• siber zorbalık temalı amdan götten kanada yapımı bir film. sen niye oturup böyle paçoz filmler izliyorsun greyback derseniz ben de bilmiyorum amına koyim. sıkıntıdan hep. amerika'da ergen olmak zormuş ama. bunu anladım filmden.

    http://www.imdb.com/title/tt1930315/?ref_=sr_1
  • (bkz: sanal zorbalık)
    (bkz: klavye delikanlılığı)

    içindeki didaktik ögeler bir kenara, sonu intiharla biten (bkz: megan meier) gerçek bir hikayeden alıntı . olduğu için dikkat çeken bir film.

    normal hayatta dedikodu- sözün uçuculuğu nedeniyle- kısmen kabul edilebilir hatta affedilebilir.
    oysa sanal ortamın yazılı, kalıcı, kanıt bırakıcı özelliği dedikodunun çehresini ciddileştirmekte.
    yalanlara ya da ithamlara dönüşen sataşmalar geniş kitlelere yayılabilmeleri sebebiyle* "lafın gelişi" olmaktan çıkar ve genellikle de güveninizi kazanmış kişilerin ifşaları ya da paylaşımları size zarar verir.
    işte bu tema üzerinden yürüyerek gerçek olana ve sanal kimliklere dokundurması açısından ilginç bir film. daha ilgi çekici olan noktası ise sanal kimliğin, anonimlik zırhı altında "gerçek değilmiş gibi" hissetirdiğinin altının çizilmesi ve bu gerçek değilmiş hissinin/ trollemenin * bir süre sonra role playe istemsizce dönüştüğü gerçeğinin seyirciye verilmesi.

    gençlerin birbirlerini küçük düşürmek adına acımasız olmalarını bir kenara, "ama öyle sanmıştım" sanrılarından yola çıkarak gerçek olmayan şeyler için gerçekçi ithamlarda bulunulmasını * ele alışı açısından mesajını net veren bir film.

    geri kalan her şey için (bkz: internet etiği)
  • sosyal medyanın, internetin biri bizi gözetliyor evin gibi işlemesini, gençlerin acımasızlığını konu alan bir film.

    orta kalitede bir film olmasına rağmen bence anlatmak istediğini vermiş ve devlet liselerimizde böyle olaylar olmuyor olabilir ama özel okul ve kolejlerin yabancı liseli profilini aratmadığını düşünüyorum.

    benzer konulu ve daha kaliteli yapımlar için (bkz: disconnect) (bkz: black mirror)
  • (bkz: açmayın korkunçlu karı)

    --- hafif spoiler ---

    şaka yapmıyorum lan, cidden korkunçlu karının olduğu bir sahne var. başroldeki kızımızın ekranında bir anda çıkıyor, o sırada kamera da yalnızca kızın ekranını çektiği için bizim ekranda da bir anda bağırıp çağıran korkunçlu karı çıkmış oluyor. gecenin bi saati izlerken zıplatıyor söyleyeyim. ağzına sıçtığımın hacker'ı yapacağın şakaya sıçayım, har har har. ama o sahneden sonra bir daha öyle şakalar yapmıyor, sakin sakin izliyorsunuz filmi.

    --- hafif spoiler ---

    korkuyorum kardeşim ben böyle şeylerden, zıplatmayın beni. 15 dakika aralıksız sövdüm gece gece.
  • bir saatlik çerez tadında bir dram filmi.

    koca fim bir odada geçiyor ve devamlı acaba ne olacak, ne zaman bu hacker kendisini tanıtacak diye bekledim durdum. film bittiğinde elimde kalan, koca bir hiç.
  • maisie williams'ın oyunculuğu hiç olmamış ancak ne olacak merakı izlettiriyor, vakit öldürmelik.
  • maisie williams'ın oyunculuğu pekâlâ olmuş filmdir.
    didaktik bir film ama gerek sürükleyici yapısı, gerekse de kısa süresi -bir saat- ile hızla tüketiliyor. tv için çekildiğinden ve tv bir hbo, bir showtime ya da bir netflix, amazon (ki bunlar da tv değil zaten) değilse genelde ortalama bir iş çıkıyor. cyberbully de ortalama bir film. kötü bir film değil kesinlikle. senaryosunda sorunlar var ama hedefine ulaşıp sosyal medya, klavye delikanlılığı, zorbalık, hacklenme vs üstüne düşündürtüyor. filmi izlerken de, film bitince de maisie'nin liseli karakterinin yerine kendimizi koyup böyle bir durumda ne yapacağımızı düşünebiliyoruz. ben düşündüm şahsen. ve bu ortalama filmle sosyal medyada daha dikkatli adımlar atmam gerektiğini bir kez daha fark ettim. kafamıza estiği gibi takılıyoruz ama her şey kaydediliyor. dolayısıyla filmin tek karakteri olan maisie'nin karakterinin yaptıklarını yapmamak gerek. didaktik de olsa, ortalama bir film de olsa, yarına kalmayacak da olsa, amacına ulaşıp sosyal medya üstüne bir süre düşündürtebilmiş bir film.
  • etrafınızda değer verdiğiniz sosyal medya, internet, telefon bağımlısı bir çocuğunuz varsa kesinlikle onunla birlikte izleyin. nasrettin hocanın testi kırılmadan attığı tokadın etkisini yaratabilirsiniz. insanların sosyal medya yüzünden kalmayan özelini. arkadaş ortamı yüzünden, geri kalmamak için açtıkları mahremlerini. ve bu yaptıklarının bedellerini gayet güzel anlatmış film.
  • --- spoiler ---

    namı değer arya stark'ın başrolde olduğu çıtırçerezlik film. ülkemiz okullarında çok olmasa da yurtdışında büyük problem teşkil eden bullying (okullardaki zorbalık) konusuna değiniyor. aryamızın oyunculuğu iyiydi. film de kendisini sıkmadan izletti.

    bu arada senaryoda bilgisayarın hacklenmesi çok da saçma gelmesin size. internette bur arkadaşımın denk geldiği birkaç videoda hackerlar çıplak fotolarını hacklediği kızlara şantaj yapıp webcam'de türlü sex atraksiyonları yaptırıyorlardı.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap