• yakında sözlükte kan çıkaracak karşılaşmadır.

    yıllar sonra gelen edit: kan çıkaracak demek biraz abartı olmuş. 11 yıl geçmesine rağmen hala tartışıyoruz. şu öngörü yeteneğimi hayatıma da uygulasam keşke.
  • fes başına kalmadıysa provokatorlerin ellerini sıvazlayarak kan çıkmasını beklediği karşılaşma.
    ilk sazanlardan biri olarak görüşüm; ronaldo topla dikine ilerleyip, ruhen şımarık yapıda görüntü sergilemekte, messi ise yatay ilerleyip, daha mütevazi tavırlar sergilemekte, şeklindedir.
  • messi topu fazla bızıklamaz cristi gbi, koyar geçer..ama koşarken bilemicemm...bnce messi kaka cristi dir sıralama
  • ikisi de zamanimizin buyuk yetenekleri olan iki futbolcunun karsilastirmasi.
    ancak sahsi gozlemlerime gore messi'nin efendilik konusunda ronaldo'dan fersah fersah onde olmasi, onu cok daha buyuk bir sporcu yapiyor.
  • ronaldo :

    man utd'deyken, bu takım avrupa'nın en iyi birkaç takımından biri olarak gösteriliyordu ve kadrosu da öyle muhteşem bir kadro değildi. man utd, ronaldo'nun satışından gelen paraya bir de ekstra yüzlerce milyon dolar ekleyip tonla transfer yapsalar da eski güçlerine yaklaşamadılar.
    portekiz milli takımı bilindiği gibi avrupa'nın ortalama güçte takımlarından. bu takımı bile belli seviyeye getirmeyi başarmıştır turnuvalarda.
    real madrid'deki takım arkadaşları bireysel olarak çok iyi oyuncular olsalar da, "superstar" denebilecek tek takım arkadaşı gareth bale... geçmişte çok büyük oyunculardan oluşan bir takımda oynamadı. superstar diyebileceğimiz tek oyuncu kaka'dı fakat o da milan performansından uzak bir profil çizdi.

    messi :

    barcelona'nın en önemli oyunucusuydu ve futbol tarihinin de en büyük oyunuclarından biri fakat takım arkadaşları xavi, iniesta, ibrahimovic, ronaldinho, neymar, thierry henry gibi superstar oyunculardı. ronaldo gibi her 2 senede bir kabuk değiştiren bir takımda oynamadı. senelerce aynı oyuncularla oynadı ve hep minimum 3, bazen de 4 superstar ile oynadı.
    arjantin milli takımı dünyanın en iyi ülke takımlarından biri olduğu halde, barcelona'daki performansından çok ama çok uzaktı. dünya kupası bir yana, copa america 2007 'de bile sahada yürüdüğü için kendi ülkesinde çok ağır eleştirildi.

    14 yıl sonra gelen edit : ben bu entry'i yazdığımda ne messi ne ronaldo henüz ballon d'or ödülünü 1 kez bile kazanmamıştı. özelden bana mesaj atıp eleştirenler önce bunu göz önünde bulundursun. son olarak :messi goat.
  • cristiano ronaldo mahallenin artisti, pas vermeyen sürekli kendisi oynayan kimse tarafından sevilmeyen ama iyi oynadığı için oynatılan velediyse; lionel messi de sessiz sedasız topunu oynayan her daim yararlı olan kısa boylu işinin adamıdır.

    işin özeti budur arkadaş. fazlaca messi sever biriyim ve artist ronaldo'ya kanım ısınmıyor yapacak bir şey yok *

    http://viranbagpostasi.blogspot.com/…s-ronaldo.html
  • messi efendidir; cristiano ronaldo pictir.*
    messi sempatiktir, rakipler bile sever; cristiano ronaldo rakip oyuncuda nefret uyandırır.
    messi fırlamadır, cristiano ronaldo artisttir.

    ama ikisi de dünyanın en iyi futbolcuları sıralamasında kimin listesi olursa olsun kafadan ilk beşe girer.

    semensimanın uyarısı üzerine edit : sergio agüero yaptığı listede messi'ye yer vermemiş. yaptığı yanlıştan en kısa zamanda (muhtemelen bu sezon sonunda) dönecektir.*
  • cristiano ronaldo sincan bebesiyken, lionel messi plaza insanıdır. bundan dolayı bir versus olayına girmeyelim. o nasıl saç kesimi ronaldo o nasıl tripler. futbol dediğinde ama ikisi de maşallah deli oğlan.
  • ronaldo 2000'li yılların en önemli oyuncuları arasında gösterilebilir. messi ise tüm zamanların en iyi oyuncuları katogorisinde ki burda rakipleri pele, marodona, zidane oluyor. bence futbol hayatının ortasına doğru bir level daha atlayıp tek başına kalacak
  • cristiano ronaldo, fifa yılın futbolcusu ödülünü ilk ve son kez almıştır.
    lionel messi, fifa yılın futbolcusu ödülünü bundan sonra defalarca alacaktır.

    yılların ardından edit: çalışana ekmek varmış arkadaş. helal olsun ronaldo'ya.
hesabın var mı? giriş yap