• pazar sabahindan farklı bir sabahtır bu cumartesi sabahi. cunku cumartesi günü genellikle bireylerin aktivitelerini gerçekleştirdikleri, sosyal oldukları, alışveriş yaptıkları, sevgiliyle bulustukları, bla bla yaptıkları bir gün olduğu için er/dişi kişi sabah kalktığında ayrı bir heyecanla uyanır. kahvaltısını eder laylaylom. gazeteye şöyle bir göz atıp hazırlanmaya girişir ve yine heyecanla evden çıkar, karışır şehrin kalabalığına.
  • alkol alıp geç (03:30 ve sonrası) yattığım her cuma gecesinden sonra, sıfır yedi otuzunda bok varmış gibi uyandığım sabahtır. istisnası yok yıllardır. hayır normal yatıyorum öğlen 2den önce uyanmıyorum, geç ve alkollü yatıyorum sabahın köründe, üstüne üstlük uykumu almış şekilde uyanıyorum. "yar bana bir izah gül bana bir derman" diyor küfrederek kahve içiyorum.
  • radyo odtude modern sabahlar programının en iyilerinin yayınlandıgı zaman dilimi.
  • haftanin altinci gününün sabahi.*
    bir ay içerisinde, ortalama olarak,dört defa yaşanan ve ayrica yerkürenin geoid olmasi nedeniyle,yerine göre 6 ay yaşanamayan* sabah.
  • erken kalkildiginda uzun uzun haftasonunun tadini cikartabileceginiz gun. uykudayken genelde tatilde oldugunun farkina varmiyor insan.
  • kötü de başlansa* günün geri kalanını kötü etkileme şansı olmayan sabahtır. zira cumartesi haftanın en güzel günüdür.
  • genelde annemin "kahvalti hazirladim hadi kalk babani kaldir", babamin "annene kahvalti hazirlayalim hadi kalk", ablamin "mangoda indirim varmis cabuk kalk", oda arkadasimin ise "krep yaptim hadi kalk" sesiyle uyanmaya alistigim sabahti cumartesi sabahi. simdiyse bunlara olan ozlemden olsa gerek uyuyarak gecmesini bekledigim zaman dilimi oldu. yine de haftasonu yeni basliyo dusuncesiyle bi pazar sabahina gore -yatagin icinde gecse bile- daha stressiz, cok is var nasil yetisicek kaygisi olmadan gecen sabahtir.
  • ekim ile birlikte kavurucu yaz sıcağı ve sersemleşerek yataktan kalkma durumu değişmiş ve hafif bir serinlik hasıl olmuştur. bu havada kalkmak zor olduğu saat alarmının 5 defa tekrarlayarak ötmesinden bellidir. kalkılır ve soluk wc-lavabo ikilisinde alınır. wc kısmı ayrıntıya girmeden geçilir ve lavaboda aynaya bakılırken kişi kendisinden korkarak 2 adım geriye zıplar. saç saç değil balta girmemiş amazon ormanı gibidir. panik atlatıldıktan sonra yüz yıkanır, saç düzeltilir. giysi dolabı açılır ve bakılır alık alık. bugün cumartesi, spor giyinsem mi, cıkkk patron oyar diyerek kendi kendine deli saçmalaması yapıldıktan sonra uygun bir kıyafet bulunur ve giyilir. evden çıkmaya hazırdır kişi ve saat 8'i göstermektedir. işyerine gelinir ve henüz 10 dakika geçmiştir 8'in üstünden. şimdi patron nasıl olsa gelmez, başlarım raporundan bugün cumartesi 12'den önce hayatta uyanmaz o zevzek denir ve sözlüğe girilir, utanmadan bir de kahve söylenir. tam başlıklara bakılırken patron zırt diye ofise girer ve gün aydınlığı bırakmaz ortada. bir tarafta sözlük bir tarafta sıgara... çok fena yakalanır insan.
  • haftanin ilk 5 sabahindan farkli olarak daha sinirli uyanilir.
    cunku herkes uyurken, kos kos 7'de uyanilip, ise gelinen bir sabahtir.
  • i$e gitmek zorunda olanlar icin igrenc, digerleri icin super bi gun.
hesabın var mı? giriş yap