• 12-13 arası olması namaz kılıp yemek yemek için gayet yeterlidir. müslümanım diyip çalışmamanın yollarını aramayın, din tembelliği sevmez değil mi?
  • cuma namazının toplasan 15 dakika sürdüğünden bihaber hayatında camii'ye adımını atmamış insanların beğenmediği tatil.

    cuma namazı diyorum 15 dakika diyorum, illa hocanın vaazını dinleyeceksen aç internetten dinle boş zamanında diyorum. dinlemekle olmuyor uygulamıyosan vaktini boşa harcama diyorum.
  • bizzat mustafa kemal atatürk tarafından savunulan tatil.

    atatürk'ün 21 mart 1923 tarihinde hâkimiyeti milliye'de yayınlandığını ve türk ocağında esnaf cemiyetinin çayında idare heyeti başkanı ahmet remzi (yüregir)’nin söylevi üzerine aktardığı sözler arasında cuma tatili vurgusu şu şekilde geçer:

    "cuma günlerini teneffüs ve tatil günü yapmakla çok mantıklı bir iş yapmış oldunuz. birer haftada bir günlük tatil hem sıhhatiniz için, hem de din gereği olarak lüzumludur. biliyorsunuz ki, şeriatte cuma namazından maksat herkesin dükkânlarını kapatarak, işlerini bırakarak bir arada toplanmaları ve islâmların topluma ait meseleler hakkında dertleşmeleri idi. cuma günü tatil yapmak şeriatın da emri gereğidir. bu kadarcık bir gerçeği size herhangi bir kişinin milletvekili olsun, ben olayım, hacı olsun, hoca olsun “bu yapılan şey dine aykırıdır” demesi kadar küstahlık, dinsizlik, imansızlık olamaz. "
hesabın var mı? giriş yap