• sonucun 5 cikmasiyla en agir sekliyle yasadigim eksiklik. basi agriyanin google’da iki arama sonrasi beyin kanseri cikmasi gibi, ben de d vitamini eksikliginde neler olabilecegini ogrendigimden beri (yaklasik 10 saat) cok tedirginim. bir an once doktora gidip 6 aylik ignelerden olmak istiyorum.

    benim de en buyuk yakinmam kilo verememekti. ınsallah d vitamini yukselince veririm o son bikac kiloyu.
  • pardon da d vitamini yüksek olan ya da sınır içi olan var mı ?
    ben güneş yüzü göremiyorum da yaklaşık 5 yıldır... saat 7:55 ve hava hala karanlık ama ben ofisteyim ....
  • akşam işten çıkıp gece uyanıp işe gidiyoruz. ampüllerle d vitamini almamız mümkün değil. kış saati uygulaması ne zaman geri gelir bilmiyorum ama bu durum gerçekten alışılacak gibi değil.
  • türkiye’nin en güneşli şehrinde 16 yıldır yaşayıp yazları deliler gibi denize girip kösele gibi olana kadar yanmama rağmen test sonucumda yine çıkan hede. bıktım ve yıldım artık.
  • d vitamini eksikliği;
    11-20 ng/ml hafif
    5-10 ng/ml orta
    5 ng/ml ve altı ciddi
    d vitamini yetersizliği 21-29 ng/ml
    d vitamini yeterli min.30 ng/ml olarak değerlendirilir.

    d vitamini eksikliği için riskli gruplar 0-24 ay arası çocuklar, ergenlik dönemindeki gençler, gebeler, emziren anneler ve yaşlılar olarak sıralanabilir. d vitamini eksikliğinin önlenmesi için bir yaşından küçük bebeklerde günlük 400ıu, 1-70 yaş arasında günlük 600ıu, 70 yaş üstü kişilerde günlük 800ıu alınması gerekmektedir.

    d vitamini eksikliğinde halsizlik, yorgunluk, depresyon eğilimi ve kas krampları gibi belirtiler ortaya çıkar. haftada en az 2 kez uvb ışınlarının en yoğun olduğu saat 10-16 arasında yüz ve kolların güneş koruyucu sürülmeden yaz aylarında 5-15 dakika, kış aylarında 20-30 dakika direkt (arada cam, tül olmadan) gün ışığına çıkılması gerekmekte.

    son olarak artan zehirlenme vakaları dolayısıyla türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu 10/10/2016 tarihinde bir bildiri yayınlayarak yüksek doz d vitamini içeren preparatların leblebi gibi kullanılması konusunda uyarılarda bulunmuştur. yüksek dozda d vitamini alınmasıyla ortaya çıkan yan etkiler hiperkalsemi, uykuya eğilim, poliüri-hipovolemi, hipertansiyon, bulantı, kusma, kaşıntı, böbrek yetmezliği. bebeklerde hiperkalseminin uzun sürmesi mental ve fiziksel gelişmede gerileme yapar. gebelerde gelişen d hipervitaminozu fetusta şekil bozukluklarına ve fetal hipoparatiroidizm oluşması sonucu yenidoğanda hipokalsemi, tetani ve konvülsiyonlara neden olur.
  • yaz aylarında güneşten tedarik ettiğimiz vitamini,

    kış aylarında da kelle paça ve işkembe çorbalarını içerek de tamamlayabiliriz der

    (bkz: canan karatay)

    hatta çağla abla ya icemiyorlarsa başka ne önerirsiniz demiş ve şu cevabi almıştır,

    -içecekler.

    bir süre her yer sessizleşir.
  • her gün ocean d3k2'den bir damla alarak kaçındığım eksikliktir.

    bir çok hastalıkla (direkt olmasa da aracı rol üstlenerek) ilişkili olduğu düşünülen d vitamini, takviye halinde k vitaminiyle birlikte alınırsa hem daha etkili oluyor hem de zararları en aza indirgeniyor.

    ülkemize denk gelen güneş açılarına göre, sadece yaz aylarında öğlen 12.00-13.00 arası anadan üryan (derken güneş korumasız falan) 20 dk güneşlenerek d vitaminini doğal yoldan alabiliyoruz. bunun için ayrıca yıkanmamak/köpüklenmemek gerekiyor ki cilt yüzeyinde üretim işlemi kendini tamamlayabilsin.
    kış aylarında vitamin mitamin yok tabi. tahlillere bakıp desteklemek gerek.
  • türkiye'den almanya'ya geldim hem de bremen taraflarına. güneşi görmek bir lüks, adamı mahvediyor ama alışıyorsun
  • d vitamini eksikliği yaygın görülmekle birlikte, replasmanın oral ya kas içine enjeksiyonla alınmasının farkı yoktur. ekmek üzerine dökmek su ya da süt ile tüketmekten daha iyidir. zira d vitamini yağda emilir ve hifrofobik olduğu için su bazlı içeceklere karıştırılması önerilmez. d vitamini preperatlarının aktif forma dönüşmesi için güneş ışığına gerek yoktur zira 25 oh d vitamini 1,25 oh d vitaminine böbrekte dönüştürülür. güneş ışı d vitamini öncüllerinin dönüşümünde gereklidir ki güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşe maruz kalmak gerekir.
hesabın var mı? giriş yap