• hem makine hem canlı kısımdan oluşan yapıya denir. "saybörg" diye okunur.

    herhangi bir yaratığın cyborg olması için, önemli bir organının makine olması gereklidir. şöyle ki: elektrikli testere kullanan bir adama cyborg diyemeyiz ama, mesela kalbinde pil olan dedemiz için cyborgun atalarından diyebiliriz.

    (bkz: ata cyborg)
  • androidle karıştırılan kelime.

    beyni yaşayan organizma değilse cyborg değil, androiddir. mesela terminator filmindeki t800 cyborg değil, androiddir. robocop, darth vader ve general grievous ise cyborga en güzel örneklerdir.
  • 90'ların bilim-kurgu sinemasının vazgeçilmez figürleriydiler. özellikle atv ve show tv cyborg temalı ne kadar film varsa yayınlamaya yeminliydi. "insan gibi hareket eden robot"a olan hevesimizi öyle bir tüketti ki bu filmler, bu alanda bir devrim gibi görülebileceğimiz robot asimo taşşakoğlanı muamelesinden fazla bir değer görmedi nazarımızda.
  • mad maxvari bir van damme filmiydi bu. van damme'ın çarmıha gerilip ölüme terkedildiği meşhur da bi sahnesi vardı. gerçi meşhur dedik ama geçen kahvede sordum, "oğlum" dedim, "van daymın bi filmi vardı, bunu çarmıha geriyolar, kuyuya atıyolardı adı neydi?" diye, bilen hatırlayan çıkmadı. allahtan google var, yazıyorsun "van damme dövüşlü bilim-kurgu" diye hemen çıkıyo, ordan buldum ben de adını.
  • hatta dikenli telli çok sayko bir kuyuya atma sahnesi de vardı, yıllarca aklımdan çıkmadı o sahne. kötü adamlar küçük kıza veriyorlardı dikenli teli, telin ucunda da vandaymla manitası var, kız tutamıyodu elleri parçalanıyodu filan... sonra da zaten bunu çarmıha geriyorlardı ama tabi van damme o sinirle ağacı mağacı devirip kurtuluyordu ordan...

    van damme filmografisinde hakkı yenmiş, gözden kaçmış bir eser bence...
  • warner bros. ve dc tarafından 2020'de kendi filmiyle vizyona girmesi planlanan kahraman.
  • '89 yılında çekilmiş aksiyon / bilim-kurgu tandanslı jcvd abimizin resmen devleştiği klas filmi.

    ilgili sitelerde filme ayrılan bütçe 500 bin dolar olarak belirtilmiş, o yılda bile 500 bin para mı lan.
    ki resmi hasılat 10 milyon dolar deniyor.

    yapımcılar yoram globus & menahem golan senaryo ve oyuncuya güvenip kesenin ağzını biraz daha açsalar biraz daha özen gösterselerdi eminim kvlt kategorisinde bir iş çıkacaktı ortaya.

    kaldı ki mekan seçimleri çok iyi, aksiyon sahneleri enfes ve acımasız; umutsuz, hastalıktan kırılmış tedavi için besledikleri beklentiyi bile dillendiremeyen bir avuç korkak insan vurgusu güzel işlenmiş.

    bunun yanı sıra intikam var, takım arkadaşını satma mesajı var, acımasız bir ekiple zekayı da kullanarak çekilmiş kıran kırana dövüş sahneleri var.

    çok çok iyi kotarılmış bir çalışma, durduk yere aklıma geldiği için bugün yeniden izledim ilk seferki tadı aldım açıkçası.
  • 1989 yapımı bu jean-claude van damme filminin var olma sebebi oldukça enteresan. o dönem cannon films şirketi dolph lundgren'li he-man filmi masters of the universe'in devam filmi için ve marvel'dan haklarını aldıkları spider-man filmi için bir dünya para harcar, ancak sonunda firma krize girer ve filmlerin haklarını satmak zorunda kalır. ancak hali hazırda setlere ve kıyafetlere 2 milyon dolar harcadıkları için bunlar boşa gitsin istemezler. bunun üzerine 80'lerdeki dandik sci-fi filmlerinin usta yönetmeni albert pyun 1 haftada bir senaryo uydurur, sonra da bu film ortaya çıkar.
  • orta vadede * *nano teknolojinin gelişimi ile insanlığın ölümsüzlüğe yaklaşma yolundaki en önemli adım taşı olabilecek süreç.
    muhtemelen bazı insanlar ölümlü olmayı, doğal olmayı diğerleri ise robotlaşmayı seçecekler. bu şekilde gelecekte insanlık iki türe ayrılabilir. robotlaşabilen insanlar * zamanla diğerlerinden ayrılıp farklı bir tür olarak evrimleşecek.

    bu şekilde uzaktaki galaksilere uzay yolculukları yapılabilecek.

    kaşınmaması gereken yaralar kaşınacak, uzaylılar keşfedilecek.
    onlardan kaçarken bizi takip eden uzaylılar dünyayı istila edecek ve tüm baskın türleri yer yüzünden silerek kendi hükümdarlıklarını kuracaklar.*
hesabın var mı? giriş yap