• kesin bir tarih olmayıp bir süreç içinde böyle bir şey yaşandığı için asıl başlık olan yalova elyaf fabrikası skandallarında anlatılan olayların devamı niteliğinde, başına bir başka skandal gelen çaylak arkadaşım (bkz: cristian troy) un parmak bastığı önemli bir vesileye(daha doğru bir başlık ifadesi bulamadığımdan dolayı)böyle bir başlık açtım. buradan sonrası kendisinin ifadeleridir. :

    “”yaklaşık 2 ay önce (bkz: yalova elyaf fabrikası skandalları) başlığıyla kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmıştık zira binlerce mağdur işçi ,yurtdışına kaçırılan milyonlarca lira kaynak, onlarca hukuksuz işlem, sessiz kalan yalova milletvekilleri, devlet adına güç kullanan kamu yetkilileri ve işlemeyen bir hukukun olduğu garabetler silsilesiydi. hatta o başlıkta alt başlıklarla belgelerini koyduğum inanılmaz hukuksuz işlemler için bir savcı işlem yapar diye umudum bile vardı ama bir an yaşadığım ülkeyi unutmuşum.
    bu başlık o günlerde hatrı sayılır bir ilgi çekince (ki yine de bir ahmet kural-sıla başlıklarının yüzde 10 u bile edemedi maalesef) cumhuriyet gazetesinden bunu haber yapmayı düşündüklerine dair mesaj aldık. daha sonra telefonda görüşmeler, işçi arkadaşlar ile telefonda görüşmeler, istanbul’da cumhuriyet gazetesinde yüz yüze görüşmeler yaptık. bu sırada istedikleri tüm belgeleri onlara vermemize rağmen üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen hiç bir haber yapılmadı. bu 2 aylık süreçte tarafımıza söylenen tek şey gündemlerinin çok yoğun olduğu ve uygun bir zamanda yayınlayacakları oldu. siz de takdir edersiniz 2 ay hatırı sayılır bir süre, hiç mi bir an müsait olamamış bu gündem? yoksa bir takım baskı, engellemelere mi maruz kalmışlardır veya bir takım menfaatlerden ötürü mü haber yapılmamaktadır? sonuç olarak seslerinin duyurulacağı için umutlanan yüzlerce işçi arkadaş için büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.
    cumhuriyet gazetesi yalova elyaf fabrikası skandalları olaylarına kendisi başkanlığa aday olmuş muharrem ince nin tutumunu da, bu skandalların ortasında yer alan ilgili tapu müdürünün nasıl beraat ettirildiğini de, sözde burayı satın alan şirketin sonrasında vopak gibi dünya devine satışı, vopak'ın da burayı başka şirkete satışında ortaya çıkan şüpheli işlemleri de (bkz: yalova elyaf fabrikası skandalları) başlığında, bahsi geçen entry’de bulabilirsiniz.

    bununla beraber muharrem inceiçin bu entey altında ayrıca bir parantez açmak istiyorum.

    aslında bu konu başlığını yalova milletvekilleri olarak değiştirebiliriz ama malum partiden kimsenin olumlu bir beklentisi yok. hele ki işçi hakları için bir hassasiyet göstermesini beklemediğimden bu başlık altında paylaşıyorum. daha önce dile getirdiğim yalova elyaf fabrikası skandalları başlığında yazanları ve mağdur edilen işçilerin haklarının alınabileceğini muharrem ince’ye tesadüfi bir denk gelişimizle söylemeye çalıştım.

    (bkz: #81006199)

    kendisiyle yalova'nın bilindik bir lokantasında denk geldiğimde yanına gidip yalova elyaf fabrikasında olan sorunlar malumunuz ve bu işçilerin hakkını alabiliriz dedim ama kendisi orada 15 yıldır sorun olduğunu ve bununla ilgilenmediğini söyledi ben de "siz de aşağı yukarı o süredir vekilsiniz hemşehrilerinizin sorunlarıyla nasıl ilgilenmezsiniz" dememe rağmen kendisi beni ısrarla dinlemek istemediğini söyledi ki kendisi de zaten konuyu 15 yıldır mecliste bir kere bile dile getirmeyerek yerini belli etmiştir. yalova gibi az nufuslu bir şehirde binlerce kişiyi ilgilendiren bir duruma gözlerini kulaklarını kapaması kabul edilemez 100 bin kişinin yaşadığı şehrinin sorunları için böyle tavır takınan birinin ülkeye talip olması da ayrıca bir komedidir.””

    her ne kadar zaman aşımına uğrasa da dikkat çekilmesi gereken ve gündemde olması gereken bir konu bence
  • (bkz: yalova elyaf fabrikası skandalları)

    haklının yanında yönetim yoksa, en azından basın olmalıdır. gazete istenen belgeler verildiği halde haber yapmamış ve bu kınanacak bir şeydir.
  • afedersiniz her türlü sikten boktan başlığı doldurup şöyle bir başlığa 2 tane entry girilmesi de ekşi sözlük’ün nasıl bir mecraya döndüğünün özeti. ayrı ayrı sorsak hepiniz duyar sahibi, elit, vizyonlu ekşi sözlük bireyisiniz ama anca kıçımın kenarına duyarlısınız belli ki. böyle bir rezaleti öğrenene kadar haberim bile yoktu, zaten böyle meselelere kafam da pek basmaz ama önceki entryde bahsettiğim çaylak arkadaşımdan durumu öğrenince ben bile ilgi duyar oldum.

    (bkz: #83200771)

    ne diyim ki ben burada yazmakla falan hata yapıyorum galiba
  • ülkenin bütün organları çürümüş. zaman aşımına uğrayan ise insanlığımız. hakkını almak için haksızlığa mı başvurmalı bu insanlar. umarım yetkili birileri bir şeyler yapar işçi arkadaşlar için.
  • 11 kasım pazar günü basılan cumhuriyet gazetesi ve onun internet sitesinde yayımlanan haber sebebiyle olmayan rezalet gibi durmaktadır. başlığı okuyunca haber aklıma geldi. işte burada: http://www.cumhuriyet.com.tr/…100_yurekli_isci.html

    söz konusu işçilerle cumhuriyet gazetesi arasında ne yaşanmıştır bilmiyorum. ama haklarında çıkan haberleri takip etseler fena olmazmış. içeriği kullanıcıların ürettiği internet kaynaklarında her yazılanın doğru kabul edilmesi de şahane.
hesabın var mı? giriş yap