• bir zamanlar her cumartesi gunu, diger kayip yakinlari ve duyarli vatandaslarla beraber duzenli olarak polis siddetine maruz kalan insanlar. maalesef yontem bilmezler. kendilerine cumartesi asenalari falan deselerdi polislerden cop degil, pasta-borek-cay yerlerdi.
  • arjantin'de cuntadan beri her hafta persembe gunu plaza del mayo'da toplanan plazo del mayo buyukanneleri ornek alinarak yapilmis eylem... her cumartesi galatasaray lisesi meydaninda saat 12.00'de oturuluyordu. polis siddeti daha ilk gunden basladi ama destek buyuyunce, geri cekildiler. hatta bir hafta da arjantinden plazo del mayo buyukannelerini temsilen 2 buyukanne geldi. cumartesi anneleri turkiyede sivil itaatsizligin en onemli ornegidir kanimca...
  • her şeyden önce, her şeyden öte anne sıfatına haiz olmuş kadınlardır.
    her ne olursa olsun, içlerinin alev alev yandığı aşikar olan bu insanlar, evlatları için bir şeyler yapabilmek, ellerinden geldiğince, tepkilerini koymak adına toplanırlar her cumartesi günü. buna karşın anlaşılmaz biçimde coplanırlar, hor görülürler... kimi kendini bilmez sözde vatan severlerin onların her şeyden önce anne olduğu akıllarına gelmez, daha doğrusu işlerine gelmez. onlar ki hayırsız evlat yetiştirmiştir; kabullenmelidirler bu durumu. kendilerince tepki koydukları zaman da provoke edilmiş insan grubu olarak addedilirler. hak etmektedirler tabi ki bu muameleyi... !
  • cumartesi gunleri adana toros caddesi uzerindeki bir parkta, pasta borek yapip hayir amacli satis yapan bayanlar toplulugu.
  • suçları ne olursa, ne olabilecekse olsun, biricik evlatlarının yeniden nefesini duymak için, istiklalde öylece oturmak gerekiyorsa ya da polis tarafından darp edilmek buna çoktan razıydılar. anne olmak için doğrulduklarında yüklenmişler orada oturacak cesareti. aralarından birinin çocuğu bile bulunmuşsa; değmiş demektir onca copa, onca saldırıya...
  • çocukları kaybolmuş değil, kaybedilmiş annelerdir. bu farklı algılayamayan kalın kafalılar için değil; söz yorulmasın onca yolu giderken diye söylüyorum: asıl acı da buradadır.
  • huseyin karabey boran filminde annelerin dramini ustalikla anlatir. (bkz: huseyin karabey) (bkz: boran)
  • kara gomlekli cevval pasa'nin hismina ugramis annelerdir.
    yalnizca anne'lerdir: (bkz: #10154526)
hesabın var mı? giriş yap