• livorno'nun 2004-2005 serie a gol kralı olan yetenekli forveti..
  • bu iyi ve solcu futbolcu yakın bir tarihte che'nin kızıyla görüşmüş ve takımı livorno'nun havana'da küba milli takımıyla maç yapmasını istediğini dile getirmiş. tam da livorno tribünlerine yakışacak bir oyuncu!
  • endustriyel futbolda pek ornegi kalmamis bir futbolcu tipi. tanil bora'dan araklarsak:
    şehrin isyancı ruhunun bayrağı livorno takımıysa, takımın bayrağı da cristiano lucarelli. 29 yaşındaki forvet, buralı bir liman işçisinin çocuğu. 12 yaşından beri livorno tribünlerinin gediklisi. torino, lecce, valencia, atalanta gibi üst düzey takımlarda oynarken, sakat ya da cezalı olduğunda da, livorno 'kurva'sında yerini alıyordu. 2003'te, torino'yu bırakıp, 100 bin avro aşağısına livorno'ya gelmesi, onu büsbütün efsaneleştirdi. menajeri, 'milyonunuz sizde kalsın' adıyla kitaplaştırdı onun öyküsünü. kitap şu cümleyle bitiyor: "livorno herhangi bir takım değildir, italya futbolunu kurtaracak güçlerden biridir."
    lucarelli 25 golle, livorno'nun seria a'ya çıkışında büyük rol oynadı. otonom tugaylar taraftar grubunun kuruluş yılı olan 1999'a selamla, 99 sırt numarasını taşıyor. "doğduğumdan beri komünistim" demişti bir beyanatında. 1996'da 21 yaşaltı milli takımda attığı ilk golde formasını sıyırıp che guevaralı tişörtünü göstermişti. bir daha milli takıma çağrılmadı. şimdi, 'rezerv' kadroda yer alıyor. sol yumruğuyla 'komünist selâmı' verdiği için di canio'ya verilenin üç katı cezaya çarptırılmıştı.
  • sağ kolunda, gururla taşıdığı livorno dövmesi vardır. lippi onu milli takıma alacak dendiğinde, "beni enterese etmez, benim milli takımım livorno" demiş has adam. ayrıca boş zamanlarında livorno'nun okullarında derslere katılıp, futbol'da ırkçılığın ne kadar boktan olduğunu gayet boğuk bir ses tonuyla anlatmaktadır. işadamı değil taraftar futbolcudur, yaşasındır.
    http://www.cristianolucarelli.it/
  • gelecek sezon için lazio nun peşinde olduğu söylenen futbolcu.
  • mahalle maclarinda italyan sokaklarinin temsilcisi, artik bu kulupten hicbir yere gitmemesi gerekliligi lazim gelen, livorno'nun bayrak adami olmus, curva'da bir capo olmasi da ilerleyen zamanlarda kuvvetle ihtimal futbolcu. lazio'nun teklifine sicak bakmasi bir kenarda dursun adinin bile anilmamasi gerekir. olur da ters bir hamlede bulunursa artik futbol denilen "oyuna" elveda opucugu kondurabiliriz ki bu da ne aci olur, ne kotu gelir bunyeye...
  • zenith st petersburg'un yıllık 3 milyon euroluk teklifini geri çeviren, livorno'ya gönülden bağlı saygın kişilik. böylelikle fatih tekke'nin transferine de yol açmış oldu.
  • eski hocasi roberto donadoninin milli takimin basina gelisiyle tekrar milli takima cagrilan golcu.
hesabın var mı? giriş yap