• kendini allah'ın zabiti olarak görenlerce allah adına kınanır.
  • cuma namazını diyanet imamının arkasında kılmayan müslüman olabilir. (eğer durum bu ise, takip edilip fişlenmesi gereken bir yerde kılıyor olduğu muhakkaktır.)

    bir diğer ihtimal de, cuma namazını farz görmeyen şia mezhebine mensup olmasıdır.

    ana tema:
    (bkz: islam/@derinsular)
  • farzlardan birini yerine getirmiyordur ancak bundan bananedir aynı zamanda sananedir.
    biri ötekine farklı partiye oy atıyor diye bidon,cahil der. beriki gelmiş cumaya gitmeyene ezik der. şakamısınız olm siz ya.
  • dinime küfreden müslüman olsa sözünü akla getirir. elhamdürillah ne lan? yiğit özgür karikatürü müsün sen?
  • bir kesime göre - bedeli sorulacaktır!
    bir kesimce - olur olm, gene kılarsın!
    bir kesimce - bunca zaman kıldın da nooldu?
    bir kesimce - 2. yi kaçırırsan cezası büyük.
  • (bkz: troll attack)
  • eleştirenin, eleştirmeden önce öz eleştiri yapması gereken müslümandır. hele hele avrupa'da kiliseye giden hıristiyan ile karşılaştırılmaması gerekir.

    özellikle italya'da insanlar pazarları mutlaka kiliseye giderler evet. ama kadınlı erkekli giderler. yan yana otururlar. medeni bir ortam vardır. ilahiler okurlar. medenice ibadetlerini yaparlar. sadece dini ibadet yapmakla kalınmaz, toplumsal bütünleştiricilik de ön plana çıkar. ayrıca hiç kimse ayakkabısını falan çıkarmadığı için muhtemel pis kokular da duyulmaz. herkes huzur içinde duasını yapar ibadetini eder.

    ama ülkemizde bir kere mahalle baskısı vardır. bu mahalle baskısı insanları huzur içinde ibadet etmekten de, dua etmekten de soğutur. bir insan cuma namazına gitmediği zaman hor görüldüğü, dışlandığı olmayan bir şey değildir ülkemizde. ayrıca bizde cuma namazlarını sadece erkekler kılar. camiye girişte de ayakkabılar çıkartılır. etrafa pis kokular yayılması muhtemeldir. herkes yere oturur. sadece erkeklerden oluşan bu cemaat görüntüsüyle kilise ortamını karşılaştırınca bariz fark oraya çıkar. ayrıca cuma namazı öncesi verilen bazı vaazlar da insanın canını sıkabilir, hatta siyasi propaganda fırsatı bile kaçırılmadığı çokça görülmüştür bu vaazlarda.

    o yüzden "ezik" ya da "sen ne biçim müslümansın?" diye itham etmeden önce, neden insanlar o ortama girmek istemiyor diye sormak ve çözüme de buradan başlamak gerekir.

    bir yanda kadınlı erkekli oturularak, ilahiler eşliğinde yapılan medeni bir ibadet; diğer tarafta ayakkabı çıkarılarak girilen ve sadece erkeklerden oluşan bazen pek de hoş olmayan kokulara maruz kalınan, sıkıcı vaazların duyulduğu bir cemaat ortamı.
  • cinsiyeti gerekçesiyle* caminin kapısından çevrilen müslüman olmasın sakın o...
hesabın var mı? giriş yap