• antihistaminikler adı verilen ilaç grubuna dahil olan ve bazı alerjilerin belirtilerini hafifleterek etki gösteren h1 reseptör antagonistli bir ilaçtır.
    mevsimsel alerjik burun akıntısı, perennial ( yıl boyu süren ) alerjik burun akıntısı ve kronik nedeni bilinmeyen ürtiker ( kurdeşen ) tedavilerinde kullanılır. baş ağrısı, uyuklama hali, ağız kuruluğu ve yorgunluk gibi yan etkileri olabilir.
  • güneş çarpması, amele yanığı ve sonrasında görülen kurdeşen yani ürtiker durumlarında kullanılıyor. hayır yaşadım oradan biliyorum.
  • xyzal ilacına eş değer olmakla birlikte kaşıntının anasını beller..
  • daha oncede antihistaminik kullandim ama genelde ertesi gun yan etkisini hissetmezdim. dun gece almama ragmen su an agiz kurulugu, halsizlik ve asabiyet buhranlari icerisinde yilbasi gecemi berbat etmeye dogru ilerliyorum.
  • hapşırma, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma, gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi mevsimsel veya yıl boyu devam eden alerjik nezle ile ilişkili belirtiler ve kaşıntı, deride kabartı ve kızarıklık gibi nedeni bilinmeyen kronik kurdeşen (kronik idiyopatik ürtiker) ile ilişkili belirtilerde kullanılır.
    larenjit olan bünyeye tavsiye edilen ilaçtır. hadi hayırlısı.
  • eczacının söylediğine göre artık xyzal yerine verilen antihistaminikmiş. zaten hapın şekli şemali felan hep aynı hatta hapı çıkarttığımız o zırıltı bile aynı. alırken pek içime sinmedi ama bakalım deneyip göreceğiz.
  • her yıl bahar aylarında burnundan çeşme gibi sümük akan birisi olarak geçen hafta ofisteki arkadaşımda görüp 1 tane versene kanka deneyim diyerek içtiğim ve anında etki eden ilaç.

    burnumun akıntısını çok büyük oranda kesti. doktora falan danışmadan kullanıyorum umarım bir şey olmaz.

    not: inanılmaz uyku yapıyor, sabahları kalkmak tam işkence oldu.
  • sinüzite bağlı olarak doktorumun verdiği ve bir haftadır kullandığım alerji ilacı.

    doktorum yatmadan 1 saat önce içeceksin dedi ve ben 1 haftadır işe geç kalıyorum. "ne oluyor bana" demeye başlamıştım ki aklıma ilacın yan etkisi olan uyku yapma geldi. eğer kullanacaksanız akşam yemeğinden sonra için derim. sabah kalkmayı bir nebze kolaylaştırabilir.
  • gece 3:30 civarı yattığımda, akşam 17 gibi kalkmama neden olan ilaç. normalde ben yarım saat yatakta dönen insanımdır uyuyamam öyle kolay kolay. kafamı yastığa koydum gerisini hatırlamıyorum.
  • bilinen diğer antihistaminiklerin aksine daha hafif olan,insanı baymayan ilaç.

    misal (bkz: atarax) içtiğim gecenin ertesi günü kafam sepet gibi oluyor,kendimi toplayamıyorum.ama crebros öyle değil.gece 12'den sonra içsem dahi sabah kalkıp duşumu almış,traş olmuş olarak ve diri şekilde 8'de işimin başında olabiliyorum.araba kullanmama engel olmuyor,gün içinde zafiyet yaratmıyor.

    kısacası ürtiker vs sorunları yaşıyorsanız doktora danışmak kaydıyla kullanabilirsiniz.yan etkileri hafif ama endikasyonları etkili bir antihistaminiktir.
hesabın var mı? giriş yap