• tarihte bir not olsun. bir aydan kısa süre içerisinde gerçekleşecekmiş gibi duran olay.

    edit: göt oldum. tarihe bir not olsun.
  • sanal paradır. bu akılsızlık krizi 2008 krizi çıktığında subprime mortgage piyasısını andırsa da, o bile regüle edilen piyasalarda, çok uluslu bankaların, kredi derecelendirme kuruluşlarının, yatırım fonlarının katılımıyla gerçekleşmiş, gerçek insanların gerçek evlerini ortaya koydukları mortgagelarla desteklenmişti. hızlı köşe dönücülerle kara para aklayıcıların ve onların peşine takılan safların ıslak hayalleri 1-2 devletin bu piyasayı kayıt altına alıp denetlemeye kalkması ve daha da kötüsü yasaklamasıyla buhar olup uçar.
  • bir ülkenin, bir milliyetin, bir tarafın değil tüm insanlığın ortak yaptığı ilk devrimdir.

    ülkelerin mücadelelerine rağmen tarihe altın herflerle geçecektir.

    devletlerin buna yasak koyabileceğine inanmak komiktir. zira bunu yapabilmesi için interneti kesmesi lazım. ama devletler yasaklarcılara duyurulur.
  • başlığın doğrusu (bkz: cryptocurrency market'in 1 trilyon dolar'a yaklaşması) şeklinde olacaktır. gerçi format da pek kalmadı zaten alta hemen x kim amk yazan format sikiciler gelmiş.

    ekonominin git gide sanallaştığı bir devirde sevindirici bir durumdur. yavaş yavaş geleneksel ekonominin sonunun geldiği gibi sanal para birimleri de git gide kendilerini kabul ettirmeye başlamışlardır. kara para aklanması olayına çözüm getirildiği taktirde de uluslararası alanda geçerlilik göreceğini düşünüyorum cryptocurrency'nin.
  • devrim olmadığı gibi önünü kesmek için interneti kapatmanız hiç de gerekmeyen piyasadır. tek tük istisnalar hariç kriptoparanın bir hizmet veya metaya doğrudan dönüşebilmesi diye bir şey sözkonusu değil. önce dolara, euroya, yene çevirmeden bakkaldan ekmek alamaz, kiranızı ödeyemez, verginizi yatıramazsınız. finans kuruluşlarının kriptopara ile işlem yapmasını yasaklayın, borsalarını da kapatın mevzu kapanır. binlerce dolar eden kriptoparalarınız o gün çiklet parasına iner.

    anlaşılmak istenmeyen şey şu. parayı para yapan arkasında olana inançtır. abd devleti doların arkasında durur. yarın abd devleti burda olacaksa, dolar da olacaktır. ona güvenerek ferrari verir karşılığında yeşil kağıt parçası alırsınız. kriptoparaların arkasında ise hızlı köşe dönmek için her şeyi deneyecek kumarbazlarla kayıt altına alınamazlığının getirdiği avantajı kullanan silah ve uyuşturucu kaçakçıları, beyaz kadın tacirleri ve envai çeşit pislik var çünkü normal finans sistemi açıklar olsa da bu adamlara kapalı. birileri spekülasyonlarla köşeleri dönedursun, devletler er ya da geç bu alternatif finansal sistemle mücadele etmeye başlayacaklar. bunun ilk işaretinde de uyanıklar, yani kaçakçılar, soyguncular, rüşvetçiler, kriptoparalarını kağıt paralara çevirip ortadan kaybolacaklar. diğerleri de dün dijital hesaplarındaki binlerce doların bugün birkaç sent olduğuna hüzünle bakıp bakıp duracak.

    bundan 6-7 yıl önce interneti sanal kumarhaneler kasıp kavuruyordu. devletler bahamalar'da, cayman adalarında kurulmuş bu sanal kumarhaneleri kapatamıyorlardı. sonra ne oldu? abd kredi kartlarının bu şirketlere ödeme yapmasını yasakladı, o dakka mevzu kapandı. anlayana.
hesabın var mı? giriş yap