• 30 yaşında olup da bunun kişisel nitelikler kısmına cana yakınlık yazan adam gördüm ben.

    o ne la öyle?
    kedi yavrusu musun, muhabbet kuşu musun?
  • zannederim benimkinin üzerine "cüzzamlı" yazıyor birileri
  • elit görünmek için cv'ye tenis oynadığınızı yazmayın.. yazdıysanız da son oynanan grand slam'i falan bi sorup öğrenin lan. yada bi tenisçiyi.. ispanya'da bi grand slam yokmuş, agassi de en son bağkurdan emekli olmuş amk.
  • hayatımda ilk defa bakıp, inceleyen, eleyen tarafında bulunduğum kişisel şekil yapma zonu.

    500 tane falan cv'nin içerisinde kayboldum bugün ve hazırlayacaklara minik bir tavsiye vermek istiyorum. niyetim artizlik yapmak değil, yardımcı olmaya çalışmaktır.

    reklam ajansı tarafından gözlemlediğimi bildirerek söze başlıyorum.
    öncelikle cv'nize bakan insanların çok işi olduğunu unutmayın. yani gündelik işlerin yoğunluğu arasında totalde 5'er saniyelik vakit ayrılabiliyor cv'nize ve hiç okunmuyor. çok can sıkıcı olduğunun farkındayım, yıllarca okumuş uğraşmış birisiniz, deneyimleriniz sürüyle belki ama yine de okunmuyor arkadaşlar. ilgi çekebilirse o 5 saniyede ondan sonra dikkatli inceleniyor ancak. benzer yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, bu tarafta başka bir hal alıyor iş. temel konu, zamansızlık.

    dikkat çekmeye çalışın demeyeceğim, hatta çalışmayın. abartmayın elinizden geliyorsa. en sade şekilde olması bi farkındalık yaratıyor en azından. renk koyun, bu iyi. fakat abartıp cümbüşe dönüştürmeyin. sadelik ve akıcılığa sahip olsun cv'niz. göz dolaşırken rahat etsin ki ilgi oluşsun.

    uzunsa, sayfalarca ise ya da o a4 kağıdın bir milimi boş kalmadıysa çoğunluğun arasında kaybolma olasılığınız yüksek. o ilk saniyeyi sayfadaki boşluğun rahatlatıcılığı ile kazanın. az yazın. fazlalıkların hepsini atın. acımayın kendinize. kategorize edin. genelde göz belli başlı başlıklara ilk bakıyor.

    projelere dahil olduysanız, 2 paragraf anlatmayın onu. çünkü böyle şeylerin tümünü görüşmede konuşacaksınız. onların yeri cv değil. portfolyo ayrı bir konu, fakat bastırıp tellettirip yollamayın. bir linke yönlendirin, ya da bloğa ya da her ne ise oraya. ama dijitalde hazır ilgiyi yaratmışken hemencecik bakılabilir olsun. bu güne uygun olsun.

    bir fotoğraf koyuverin. kimsiniz, bir güler yüzünüz olsun. ama boy fotoğrafı değil, omzunuzun üstünden şuh baktığınız fotoğrafınız değil, takım elbiseden kurumsallıktan da bahsetmiyorum (yerine göre belki lazımdır), normal, gülümseyen, sizin her günkü halinizi yansıtan samimi bir fotoğraf 2. saniyeyi kazandıracaktır.

    kariyer hedefim // amacım gibi bir kısım koyacaksanız illa, ki bence koymayın. iddianız sadeliğiniz olsun derim. fakat koyacaksanız da "kurumumu başarıya ulaştırmak" "kendimi geliştirip sektörün önde gelen isimlerinden olmak" gibi şeyler yazmayın. 3. saniyeyi kazanmak adına bu bölümü ya koymayın, ya da samimi davranın. işi almak için aşırı çaba halinde görünmeyin. o hedefler zaten sürekli değişiyor, işin içindeyken beylik laflar kayboluyor, bunu unutmayın. yazacaksanız bu hedefin sebebini yazın, size dair bir şeyler hissettirin. akla değil duyguya oynayın. akla görüşmede oynarsınız şartsa.

    iş tecrübenizi diğer alanlardan farklılaşacak bir şekilde göze görünür hale getirin. 2. sayfanın ortasında ise bu bölüm çoktan diğer cv'ye geçileceğini bilin. ki zaten tek sayfadan fazla olmasın cv'niz, ucuna portfolyo eklediyseniz onu bilemem. ama kimliğinize dair olan cv kısmı tek bir sayfa olmalı. boşluğu yazısından çok olmalı. net olmalı. temiz görünmeli. tek sayfaya sığdıracağım diye a4'ün 2 milim altından itibaren yazmaya başlamayın.
    4. saniye iş tecrübenize ayrılacaktır. yok ise okulunuza.

    genelde 5. saniyeden sonra hobilere onlara bunlara bakılabiliyor. yine kısa tutun. sertifikalar vs. varsa sadece isim yazın, uzun uzun anlatmayın.

    ilginçleşmek istemeyin.
    sakin olun, siz olun, rahatlıkla beraber çalışılabilecek biri olduğunuzu hissettirin.
    çok bilmiş bir izlenim vermeyin, "o kadar iş arasında bir de bunun tribiyle kim uğraşacak" hissi yaratmayın.
    sempatik olun. dijitalde ekmek yediğiniz şakalar yapmayın. şaka pek yapmayın hatta. az yapın o da sizin güzelliğiniz olsun. "yaratıcı cv yapmak lazım abi" klişesine kanmayın, dalga konusu olunuyor buralarda.

    efendilik, heves, iddiasızlık içindeki samimiyet ve güler yüz kazanıyor.

    son olarak yeni başlayanlar için şunu da unutmayın;
    önemli olan ne okulunuz, ne deneyiminiz, ne de hobileriniz. görüşmede hissettirebildiğiniz, karşınızdakiyle kurabildiğiniz ortaklık sizi el sıkışma noktasına getirecek. bu en büyük gerçek.
    "herifi sevemedik ama cv'si, eğitimi mükemmelmiş alalım" diye bir cümle duymadım.
    ama "cv'sinde bir şey yok fakat akıllı, sempatik, hevesli görünüyor. bir görüşelim." çok duydum.
    uyumsuzluk hissi, ya da savaşçı ruhunuzu işinize değil de çevrenizle ilişkilerinize yansıtacağınızın izlenimi, algı yönetiminde sizi yerle yeksan edecektir.

    aklınızda olsun.
    kolaylıklar dilerim.
  • kesinlikle tuvalet eğitimi alınıp alınmadığının belirtilmesi gerekmektedir. şu allan cezası ofiste bir gün küfretmeden işemek nasip olmadı. orman kaçkınlarını işe almışlar mesela burda.
  • cv türküsü

    cv jpeg içinde
    jpeg ekin içinde
    ek mail içinde
    içim dışıma çıktı ayol.

    kaan sezyum (maslak oto sanayi'nin hemen yanı ata center gibi bi yer)
  • ingilizce olani su sekilde olmasi gereken, is bulmak icin illa super profesyonel sekilde yapmaniz gereken belge:

    evet eksi sozluk cv servisi olarak resumemize baslayalim.
    *yazili noktalarin karsiliklarini entry'nin sonlarinda asagida bulacaksiniz.

    isim soyad*1
    adres
    telefon no *2
    e-mail *3
    gerekirse portfolyonuzu gosteren web adresi

    1)job objective(mesleki amaciniz, hedefiniz): fazla sacmalamadan, zaten eger basvurdugunuz pozisyon ne ise onunla iliskili istediginiz zaman degistirebilirsiniz. 1 cumleyi kesinlikle gecmemeli. herseyi yaparim ayaklarina kesinlikle girmeyin, acik olun.

    2)highlights of qualifications ( sizi kalifiye gosteren noktalarin en onemlileri):
    -3-4 adet sizin ile ilgili en onemli 4 nokta. bunlar :
    a) universite yada meslekokulu dereceniz (b.com, master, undergrad)
    b) deneyiminiz yil olarak*4
    c) kisisel ozellikleriniz ki, aldiginiz onemli sertifikalar olabilir bunlar.

    3)work experience (is deneyimi):

    burda deneyimler mutlaka basvurdugunuz mevki ile ilgilileri olsun, tum calistiginiz yerleri yazmaniza gerek yok, sadece hakikaten ben bu isi biliyorum dedirten deneyiminiz varsa mutlaka ekleyin.
    simdi soyle bir durum var, eger yeni okulu bitirmis biri iseniz is deneyimi kismindan once egitim kismini yazmaniz daha uygun olur. cunki yeni mezunlar olarak cogumuzun genelde falza kayda deger deneyimi olmadigindan kelli, bizi iyi gosterecek egitimsel ozelliklerimizi bu noktada basa koymak biraz daha etkili olur.
    -is deneyimlerini mutlaka en son is deneyiminden en eski yaptiginiza gore kronolojik sekilde siralayin.
    ornek:
    manager( mevkiniz)
    ahtapot giyim, istanbul*5 2006-2007
    -su isleri yaptiginizi 3-4 adet bullet point seklinde yazin.
    -basvurdugunuz is ilaninda istenen seyleri yapmis iseniz mutlaka bunu burda belirtin ki sansiniz artsin.
    -genelde duzgun fiiller secilerek, yaptiginiz gorevleri birer cumle halinde yazmalisiniz. burda onemli olan su, " ben sunu sunu yaptim" peki yaptiniz bunlari fakat isverenin kafasinda su soru olacak :"so what?" yani eee bunu yapmanin getirisi ne oldu bana onu soyle diyecektir. ornek olarak sirketin karini su kadar artirdim(eger elinizde rakamlar varsa sahane olur), verimlilik artti, su sorunlar kalkti gibi, yaptiginiz gorevin sonucunda isletme ne kazandi, insan kaynaklarindaki ve sizi gorusmeye alacak insanin aklindaki soru budur.
    -eger ayin elemani gibi basarilariniz varsa mutlaka ekleyin.

    4)opsiyonel bolumler:
    bunlar a)relevant skillsyani mesleginizle iglili sahip oldugunuz yetenekleriniz, deliler gibi ms office, autocad mi bilirsiniz, su programin kitabini yazdim gibi.

    b) interests and hobbies( hobileriniz):
    -isverenle aranizda bir bag kurabilecek ilgi duydugunuz seyler.
    -populer sporlar, ozellikle takim bireyi oldugunuzu, grup icinde ben calisirim arkadas mesaji veren 3-4 adet hobi yeterli olacaktir.

    5) referanslar:
    referanslar istek uzerine verilebilir tarzinda bir yazi yazin. ingilizce references are available upon request en meshurudur.

    *1--> yazi tipi olarak, arial, tahoma, verdana kullanilmali.
    -isminiz 14 punto adres ve diger bilgiler 12 punto olmali
    -isminizin altindaki bolumu illa alt alta yazmaktansa sol tarafa cep numaraniz ve e-mailiniz saga da adresinizi koymak mantikldiir.
    insanlarin soldan saga dogru okudugu farzedilirse sola telefon numaranizi koymak hunharca bir davranistir.
    *2-->telefonunuzda sesli mesaj birakma ozelligi olmasi sizin icin onemlidir, sirf bu yuzden isi kacirma ihtimaliniz dahi olabilir.
    *3-->-e-mail adresi ciddi bir sekilde secilmeli, sexygirl6931@sexnet.com gibi adresler bu noktada yersiz cabadan baska birsey degildir.
    *4-->bu kismi istediginiz gibi oynayabilirsiniz, yani iste sizden istenilen onemli ozellikler neyse is deneyiminizi bu yonde ayarlayabilirsiniz.
    *5-->is yeri isimleri eger bilinmeyen bir firma ise firmanin ismi ve mevkisinin altina parantez icinde sirketi tanitan, ne is yaptigini anlatan 1 cumle yazmak gerekebilir.
  • referanslarıma askerlikteki komutanımı eklediğim cv ile türkiye'deki en büyük kurumsal şirketlerin birinde gayet iyi bir işe girdim. saygılar.
  • cirruculum: ozet
    vitae: yasam
  • 2006 yılından itibaren hayatımızın bir parçası haline gelecek uluslararası kalite standartlarının bir gereği olan ve şirketlerde zorunlu kurulacak (kurulmuş, kurulmaya devam eden ) insan kaynakları departmanının ,işe alım sürecinde basvuranların kişisel bilgilerine ulaşabilecekleri ve bir insan kaynakları uzmanının maksimum 10 saniye bakarak degerlendirdigi, özgeçmiş bilgileri sirküleridir. profesyonel bir cv de bulunması gereken bilgiler ise sırasıyla şöyledir:
    isim soyad
    adres
    telefon
    email
    eğitim bilgileri
    mesleki staj ve tez
    iş deneyimleri
    sertifika ve kişisel eğitim
    bilgisayar bilgisi
    ingilizce bilgisi
    kişisel bilgiler
    -dogum tarihi -yeri
    -medeni hali
    -ehliyet
    -yurtdişina çikiş
    -ilgi alanlari
    referanslar
    -en az iki tane ve mutlka eski calişilan yerden
hesabın var mı? giriş yap