• 2004 modelleri 10 km ile 2. ele düşmüş olan otomobil (bkz: dod)
  • 80li yılların sonunda üretilen peugeot 309 platformu kullanılarak, renault motoru, kokpit parçaları, şanzımanı, jantları, direksiyonu (bkz: teknoloji) kullanılarak üretilmiş otomobil...
  • düşüh hızlarda, yüksek adrenalin yaşamak isteyenler için üretilmiş motorlu taşıt.
    konfor ve estetik namına, hiç bir emare göstermemektedir. özellikle yumruk kadar vites topuzuna dikkat çekmek isterim. çeşitli fanteziler gerçekleştirilebilir. *
    4 kişi ile birlikte 120 km' yi geçmek nerdeyse imkansızdır.

    bu arabayı kullandıktan sonra, clio symbol insana mercedes gibi gelmektedir.
  • (bkz: taşıt)
  • ulaşım ihtiyacını ekonomik bir biçimde karşılamak amacıyla üretilmiş, konfor konusunda çok iddialı olmayan düşük bütçeli bir dacia modelidir. 1.4 litrelik çok noktadan* yakıt enjeksiyonlu clio motoru, megane şanzımanı ve muhtelif clio parçaları ile donatılmıştır. çoğu parçası renault modelleri ile aynı olduğundan parça bulunabilirliği yüksektir.

    saatte 120 km gibi hızlara rahatlıkla çıkabilir fakat yakıt ekonomisi açısından 80-90 km gibi hızlar tavsiye edilir. üç kişi ile saatte 140 kilometreye ulaşmış olsa da ne gereği vardır. yüksek bir araç olduğundan virajlarda üstün performans beklenmemelidir fakat kaldırımdan yola atlamak konusunda sürücüsünü tatmin edebilir. beş yolcusuyla birlikte küüüüt diye bir ses eşliğinde yanlışlıkla kaldırımdan indikten sonra sorunsuzca yoluna devam edebilecek kadar sağlamdır.

    aracın kliması soğutma konusunda oldukça iyidir, kaloriferi ise harikadır. en soğuk havalarda bile birkaç dakika içerisinde içeriyi fırın gibi yapar. kaloriferin üçüncü ve dördüncü kademeleri(özellikle dördüncüsü) çoğu zaman gereksizdir ve de çok ses yapar. ayrıca araçta ses yalıtımı yok denecek seviyede olduğundan saatte 90 km'den sonra içeriye çok ses almaya başlar. araç içi malzeme kalitesi de düşüktür.

    "rapsodie" modeli otomatik ön camlara, hidrolik direksiyona, sürücü hava yastığına ve analog klimaya sahiptir.
  • kendisinden en az 10 yıl önce piyasaya çıkan renault broadway'dan daha kaliteli ve konforlu değildir.
  • peugeot 309 platformu üzerinde üretilmiş, renault clio motoruna ve renault megane şanzımanına sahip bir dacia modeli, ilk arabam.

    dış tasarım olarak karoserinin eski olması ve estetikten çok düşük maliyete önem verilmesi sebebiyle göz kamaştıran bir güzelliği yoktur.
    iç kısım ise ön tarafta oturanlar için gayet rahat iken arka tarafta oturanlar için(eğer biraz irilerse) yolculuk süresine göre zulüme dönüşebilir. ve yetersiz yalıtım sebebiyle gerek ses, gerekse de çok yağmurlu havalarda içeriye su alabilir.
    ve son olaraksa cam açma tuşlarını orta ileriye koyan tasarımcılara buradan selam söylemek istiyorum*

    standart paketlerde sürücü hava yastığı, hidrolik direksiyon ve ön iki cam otomatiktir fakat bunun dışında scala sport pack paketiyle birlikte gelen; klima, arka rüzgarlık ve 14" çelik jantlarıyla birlikte fiyat/performans olarak alınabilir bir araçtır.

    yol tutuşu beklenilenin üzerinde olan solenza, direksiyon açısının düşük olması ve eski karoserin etkisiyle baş ve kuyruk kısımlarının sınırlarının belirsizliği yüzünden park ederken(özellikle yokuşlarda, gece ve yağmurlu havalarda) güncel arabalara kıyasla biraz uğraştırabilir.
    dağa taşa vurulduğunda sesini çıkarmaz, 1500km yol yaptıktan sonra bile en ufak bir sorun çıkartmamıştır.

    bagaj hacmi ise 370 litredir ve lpg tankı da koyulduğunda biraz ufalsa bile kalabalık bir aile olmadığı sürece yeterlidir.

    sonuç olarak bu piyasada bu fiyata daha yüksek model ve daha yüksek özellikli bir araç almak mümkün olmadığı için tercih edilebilir.
  • araç iki senedir bende ve 12 bin kilometre yaptım o kadar aktif araba kullanan birisi de değilim ama arabanın her yerinden arıza geliyor en ufak bir zorlamaya bile gelmez narin bir araba dışarıdan görüldüğü gibi değildir. her an arıza çıkarma potansiyeline sahiptir aracın şu ana kadar bana tek iyi yanı az yakması oldu onun dışında ayda en az 1 kere sanayiye gider bu tabi duruma göre değişir 3-5 olduğu bile olabilir tabi bu 3-5 neredeyse bütün ayı kaplar sanayide yatma günü falan katıldığı zaman 3-5 gitme durumu saniyede geçen en az yarım aya tekabül etme gibi potansiyele sahip bir araba uzun lafın kısası araba çok hassas bir arabadır her an sizi üzebilir benim diyeceğim tek şey günlerinizin sanayide geçmesini istemiyorsanız almayın aldırmayın.
hesabın var mı? giriş yap