• 2014 te vizyonda olacak dabbe serisinin son filmi.

    http://boxofficeturkiye.com/…lm/2011964/dabbe-5.htm
  • afişi yayınlanmıştır. film 18 nisan 2014 tarihinde vizyona girecek.

    http://www.sinematr.com/…inin-afisi-yayinlandi.html
  • fragman

    hasan karacadağ'ın 12 eylül 2014'de vizyona girecek dabbe serisindeki 5.filmi.

    seride sadece 4. filmi beğenmiştim ( (bkz: #35778060) ) , bakalım bu nasıl olacak ...

    başlık altına gelebilecek muhtemel yorumlardan olan " bu adamda hep cin çekiyor yea, korkudan anladığınız bu " yorumuna müteakip;

    batı'da yaşasaydık pekala cadılardan,kurtadamlardan,vampirlerden korkabilirdik.korkunun özelliği kültürden beslenmesidir.bizimde kültürümüzdeki en büyük unsur bu.küçükken sana kocaayak hikayesi mi anlatılıyordu kuzum ? ama şöyle desen;örneğin ;" hep seri katil filmi çekiliyor" o zaman hak veririm.gerilimin yelpazesi çok daha geniştir.bu da korkuyla gerilim arasındaki farktır.

    diyerek olaya açıklık kazandırmayı kendime borç sayarım.

    afiş;
    https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/…33980704_n.jpg

    edit: vizyon tarihi
    edit: fragman & vizyon tarihi
  • (bkz: barzo.swf)
  • dabbe cin çarpmasıyla çıtayı oldukça yükselten hasan karacadağ'ın bir kez vizyon tarihi ertelenip şu an için 20 haziran 2014'de vizyonda olması beklenen fakat ortalıklarda ne fragmanı ne de filme dair hiçbir ipucu bulunmayan serinin beşincisi.
    nasıl bir film olacak çok merak ediyorum. merakımın temel kaynağı aslında filmi bir an önce izlemekten ya da bir hayranı olarak beklemekten ziyade, hasan karacadağın bence artık kendini aştığı ve çıtayı bi hayli yükselttiği cin çarpması filminden sonra seyirciyi nasıl bir şey bekliyor ? seyirci son film ne kadar iyi olsa bile serinin devamı niteliğindeki bu filmden daha iyisini bekleyecek hiç kuşku yok.
    son filmin üzerine iyi şeyler katılmış ''daha iyi'' yahut daha iyiden kasıt belki ''daha korkunç'' belki daha kurgusu enteresan aslında bunun ne olduğunu bilmiyoruz.
    daha iyi daha korkunç demekse bence onu yapabilir ama benim daha iyiden beklentim, çok iyi kurgulanmış, muhteşem bir akıcılığa sahip, gerilim olmadığı zamanlarda bile diyaloglarıyla insanı büyüleyebilen, seyirciyi olayın gelişimine çok iyi hazırlayan ve tabiri caizse sonunda bizi çok şaşırtabilen ve altına sıçırtan bir film bekliyorum.
    bunu hasan karacağdan bekleyebiliyoruz çünkü o gerçekten demin saydığım özelliklerin aslında çoğunun bulunduğu, harikülade bir işe imza attı son yapımında.
    fakat bir kuşkum da şu var ki hasan karacadağ abimiz çok değişik bir yönetmen. zamanında iyi yapımlar yapıp, daha iyisini beklerken gelecek filmde bir anda çıtayı düşürdüğünü falan da görebiliyorsunuz. fakat son iki filmine bakarsan aslında yolunu bulmuş ve artık ne yapacağını çok iyi biliyor. dolayısıyla artık çıtanın en azından düşmeyeceğini tahmin etmek çok zor değil.
    umarız vizyona giriş tarihi tekrar ertelenmez.
  • (bkz: para tuzağı)

    arkadaş bu herif yıllardır saçma sapan, gerçeği hiçbir şekilde yansıtmayan filmlerle parayı götürdü. zavallı ergenlerimizin psikolojisiyle oynayıp hepsini paronayak yaptı.
    izlemeyin kardeşim böyle aptal şeyleri. hem para, hem vakit kaybı.

    tanım: serinin kolpalarla dolu son filmi.
  • ayrıca filmin oyuncu kadrosuna baktığımız zaman son film dabbe cin çarpmasında faruk hoca olarak tanıdığımız hocayı tekrar görüyoruz. doğrusu son filmde bizi gerçekten hoca olduğuna o kadar iyi inandırmıştı ki umarım bu filmde tam tersi ya da başka bir rolde görmeyiz. görürsek bence serinin hayranları için filmin en büyük falsosu o olabilir. daha başlamadan gol olmasın.
    faruk hocayı tekrar faruk hoca olarak görmek iyi olur aslında.
    filmle ilgili eleştirilere gelirsek, gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığı kişilerin inancına göre değişebilir. neticede evet film olayların gerçekten alındığını söylüyor ve bitişinde de olaylarla ilgili sonraki bilgileri veriyor.
    inanmak zorunda değil kimse elbette fakat bu film bunu da çok iyi harmanlıyor. son filme bakarsan mistik olaylara inanmayan bir pskilog ile faruk hocanın savaşını görüyoruz diyebiliriz. bilim adına da din adına da çok güzel tartışmalar ve diyaloglar vardı.
    ha herkes sonuç olarak buna ''ee ama ebru hanım kaybetti, bilimi kötülediler'' diye bakabilir fakat filmin kimyası zaten metafizik, yani mistik olaylar.
    tüm dünyanın korku filminlerde öğe olarak kullandığı dini temel alması çok normal.
  • hasan karacadağ filmi.
    fragmanı yayınlanmıştır
  • fragman nefis olmuş, hasan karacadağ'ın son iki filmini sinemada 3'er kez izleyen bi vatandaş olarak gerçek anlamda heyecanla beklediğim film. buluntu film tarzında çekilmemiş bu sefer, güzel olacağını düşünüyorum 12 eylül gelse de bi gitsek, hatta çokça kez gitsek.

    ayrıca: öncelikle korku filmi ile gerilim filmi arasındaki farkı çözmek gerekiyor. yorumlara bakıyorum da cin'i şeytan'ı bırakıp korku filmleri çeksin gibisinden şeyler söyleniyor. doğaüstü olayların bulunduğu filmler korku filmine girer. gerilim filmi istiyorsanız katilli, sapıklı, psikopatlı filmler izlersiniz. hasan karacadağ'ın yaptığı korku filmi dalında şeyler. ki son zamanlarda izlediğim en güzel fragmanlardan birisi buydu. hasan karacadağ'ın son 2 filmini sinemada 3'er kez izlemiş bir sinemasever olarak heyecanla bekliyorum. cinli şeytanlı filmlerin daha üst bir mertebesi yoktur, sonuç olarak hollywood ve avrupa sineması bunları yıllardır yapıyor. üstelik kendi inanç biçimlerine uygun şekilde. birilerinin türkiye'den çıkıp kendi kültürüne uygun bi' şeyler yapması bence gayet güzel bir olay. eğer sinemadan çıktığınızda eve gidip gece uyumaya çalışırken aklınıza film öğeleri geliyorsa o film etkilidir. hasan karacadağ'ın ilk filmleri öyle olmasa da son filmlerinden dabbe: bir cin vakası ile dabbe: cin çarpması standartın üstünde olan filmlerden bana göre. genel olarak otoritelerin de bu filmler hakkında iyi yorumları da var. gerçek olaydan uyarlanmıştır olayı gerçek midir değil midir bilemeyiz, sonuçta bu bütün dünya sineması tarafından kullanılan bir ibare. o yüzden bir tür pazarlama tekniği olabilir. bi' şey diyemeyiz. yani diyeceğim isteyen istediği gibi izler, isteyen izlemez. sosyal ağlarda filmi yerden yere vurmanın pek bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. ha belki önümüzdeki yıllarda bundan daha güzel filmler çıkabilir, o zaman eyvallah diyebiliriz. fakat bu tür konulu korku filmlerde daha üst seviye olabileceğini sanmıyorum. en azından dünya sinemasında henüz örneği yok. hepsinin birbirine benzediğini düşünürsek bu böyle sürüp gidecektir.
hesabın var mı? giriş yap