• ameliyat parası için parti düzenlemişti. okuldaki çoğu üniversiteliden daha üniversitelidir.

    (bkz: cukurova universitesindeki fistikci huseyin amca)
  • ilk gordugumde "ne olur ne olmaz" diyerek gardimi aldigim, daha sonra turkuaz cafenin bir nevi maskotu oldugunu anlayinca kendisine daha sicak bakmaya basladigim renkli kisiliktir... ayrica okulumuzun kizlari bu arkadasi pek bir sempatik bulurlar ki, insanin eline bir paket sakiz alarak medyum keto gibi ortaliklarda dolaşasi gelir...
  • sakız alır mısın abla? diye diye bütün gün r1-r2 derslikleri arasında dolaşan, kendisinden sakız almışlığım olan, lakin adının mahmut olduğunu şimdi sözlükten öğrendiğim insan.
  • ilk gordugunuzde kim lan bu dallama dersiniz fakat yanınıza yaklaşıp sakızları uzattığında "allllll yaaaaa " dedimi sempatikligine vurup geri ceviremezsiniz. hele birde sizi tanıdımı 100 mt uzaktan "oooooo" diyerek gelir sakızı verir bahşişi kapar gider.
    çukurova universitesi diyince ilk akla gelen matrak kişilerden biridir.
  • sattığı sakızlardan kazandığı parayla bir sürü sigara alan insan...
  • hatun gördü mü sakız aldırana kadar bırakmayan cici insan lakin sattığı sakızlar bozuk, çiğnenmiyor. lan mahmut, sen haksızsın ibne!
  • uzerinde 250 bin yazan sakizlari 1 milyona satmasina ragmen ,ustelik sakizlarin berbat olmasina ragmen, en azindan dilenmedigi icin tereddut etmeden sakiz aldiginiz universite kisisi
  • bu adama yüz vermek yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olabilir. 4 senenizi cehenneme çevirebilir. aman diyim. acıyıp da her gün sakız almaya felan kalkışmayın çünkü emin olun yılın herhangi bir gününde, cebinde sizin gibi öğrencilerin cebindekinden çok daha fazla para vardır.

    yanınızda kız arkadaşlarınız varsa öncelikli hedefleri arasına girersiniz ki bu durumda olayı abartırsa kendisini bozmaktan çekinmeyin, kıza hoş görünücem diye 4 senenizi s.kip atmayın.

    son bir uyarı, bu adamdaki hafıza hiç kimsede yoktur. buna emin olun. o meşhur ooooo larından birini size tahsis etmeden ilişkinize bir seviye koyun. onun dışında iyidir hoştur geyik adamdır.
  • artık yok. tahtını almaya niyetli küçük bir çocuktan öğrendiğim kadarıyla istanbul' a gitmiş. engelliler için özel bir yer mi varmış neymiş. sanırım rehabilitasyon merkezi gibi bi şey. oraya gitmiş çocuğun söylediği kadarıyla. "devlet bakıyormuş abi orda." dedi.

    ama artık ne turkuaz eskisi gibi ne de işporta sakızları... gördüğüm her sakızcıda mahmut' u görüyorum, duyduğum her "oooooo" da mahmut' u duyuyorum, çiğnediğim her sakızda mahmut' u hatırlıyorum. ve umuyorum ki bir gün yine arkamdan sinsice çıkıp "oooooo anteppliii. sakızzz alllllll. allsanaaaa." diyecek. fakat ben bu kez "yav mahmut huzur ver lan." demeyeceğim; bi sakız alıp, boyuna sarılacağım. özledim lan!

    ve okulda makina için düzenlenen istanbul gezisi o' nun sayesinde daha bir eğlenceli geçmişti. artık istanbul' a her gidişimde de mahmut' u hatırlıyorum.
  • bi de annesi antepli idi mahmut' un. bayramlarda filan otobüste karşılaşırdık bazen ve her defasında sorardı bana: "annem karataş' ta oturuyo benim. biliyo musun sen karataş' ı?"

    severdi lan beni. bedeva sakız filan verirdi bazen bozuk param olmazsa. sigara verirdim ben de ona. özledim lan!

    zengindi ama. bi giydiğini bi daha giymezdi; kirlenince atar yenisini alırdı. bayrama filan giderken ne zaman görsem jilet gibi takımlar olurdu üstünde. 15 seneden daha uzun süredir üniversitedeymiş. söylemişti tam ne kadar olduğunu, unuttum ama. dalga geçerdi bazen bizle. "oğlum ben 15 senedir burdayım. çömezsiniz siz daha." filan derdi. bazen mahmut' ta zeka geriliği olduğunu sanıp daşşak geçmeye kalkanlar olurdu, saçma sapan sorular sorarlardı. "aptal mısın sen? böyle soru mu sorulur?" gibisinden laflar eder itin götüne sokardı aynen.

    bambaşkaydı mahmut.
hesabın var mı? giriş yap