• haydan gelen huya gider. emeksiz kazanılan özgürlüklerin değerini toplum bilemedi, çünkü bu kazançlar için bedel ödemediler.
    ulu önder mustafa kemal atatürk, padişaha kul olan insan topluluğuna cumhuriyet'i bahşetti 94 yıl önce. ama o kulların torunları hâlâ kula kulluk olma peşinde.

    bir fransa'ya bak, demokratik haklara müdahale etmeye iktidar erkleri cesaret dahi edemezler. bizim topraklarımızda ise 12 eylül ve 17 nisan referandumları halkın çoğunluğu tarafından kabul edilebiliyor.
  • gerici gazali'nin döllediği yobazlıktan kaynaklıdır.
  • cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen, kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister.
  • halkın müslüman oluşudur.
  • bu çomar milletin ancak kafasina vura vura egitebilecegini anlayamamis ahmet altan, ali nesin gibi yumusak gotlu istanbul'un dogusuna gecmemis cakma aydinlar, liberaller yuzundendir. daha kenan evren'e, adnan menderes'e falan girmeye gerek yok. yalan mi len? tek derdi ev, arsa, mal, mulk olan, ekmek yapmayi bile bilmeyen, muslugun basina oturmus bir comarin kendi rizasiyla kalktigini hic gordun mu sen.
  • sadece adının cumhuriyet olması.

    yoksa halkın kendi kendini yönettiği yok. partiler kişileri belirler biz de takım tutar gibi parti tutar oy verir şehrimizin milletvekili kim onu bile bilmeyiz.
  • 1- mustafa kemal atatürk'ün erken ölmesi & sonrasında gelen ekip ve ekiplerin çapsızlığı
  • çok normaldir şaşılacak bir durum yoktur. çünkü fikri hazırlık evresi olmayan, süratle gerçekleştirilmiş (öyle olmak zaruriydi bunun kesinlikle eleştirilecek bir yanı yok) devrimlerdi.
    en basit haliyle ilkokul 3 hayat bilgisi dersinde anlatılan haliyle hatırlayın devrimlerin hikayesini.

    adam bir gün kastamonuya gidiyor fötr şapka tanıtıyor, bir gün geliyor okka arşın endaze kaldırıldı diyor, bir gün diyor artık bey hanım yok soyadı kanunu var diyor, bir gün yekten alfabeyi değiştiriyor. bu tıpkı çok aç olan birine ardı ardına yemek yedirmek gibi. hal böyle olunca devrimler havada kalıyor tamamen sindirilemiyor.
    adam sırf hatay meselesi için ömrünün sonunu heder ediyor.

    fransız devrimi denen şeyin öncülüne iyi bakmak lazım. halk bir günde öyle sokağa çıkmıyor. fikri hazırlık evreleri vardı. martin luther'in incili çevirmesi, ardından halk tarafından kilisenin endüljans ile günah silmesine tepkiler vb. örnekler çoğaltılabilir.

    özetle birtakım şeylerin gerçekleşmesi için halk tarfından iyice irdelenip, sorgulanması gerekir. bizim böyle bir zamanımız yoktu.
  • genelleyici yönü eksiktir. genelin desteği olmadan yapıldığından halk tarafından benimsenmeyen yönleri vardır. bunların yanında diğerleri de gümbürtüye gitmiştir.
hesabın var mı? giriş yap