• beyoğlu'nda turnacıbaşı sokak'ta minik bir mekan. dışarıdan bakıldığında avrupa'nın minik kasabalarındaki sade kafeler gibi görünüyor. içi loş ışıklı, taş duvarlı, sade bir mekan.

    mükemmel pizzaları var. çeşit çok fazla ve leziz. şarapları kendi yapımları olan desperate house wine. adı sempatik geldiğinden mi bilemiyoruz ama tadını çok beğendik. fiyatlar da gayet makul.

    müşteri kitlesi de gördüğüm kadarıyla iyiydi. hafta sonları için önceden rezervasyon yaptırmakta yarar var.

    bir de cumartesi akşamı çıkan mükemmel bir grup vardı. herhangi bir ses sistemi kullanmadan hafif tempolu balkan müzikleri yapıyorlar. neşenize neşe katıyorlar.
  • son zamanlarda beyoğlu'nda gittiğim en güzel mekanlardan biri. hem çalan müzikler -blues ağırlıklı- hem de tadı son derece güzel olan merlot şarabı eşliğinde hayatımda yediğim en güzel pizzalardan birini yedim. çoğu müşteri yabancı olduğu için (sanırım pek çoğu fransız ve ingiliz asıllı) menüdeki pizzaların hemen hemen hepsi domuz eti ile yapılıyor. pastırmalı pizza ise favorim oldu. bir internet sitesinin (feşmekan) davetli listesinden içeriye girdiğim için tüm şarapları ve pizzaları tatma şansım oldu. vejetaryen olmadığım için ve ot yemekten pek hazetmediğim için ıspanaklı mıspanaklı pizzalara pek yanaşmadım haberiniz ola.
  • musterilerinin buyuk cogunlugu turistlerden olusan, pizza seceneklerinin aksine diger yemek seceneklerinin cok az oldugu (sadece 2 salata cesidi var mesela), kutu gibi ama sevimli mekan. kadeh olarak sunduklari tek secenek olan, kendi yaptiklari desperate house wine adindaki saraplari tam bir hayal kirikligi. sirke ile visne suyunu karistirin, kucuk bir mesrubat bardaginda da servis edin, alin size onlarin 'sarap' adini verdikleri karisim. ayrica siz siz olun sakin madem bu sarabi deniyorum bari yanina da peynir tabagi isteyelim demeyin cunku o da peynir tabagi degil, kahvalti tabagi. sadece icinde domates-salatalik eksik; cesit ve miktar 'peynir tabagi' olmak icin o kadar az. en cok alternatif pizzada olduguna gore bu konuda iddialilar diye dusunuyorum, o yuzden direnmeyin, menuye teslim olun ve pizza soyleyin, yani ben az once yazdiklarimi ettim, siz etmeyin.
  • üst katı reklam ajansı, alt katı şarap mahseni olarak kullanılan, girişteki cafe&bar bölümünün insanı demli muhabbetlere sevk ettiği şirin çukurcuma mekanı. keşke, güzel bir web sitesi yapsalar kendilerine.
  • herkesin bilmesini istemediğim mekan.

    istanbulun kalabalığından ne zaman bunalsam isyan edecek duruma gelsem buraya gelirim güzel bir pizza ve şarabımı söyler insanlardan soyutlarım kendimi. şarap mahsenine bakarak saatler geçirir hayaller kurar başka dunyalara giderim. yapmasınlar kardeşim site falan gerek yok mekanın buyusu bozulmasın herkes de gelmesin bilinmesin bize kalsın. ( iş bu entry ile ironi'nin anasını siktim farkındayım teşekkürler )
  • istanbul'da yiyip yiyebileceğiniz en iyi pizzaları yapan yer. pizzanın yanında da bozcaada'nın en iyi şaraplarından çamlıbağ içebilirsiniz, özellikle merlot'su çok çok iyidir çamlıbağ'ın.
  • osman isimli koltuk sanırım satılmış. ayrıca bölgenin en iyi pizzacısıdır.
  • sıcacık, huzur veren bir ortam, mis gibi çıtır pizzalar, ev yapımı şarap, kibar ve güler yüzlü çalışanlar, keyifli bir canlı müzik...

    çok hoş bir mekan, kendinizi rüyada hissedebilirsiniz, mekandan dışarı çıktığınızda kendinizi paris'te, roma'da bulursanız muhtemelen çok şaşırmazsınız.

    istanbul'da yediğim en iyi pizzaları yapıyorlar. meşhur bozcaada şaraplarını ya da ev yapımı desperate house wine adlı şaraplarını tadabileceğiniz, nutellasimo adı verilen nutellalı tatlının tadını çıkartabileceğimiz herkesin gitmesi, görmesi gereken mekan.

    neleri en güzeldir, niye gidelim, hangi pizzayı yiyip, hangi şarabı içmeli:
    http://ictenbakis.blogspot.com.tr/…cukurcuma49.html
  • ilk açıldığı zamanlarda ardakadaşımın "boyle güzel yerler ilk aylarında iş yapamayıp kapanıyor sen de tanıdıkları getir kapanmasın" diyerek götürdüğü güzel mekan. şimdi deli gibi kazanıyor`:kesin sayemizde :)`.

    menude dekorasyonda kullanılan eşyaları satmalarını çok begenmiştim. asansorun yanında bir yeri seffaf yapmışlar. asağıdaki oda görünüyor. onceden mekanda biten her sarap sisesini o odaya atıyorlardı baya dekoratif bir sey olmuştu. resmen şişe dağının buyumesini izleyecek kadar sık gidiyordum.

    benim istanbulda en begendiğim pizzaları burası yapıyor. ince hamurcusanız 49'dan memnun kalmama gibi bir ihtimaliniz yok. artık bazenleri canlı konserler de oluyormuş.
  • genelde içerideki turist popülasyonu sebebiyle kendinizi türkiye dışında bir yerde hissettiğiniz, oldukça iyi pizzalar yapan, sıcak atmosferli ve huzurlu bir mekan. bir katalog çekiminden fırlamış bir ışığı var. istanbulda bir çok iyi pizzacı var ama bana kalırsa atmosferi en iyi olanı burası.
hesabın var mı? giriş yap