeği arayışının herkesin ders çıkarabileceği veya öykünebileceği yeni mitoloji üretiminin heyecanlı, tehlikeli ve bitmeyecek sürecidir bu, tekillik ve sevgi yolunda toplum ve tarihsel kökleriyle hesaplaşması.'
  • içinde yer alan öğeleri bir macera romanına dahil ettiğinizde, en çok satan kitaplardan birini yazmış olursunuz.
  • aşkın tipik sıvısı zehirdir. ateş suyu karakterinde. yaşayan da, yazan da, söyleyen, aktaran da bilir. özellikle mitoloji ve yaratıcı mitoloji olan sanatta böyle betimlenmiştir. zehir (olan aşk) hem öldürür (egoyu mu, hayata belirsizliğe olan direnci mi?) hem kişiyi-kişiliği çözüp itiraf durumuna, yaşama uyum durumuna getirir.
hesabın var mı? giriş yap